کد خبر: 2770163
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
اندیشمند برجسته تونسی در گفت‌وگو با ایکنا:

امپریالیسم جهانی و ناآگاهی ریشه بسیاری از اختلافات میان شیعه و سنی است

گروه بین‌الملل: ریشه اختلافات میان شیعه و سنی را باید در دو عوامل بیرونی(امپریالیسم و قدرت‌های جهانی) و درونی(عدم شناخت و ناآگاهی میان مذاهب) جست‌وجو کرد.

«حسین قاسم»، اندیشمند مسلمان و پژوهشگر برجسته تونسی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: امپریالیسم و تلاش استکبار و قدرت‌های جهانی برای ایجاد فتنه و تفرقه میان مسلمانان از عوامل خارجی اختلافات و فتنه میان امت اسلام است.

وی افزود: بسیاری از پیروان مذاهب اسلامی شناختی نسبت به تعالیم و آموزه‌های مذاهب یکدیگر ندارند و آنان در بسیاری از مواقع، مشترکات مهم از جمله قرآن کریم، قبله واحد و نبی مکرم اسلام را نادیده می‌گیرند و بر روی مسائل اختلافی جزئی که دستمایه اختلاف و تفرقه است، تمرکز می‌کنند.

این اندیشمند اسلامی تونسی بیان کرد: ما امروزه شاهدیم که برخی از افراد و گروه‌های افراطی که خود را منتسب به اهل سنت می‌کنند، به علت افکار و اندیشه‌های نادرست و انحرافی خود اقدام به کشتار پیروان مذهب شیعه می‌کنند و شیعیان را کافر و ملحد و از دایره دین اسلام خارج می‌دانند.

وی با تأکید بر این که شیعه و سنی یک منبع واحد دارند، گفت: مذاهب شیعه و سنی از سرچشمه‌ای واحد که همان دین مبین اسلام است؛ دارند چراکه خدا، پیامبر(ص)، شریعت، قبله و قرآن آن‌ها واحد است.
حسین قاسم در ادامه این گفت‌وگو تصریح کرد: پیروان مذاهب اسلامی با توجه به اشتراکات مهمی که دارند، هیچ توجیهی برای اختلاف و تفرقه میان آن‌ها وجود ندارد و نباید تحت تأثیر تبلیغات جریان‌ها و گروه‌های مزدور وابسته به استکبار و قدرت‌های جهانی و امپریالیسم قرار گیرند و خود را دشمن یکدیگر بدانند و اقدام به قتل و کشتار همدیگر کنند، بدون این که از همدیگر شناختی داشته باشند.

وی گفت: امت اسلام به‌ویژه جوانان امروز به شدت نیاز به شناخت و فهم باورها و اعتقادات یکدیگر دارند و بسیار مهم است که جوانان را از افتادن در دام مسائل جزئی اختلافی که استکبار جهانی به دنبال آن است دور کنند، زیرا امپریالیسم پیوسته در پی کاشتن بذر اختلاف در وجود مسلمانان بوده است.
حسین قاسم در خصوص دامن‌زدن به اختلاف بین شیعه و سنی تصریح کرد: هنگامی که از اختلافات مذهبی سخن می‌گوییم، در حقیقت این اختلافات واقعیت ندارند، بلکه مشتی توهمات هستند و کسی نمی‌تواند بگوید که بین مسلمانان اختلاف است هر چند در بعضی اوقات تلاش کردند که اختلاف موجود بین مسلمانان و مذاهب متعددشان را اختلافات مذهبی جلوه دهند، اما اگر با کمی تأمل به مسائل بنگریم؛ درک خواهیم کرد که اختلاف بوجود آمده بین آحاد امت اسلامی اختلاف سیاسی است و ربطی به دین و مذهب ندارد.
وی اختلافات مسلمانان را سطحی و مانند اختلاف در لباس و پوشش دانست و گفت: ما باید این اختلافات را از بین ببریم و چهره شیعه و سنی را اصلاح کنیم و مانع قتل و کشتار یکدیگر شویم.

این اندیشمند و پژوهشگر برجسته تونسی اظهار داشت: متفکران و اندیشمندان جهان اسلام وظیفه دارند با تبیین تعالیم متسامح اسلام و آموز‌ه‌های این دین مبین مبنی بر تعامل و احترام متقابل، میانه‌روی و اعتدال از توسل پیروان مذاهب اسلامی به خشونت جلوگیری و راه را بر روی انحرافات ببندند و امت اسلام را به راه راست و طریق مستقیم که همان حفظ وحدت و همدلی است، دعوت کنند.

وی تأکید کرد: آنچه امروز از قتل وکشتار و فتنه و اختلاف در جهان اسلام شاهد آن هستیم، ناشی از جهل و گمراهی و توطئه‌های استکبار جهانی است، زیرا این اقدامات خشونت‌آمیز هیچ ارتباطی با اسلام و آموزه‌های آن ندارد.

حسین قاسم در پایان، ریشه همه فتنه‌انگیزی‌ها در جوامع اسلامی را توطئه‌های آمریکا و صهیونیست‌ها دانست و بر نقش مهم رسانه‌های جهان اسلام برای مقابله با توطئه‌ها و خدعه‌های دشمنان تأکید کرد.

captcha