به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری کمیته هنری ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با حضور حسن مهرجردی، مشاور و دبیر شورای مدیران معاونت امور هنری وزارت ارشاد، اردشیر صالحپور، سرپرست اداره هنرهای نمایشی و دبیر سیوسومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، پیروز ارجمند، مدیر دفتر موسیقی ارشاد و مجید ملانوروزی، مدیرکل هنرهای تجسمی و مجید عظیمی، مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، امروز هفتم بهمنماه، در ساختمان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مهرجردی با بیان اینکه با توجه به شرایط حساس امروز هنر قادر است ابزار مهم و تأثیرگذار در تبلیغ آموزههای انقلابی باشد، اظهار کرد: هر سال همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی جشنهای باشکوهی در اقصی نقاط جهان برگزار میشود که هر یک بهنحوی در پی اشاعه آرمانهای انقلاب هستند. در این میان هنر همیشه در تمامی بخشها با مردم همراه شده و پیروزی انقلاب را جشن میگیرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کردهاند که «هیچ زبانی به رسایی هنر نیست»؛ نکته دیگر اینکه کاملترین شکل هنر را باید در قرآن کریم مشاهده کرد که بیانی هنرمندانه دارد و اگر اینگونه نبود، مسلم بدانید امروز این تعداد مسلمان سراسر جهان را فرانگرفته بودند. در این میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سعی کرده در تمامی بخشها کارهای انجام شده شکلی جذاب و نو داشته باشد.
در ادامه این مراسم اردشیر صالحپور هم در سخنانی بیان کرد: بهمن برای ما ایرانیان یادآور پیروزی انقلاب است؛ انقلابی که در آن ملت ایران در یک اقدام هماهنگ و یکپارچه شکوهی جاودان را رقم زدند. در این میان تئاتر به عنوان یکی از بخشهای هنر همیشه همراه انقلاب اسلامی بوده است. درباره همراهی تئاتر با جشنهای انقلاب اسلامی هم، هر ساله جشنوارهای تحت عنوان تئاتر فجر در کشور ما برگزار میشود که در بخشهای ویژه آن به موضوعات انقلابی پرداخته میشود. امسال نیز از اول بهمن سیوسومین جشنواره تئاتر از یکم بهمن آغاز شده و تا 12 بهمن ادامه خواهد داشت.
استقبال گسترده از جشنواره تئاتر فجر
دبیر جشنواره تئاتر فجر گفت: در جشنواره این دوره استقبال گروههای مختلف داخلی و خارجی چشمگیر بوده است، ولی ما با توجه به نظر هیئت انتخاب، شاهد هنرنمایی 118 نمایش در این دوره خواهیم بود که برخی از این آثار، موضوع و داستانشان انقلاب و دفاع مقدس است. در جشنواره امسال یک نکته خیلی بارز وجود دارد، آن هم حضور 45 درصدی بانوان است که نشان میدهد در جامعه اسلامی چگونه هنرمندان زن امکانات و فرصت رشد پیدا میکنند.
صالحپور در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: جشنواره تئاتر، بخشهای مختلفی دارد، اما یکی از جذابترین بخشهای آن مربوط به نمایش خیابانی میشود. قسمتی که قرار است توسط گروههای مختلف اجرا شود، البته چون کشور ما دارای تنوع فرهنگی گوناگون است، سعی کردهایم که آثار، فرهنگهای مختلف را در بر گیرد تا به نوعی بر جذابیت این بخش بیفزاییم. درباره شعار جشنواره تئاتر فجر همه باید بگویم همانند گذشته شعار ما همان «تئاتر برای همه» است.
وی به توضیحات فوق اضافه کرد: مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر فجر 12 بهمنماه خواهد بود. در آیین پایانی با تجلیل از خانواده 4 شهید یاد و خاطره شهدا گرامی داشته میشود. در انتهای سخنانم به یک بخش بسیار جذاب جشنواره اشاره میکنم. آن هم پردهخوانی انقلاب است. پردهخوانی ریشه بسیار قدیمی دارد، برای همین هر ایرانی به نوعی این هنر را بارها تجربه کرده است؛ هرچند در دو دهه اخیر از میزان آن کاسته شده است.
بعد از سخنان صالحپور، پیروز ارجمند با بیان اینکه موسیقی انقلاب از قبل از پیروزی انقلاب شکل گرفته است، گفت: موسیقی را باید هنری دانست که قبل از پیروزی انقلاب گرایشهای اسلامی و انقلابی خود را علنی کرد. گواه این ادعا هم سرودهای بسیاری است که در آن زمان به صورت زیرزمینی خوانده شد که یکی از مهمترین آنها سرود «ایران ایران» رضا رویگری است که هنوز پس گذشته 3 دهه برای مردم جذابیت دارد.
وی اضافه کرد: ایام دهه فجر فرصت بسیار مغتنم است برای اینکه بتوانیم با بهرهگیری از زبان هنر در ماندگاری ارزشهای انقلاب اسلامی نقشآفرینی کنیم. هنر دارای قالبهای متفاوتی است که زبان موسیقی یکی از تأثیرگذارترین آنها به شمار میرود. تأثیری که سرود و آهنگهای انقلاب از شروع انقلاب تا پیروزی و دفاع مقدس بر جای گذاشته خود گواه این حقیقت است. در این راستا دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هر ساله برنامههای متعددی را برنامهریزی میکند تا در جشنهای پیروزی انقلاب همراه مردم شود که در ادامه به چند نمونه از آن اشاره میکنیم.
برگزاری برنامههای حوزه موسیقی در دهه فجر
ارجمند در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برگزاری سیامین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر از 23 بهمن الی اول اسفند، اجرای زنگ موسیقی به مناسبت آغاز سیوپنجمین سال پیروزی انقلاب، هماهنگی دیدار هنرمندان موسیقی با رئیس جمهور، تجدید بیعت هنرمندان با بنیانگذار انقلاب اسلامی در حرم مطهر، برگزاری جشنواره موسیقی گروه شاه، ایثار و آزادگان، اجرای سرودهای محلی با محوریت انقلاب، اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی پس از 4 سال توسط ارکستر سمفونیک، اعلام رسمی آغاز آهنگسازی سمفونی وحدت و... از جمله اقداماتی است که در ایام دهه فجر در حوزه موسیقی برگزار خواهد شد.
ملانوروزی دیگر سخنرانی بود که دراین مراسم به معرفی برنامه حوزه فعالیت خود پرداخت. وی درباره کارهایی که در حوزه هنرهای تجسمی انجام خواهد شد، گفت: هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر همزمان با دهه فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، سفال، مجسمهسازی، عکاسی، پوستر، تصویرسازی و کاریکاتور از 14 بهمن در مؤسسه فرهنگی هنری صبا، فرهنگسرای نیاوران و موزه هنرهای معاصر برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این جشنواره با همکاری انجمنهای تخصصی هنری و نهادهای هنری برگزار میشود و منتخبی از آثار جشنواره در 20 استان کشور نیر به نمایش گذاشته میشود. در ضمن آثار تجسمی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس نیز در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر حضور دارند و این رویداد با نگاهی فراگیر و با مشارکت انجمنها برگزار خواهد شد.
ملانوروزی اضافه کرد: نمایشگاه پوستر با موضوع «جهان عاری از خشونت» با رویکرد توجه به صلح و دوستی نیز از برنامههای جشنواره هنرهای تجسمی فجر است که با آثاری از طراحان گرافیک کشورهای مختلف برگزار خواهد شد و قرار است در پنج کشور دنیا نیز به نمایش گذاشته میشود.
وی در انتهای سخنان خود بیان کرد: تجلیل از هنرمندان و فعالان هنرهای تجسمی از برنامههای دیگر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است. هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به عنوان رویداد فراگیر هنرهای تجسمی مشارکت انجمنها و نهادها و هنرمندان محتلف این رشته را فراهم کرده است. همچنین تجلیل از هنرمندان و فعالان هنرهای تجسمی از برنامههای دیگر جشنواره تجسمی فجر است.
در پایان این مراسم عظیمی در سخنانی کوتاه درباره عملکرد موسسه هنرمندان پیشکسوت بیان کرد: برگزاری جشن تولد متولدین بهمن ماه هنرمندان پیشکسوت در برج آزادی، حضور هنرمندان پیشکسوت در مراسم تجدید پیمان با امام راحل، اعزامی گروهی هنرمندان به خوزستان به عنوان تور فرهنگی فجر و برپایی نمایشگاه آثار عکاسی هنرمند پیشکسوت غلامحسین لک عراقی از جمله اقدامات این مؤسسه است.