کد خبر: 2772379
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹

سرطان همگام با عادتی که در صورت توجه به روایات دینی باید ترک می‌شد

گروه سلامت: استفاده از چای داغ یکی از دلایل بروز سرطان در ایران است؛ عاملی که با عمل به یک توصیه واضح ائمه(ع) در خصوص استفاده نکردن از غذای داغ می‌توانست مانع وجود و بروز آن باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) قرن‌ها قبل از اینکه علم پزشکی به نقطه‌ای از پیشرفت برسد که بتوان تأثیر برخی رفتار و عادات غذایی را در بروز بیماری‌ها به طور دقیق اندازه‌گیری کند، در منابع اسلامی توصیه‌های اکیدی مبنی بر عدم استفاده از غذای داغ مطرح شده‌ بود.

از جمله این منابع می‌توان به این احادیث اشاره کرد: امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: «الْحَارُّ غَیْرُ ذِی بَرَکَةٍ وَ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیبٌ؛ در غذای داغ برکتی نیست و برای شیطان در آن نصیبی است»؛ از امام صادق(ع) روایت شده که فرمودند:«إِنَّ النَّبِیَّ ص أُتِیَ بِطَعَامٍ حَارٍّ جِدّاً فَقَالَ …لِیُطْعِمَنَا النَّارَ أَقِرُّوهُ حَتَّى یُمْکِنَ فَإِنَّهُ طَعَامٌ مَمْحُوقٌ الْبَرَکَه‏ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیب» برای پیامبر (ص) غذا بسیار داغ آوردند. حضرت فرمود: چنین نیست که خداوند، آتش را خوراک ما نهاده باشد. آن را در جایی بگذارید تا سرد شود و آرام بگیرد، زیرا غذای داغ برکت ندارد و برای شیطان در آن بهره‌ای است».

قدر مسلم استفاده از واژه‌هایی مانند «برکت» با مفهوم ضمنی مواد مغذی و «بهره‌ای برای شیطان» با مفهوم ضمنی عامل بیماری‌زا به دلیل لزوم سخن گفتن پیامبر(ص) و ائمه(ع) به زبان مورد فهم مردم زمانه خودشان بوده و جنبه‌های علمی ارزشمندی در این احادیث نهفته است.

چای داغ می‌چسبد! اما آیا به قیمت مبتلا شدن به سرطان!
اما متأسفانه این احادیث علی‌رغم واضع و روشن بودن معنی آنها و از سوی دیگر اثبات علمی جنبه‌های پزشکی دستوران ارائه شده، مورد توجه و عمل تعدادی از مسلمانان واقع نشده است به نحوی که عادت به استفاده از غذای داغ به ویژه‌ نوشیدی‌های داغ علی‌الخصوص چای داغ همچنان یکی از عادت‌های معمول بسیاری از ایرانیان است؛ با یک توجیه غیرمنطقی: چای داغ می‌چسبد! اما آیا به قیمت مبتلا شدن به سرطان!

اما اگر ما مسلمانان به همین حدیث ساده پزشکی که از سوی حضرت رسول(ص) بیان و از سوی ائمه(ع) تکرار و مورد تأکید قرار گرفته است، عمل می‌کردیم، چه اتفاقی رخ می‌داد؟

رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام تأثیر استفاده از چای داغ در برور سرطان در کشور اعلام کرده است: مصرف چای د‌اغ و سمومی مانند نیترات که در برخی آب‌ها و مواد غذایی وجود دارد، سرطان‌زا هستند.

ملک‌زاده با بیان اینکه در مجموع شیوع سرطان در کشور از متوسط جهانی کمتر است، افزود: سرطان معده شایع‌ترین سرطان و سپس مثانه، پروستات، روده‌بزرگ و ریه در مردان و در زنان پستان، روده‌بزرگ، ریه، مری و معده است و کشور ما در ابتلا‌ به سرطان رتبه چهارم را در منطقه دارد. متوسط جهانی بروز سرطان در سال 182 در ۱۰۰ هزار است که آمار ایران 134در 100 هزار گزارش شده است.

وی مهم‌ترین علل سرطان مری در‌ چنین مناطقی را نوشیدن چای داغ، مسائل ژنتیک و مصرف مواد دخانی به‌ویژه تریاک دانست.

captcha