کد خبر: 2774687
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹

دعوت رئیس‌جمهور از مردم برای حضور باشکوه در جشن ملی دهه فجر

گروه سیاسی: دکتر روحانی، ایرانیان را به مشارکت و حضور با شکوه و گسترده در جشن ملی دهه فجر دعوت کرد و گفت: ملت ایران امسال نیز با حضور، مشارکت پرشور و نشاط گسترده‌تر خود در جشن‌های دهه مبارک فجر نشان می‌دهند که در برابر فشار دیگران سر فرود نخواهند آورد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی امروز، چهارشنبه، 8 بهمن‌ماه در جلسه هیئت دولت با تبریک دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی به ملت ایران و همه کسانی که در جهان به انقلاب اسلامی ایران چشم امید دوخته‌اند، ایرانیان را به مشارکت و حضور با شکوه و گسترده در جشن ملی دهه فجر دعوت کرد.

رئیس جمهور گفت: ملت بزرگ ایران امسال همانند سال‌های گذشته با حضور، مشارکت پرشور و نشاط گسترده‌تر خود در جشن‌های دهه مبارک فجر نشان می‌دهند که در برابر فشار دیگران خسته نشده و سر فرود نخواهند آورد و با تلاش کارگزاران نظام و با هدایت و رهنمودهای مقام معظم رهبری به راه خود برای توسعه و پیشرفت کشور ادامه خواهند داد.

رئیس‌جمهور افزود: در این ایام بیشتر یاد روزهایی هستیم که نهضت و انقلاب اسلامی به شکوفایی رسید و امام عزیز به وطن بازگشتند و مردم با شور و هیجان بیشتری آخرین قدم‌ها را برای سرنگونی استبداد برداشته و بنای پر برکت و رفیع جمهوری اسلامی را بنیانگذاری کردند.

حجت‌الاسلام روحانی در ادامه سخنان خود با تقدیر از اقدامات انجام‌شده در بخش تحول سلامت، اظهار کرد: مردم از قبل پیروزی انقلاب اسلامی مشکلات فراوانی در بخش سلامت و درمان داشته و از کمبود متخصص و پزشک رنج می‌بردند و کسی که به نوعی بیماری نسبتاً صعب‌العلاجی مبتلا می‌شد، مجبور بود همه دارایی خود را بفروشد و برای درمان به خارج از کشور سفر کند.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی چشم‌ها برای شفا از بیماری به دروازه‌های خارجی و مخصوصاً غرب دوخته شده بود و خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب گام‌های مهمی در زمینه سلامت و توسعه مراکز پزشکی و همچنین خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی برداشته شده است.
حجت‌الاسلام روحانی خاطرنشان کرد: البته مردم همچنان از هزینه‌های سنگین درمانی رنج می‌بردند از این رو دولت یازدهم برای نجات مردم از این معضل، از جمله تصمیماتی که اتخاذ کرده، سرمایه‌گذاری در بخش سلامت است به نحوی که برخی این دولت را به‌درستی، دولت سلامت نامگذاری کرده‌اند.
رئیس‌جمهور با اشاره به بازدید سرزده‌ای که شب گذشته از یکی از بیمارستان‌های تهران داشته است، اظهار کرد: در این بازدید و عیادت از بیماران، همه بیمارانی که با آنها صحبت کردم، از اقدامات انجام شده دولت در حوزه سلامت، رضایت داشتند و اقدامات بسیار ارزشمند و بزرگی که در این زمینه انجام شده، باید ادامه پیدا کند.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: در اقدامات و کار بزرگی که در زمینه سلامت در حال انجام است، هنوز در ابتدای راه هستیم و تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم اما این گامی که برداشته شده را با استواری و تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: باید در بخش سلامت و به‌خصوص بهداشت کاری انجام شود که مراجعه به بیمارستا‌ن‌ها کاهش یابد.

حجت‌الاسلام روحانی همچنین تلاش برای خودکفایی در تولید دارو و تجهیزات پزشکی را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید در این زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز علمی و دانشگاهی کشور تلاش مضاعفی انجام دهند.

در ابتدای این جلسه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی در مورد طرح تحول نظام سلامت به هیئت وزیران ارائه داد.

در این گزارش، شاخص امید به زندگی در بدو تولد، امید به زندگی سالم، سال‌های از دست رفته عمر به تفکیک بیما ری‌ها و اختلالات و تأثیر آن در ارتقای اقتصادی، سهم هزینه‌های سلامت، شاخص‌های حمایت مالی، میزان پوشش بیمه سلامت، مدیریت بحران‌های دارویی و کاهش تعداد و اقلام کمبود دارو و تثبیت قیمت داروهای تولید داخل و حفاظت مالی از بیماران خاص و صعب‌العلاج به هیئت‌وزیران ارائه شد.

بر پایه این گزارش، دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت شامل بیمه افراد فاقد بیمه سلامت که بیش از ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در آن ثبت نام کرده‌اند، کاهش پرداختی از جیب بیماران بستری در بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت از ۳۷ درصد در بهار ۱۳۹۲ به ۴.۵ درصد در آبان‌ماه ۱۳۹۳ عنوان شد.

در این گزارش، ارتقای خدمات ویزیت سرپایی، افزایش پنج درصدی زایمان‌های طبیعی رایگان و کاهش سزارین، ایجاد ۱۵ پایگاه اورژانس هوایی و نصف شدن فقرای ناشی از هزینه‌های کمرشکن سلامت و ارتقای رضایت نسبی مردم را می‌توان از دیگر فواید «طرح تحول نظام سلامت» برشمرده شد.

captcha