به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه، مازیار فتحی، کارشناس بازار سرمایه، با بیان مطلب فوق اظهار کرد: در کنار عوامل فوق، موضوع کاهش قیمت نفت هم به دغدغه دیگری برای صنایع و سهامداران تبدیل شد، به ویژه اینکه برخی فعالان اقتصادی نگران محدودیتهای بودجهای دولت براثر افت قیمت نفت هستند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه براساس تحلیل، این دغدغه منطقی نیست، گفت: شرایطی پیش آمده که بسیاری از فعالان بازار بر مبنای تحلیلها عمل نمیکنند و تحلیلها را مهم تلقی نمیکنند بلکه رفتار فعالان حقیقت بازار را رقم میزند بنابراین رفتارشناسی سهامداران در شرایط فعلی بسیار مهم است.
فتحی با اشاره به این دوعامل اثر گذار در افت بازار سرمایه طی دو ماه اخیر خاطرنشان کرد: این دو عامل باعث خروج نقدینگی از بازار و فروشهای هیجانی در قیمتهایی که هیچ منطقی برای آنها وجود نداشت، شد، اما انتشار خبرهای امیدوارکننده در حوزه برخی صنایع بورسی و نیز موضوع سیاست خارجی، جو مثبتی را در بورس ایجاد کرده است.
وی به افزایش 7-8 درصدی قیمت نفت طی دو روز گذشته نیز اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه مدتهاست هم بابت عوامل اقتصادی داخلی و خارجی هم بابت عوامل سیاست خارجی تحت فشار است و افزایش چند دلاری قیمت نفت در کنار برخی خبرهای مثبت پیرامون مذاکرات هستهای، به عامل دیگری برای کاهش فشار از بازار سرمایه تبدیل شد.
این کارشناس بازار سرمایه درخصوص چشمانداز بازار گفت: چشمانداز بازار را باید به دو بخش تقسیم کرد. میان مدتیها که به نیمه نخست سال آینده نظر دارند و بلند مدتیها که به دو سه سال آینده نظر دارند.
فتحی افزود: بازار در چشم انداز بلندمدت به چند دلیل خوب است، چون آرام آرام اقتصاد کشور از رکود خارج میشود و همین خروج از رکود و رشد اقتصادی زمینه سودآوری شرکتها را در سالهای بعد از 94 رقم میزند که میتواند چشمانداز مثبتی برای سهامداران بلند مدت باشد.
وی به اهمیت کاهش نسبت قیمت بردرآمد شرکتها اشاره کرد و گفت: نماد 90 شرکت هم اکنون کمتر از 5 است و این یعنی سود این شرکت به نسبت سود سپرده یک ساله بانکها تضمین شده است در نتیجه با دید بلندمدت 2 تا 3 سال سرمایهگذاری در بازار سرمایه انتخاب بهتر و منطقیتری است.
فتحی درباره انتخاب سرمایهگذاری در بازار سرمایه با دید میانمدت گفت: همانطور که ذکر شد، تا نیمه نخست سال آینده یکی از عوامل مهم اثرگذار بر روند بازار موضوع مذاکرات هستهای است که نتایج آن، بر وضعیت بورس در میان مدت موثر خواهد بود.
فتحی در پایان به سهامداران که در ضرر هستند، توصیه کرد: اگر کسانی که سهام دارند و در ضرر هستند دید دو سه سال دارند، اوضاع خوبی خواهیم داشت، اما اگر میان مدتی هستند، باتوجه به اینکه قیمت فعلی سهام به سطح مطلوب و ارزنده رسیده است، فروختن در این قیمتها معقول نیست، لذا اگر به سرمایهشان نیازی ندارند میتوانند با نگه داشتن چند ماهه سهام، پرتفویشان را به قیمت بالاتر از قیمت فعلی بفروشند و برای کسانی که نقد هستند با همین استدلال برای ورود به نمادهایی که کاهش نسبت قیمت بر درآمد کمتر از 4 دارند خیلی مناسب است.