سیدولیالله امیری، کاتب قرآن کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، درباره کتابت قرآن کریم اظهار کرد: در این حوزه تلاش کردهام تا تکنیکهای مختلف را به کار بگیرم و از صنایع دستی در این باره استفاده کنم.
وی که در حوزه صنایع دستی نیز تخصص دارد، عنوان کرد: در این رشته، کتابت و نگارگری را تخصص خود قرار دادهام و از این رو تلاش کردهام که بر پایه علاقهمندی که دارم، طی هر سال، یک اثر جدید ارائه کنم.
امیری با اشاره به پیشینه فعالیت خانوادهاش در این باره ادامه داد: پدربزرگ من قاری قرآن کریم است و اغلب اعضای خانوادهام را خادمان قرآن تشکیل میدهند؛ همین موضوعات سبب شد تا به این سمت و سو حرکت کنم و در راه کتابت قرآن قدم بردارم؛ از این رو در کلاس استاد آقامیری شاگردی کردم.
بهرهگیری از هشت نوع خط در کتابت قرآن
وی از به کارگیری 120 تکنیک در حوزه کتابت قرآن کریم یاد کرد و افزود: در این حوزه از هشت نوع خط برای کتابت قرآن بهره گرفتهام. در بسیاری از همایشها نیز آثارم را شرکت دادهام، ولی هیچ گونه توجهی را شاهد نبودم.
امیری با بیان اینکه کاتبان قرآن مورد تشویق و ترغیب قرار نمیگیرند، اظهار کرد: همین موضوع سبب شده است که انگیزه ما در این رابطه کاهش پیدا کند؛ در حالی که اگر ترغیب افزایش پیدا کند و کاتبان شاهد باشند که مورد حمایت قرار میگیرند، حوزه کتابت قرآن نیز رونق میگیرد.
این کاتب قرآن همچنین گفت: مسئولان فرهنگی ما که متولی این فعالیت هستند، باید به حمایت مالی و معنوی از کاتبان قرآن بپردازند تا از دلسرد شدن افراد این حوزه پیشگیری کنند.
ابزاری که میتوان در کتابت به کار گرفت
وی از تدریس کتابت قرآن بر روی برخی وسایل همچون شیشه و سنگ و ... یاد کرد و افزود: با خراش روی شیشه و سنگهای قیمتی و کتابت بر روی کاغذ گندم، میتوان طرحهای نوینی از کتابت قرآن را ارائه کرد.
امیری با تأکید بر اینکه باید کارهای بهتری در این حوزه ارائه شود، اظهار کرد: کسی که میخواهد به کتابت قرآن بپردازد، باید کتابتهای زیادی در این حوزه انجام دهد تا اثری که قابلیت ارائه در سطح حرفهای دارد را بتواند خلق کند و یک قرآن کتابت کند.
وی از به کارگیری نسخ قرآنی بر روی شیشه یاد و عنوان کرد: استفاده از خط ریحان بر روی برگ گندم و برنج نیز از دیگر اقداماتی است که میتوان در این باره انجام داد. همچنین میتوان از تکنیکهای مختلف گرافیکی در این حوزه بهره گرفت.
امیری افزود: باید تلاش کرد که شیوههای مختلفی که در این باره به کار گرفته میشوند، تکراری نباشند تا بتوان به نوآوری در عرصه کتابت قرآن رسید. از سویی این آثار باید معرفی شوند و این موضوع نیازمند توجه مسئولان به این حوزه است.