مهدی علیاکبرزاده، مدیرکل فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برگزاری برنامههای فرهنگی در قالب همایش و نمایشگاه، هر چند با هزینههای بالا، در صورتی که منجر به پاسخ یک پرسش و یا گره گشایی از یک معضل شود را ارزشمند دانست.
وی با بیان اینکه گاهی هزینه صرف شده برای اجرای یک فعالیت فرهنگی بسیار سنگین است و خروجی مناسبی نیز به لحاظ محتوا و هدف ندارد اظهار کرد: در چنین شرایطی میتوان از بیهوده بودن برنامه فرهنگی و اسراف بیتالمال نام برد.
علیاکبرزاده هدف گذاری برای انجام فعالیتهای فرهنگی را یک اصل دانست و گفت: جنس فعالیتهای فرهنگی برای اثرگذاری زمانبر است و نمیتوان توقع داشت با یک یا دو برنامه مجزا به هدف نهایی رسید، بلکه باید با یک هدف گذاری صحیح راههای رسیدن به مقصد و ملزومات مورد نیاز آن را مشخص کرد.
دوری از کلی گویی در برنامههای فرهنگی
مدیرکل فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش همچنین بر ضرورت توجه به جزئیات و دوری از کلی گویی در فعالیتهای فرهنگی تأکید و تصریح کرد: گاهی ادبیات و هنر از بهترین ابزارها برای انتقال یک فرهنگ هستند.
علیاکبرزاده با تأکید بر اینکه برپایی فعالیتهای فرهنگی خود نیاز به فرهنگسازی دارد اظهار کرد: فرهنگ برگزاری همایش، نمایشگاه، سمینار، نشست و ... باید به مسئولان دستاندرکار آموزش داده شود.
وی به مراقبتهایی که در آموزش و پرورش به منظور هدفمند و تأثیرگذار اجرا شدن برنامههای فرهنگی صورت میگیرد اشاره و عنوان کرد: در آموزش و پرورش برنامههای فرهنگی در دو حیطه دانشآموزی و معلمان و مربیان اجرایی میشود.
کسب جواز اجرای برنامههای فرهنگی از ستاد
علیاکبرزاده به فعالیت یک ستاد در آموزش و پرورش به منظور بررسی اهداف و نحوه برپایی فعالیتهای فرهنگی اشاره و عنوان کرد: انجام برنامههای فرهنگی در آموزش و پرورش منوط به کسب اجازه از این ستاد است.
وی به ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش در زمینه اجرای برنامههای فرهنگی پرداخت و گفت: در حال حاضر هیچ برنامه بیهدف و ناکارآمد فرهنگی در این مجموعه اجرایی نمیشود و ضرورت و نیاز تنها شاخصههای برپایی یک برنامه فرهنگی محسوب میشوند.