کد خبر: 2819160
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۱
فطانت در نشستی خبری اعلام کرد:

بررسی ابزارهای جدید تأمین مالی در کمیته فقهی سازمان بورس

گروه اقتصاد: رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تصویب فروش اختیاری سهام در کمیته فقهی این سازمان خبر داد و گفت: در حوزه ابزارسازی که برای ایجاد تعادل در بازار دارای اهمیت است، چند ابزار جدید را مطرح و در کمیته فقهی سازمان بورس مورد بررسی قرار داده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، اولین نشست خبری محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، امروز شنبه، 18 بهمن‌ماه 93  در وزارت امور اقتصادی و دارایی، برگزار شد.
بر اساس این گزارش، فطانت در ابتدا ضمن گرامیداشت ایام دهه مبارک فجر اظهار کرد: در یکسال گذشته، یک فضای روانی و نگرانی در بازار سرمایه به دلیل افت شاخص‌ها به وجود آمده است و بعضا با تشدید کاهش قیمت نفت و مسائلی از این قبیل این نگرانی شدت گرفت.
وی ادامه داد: در شرایطی که بازار بورس دچار چنین نگرانی‌هایی می‌شود اتفاقات عجیب و غریبی رخ می‌دهد و هر کس به دنبال عرضه سهام خود است و برعکس در فضای مثبت، علی‌رغم اینکه ممکن است سهامی دارای ارزش نباشد همگی به دنبال خرید هستند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد:‌ ما در غیبت ابزارهایی که بتوانند در بازار بورس تعادل ایجاد کنند نقش گروه‌های مرجع را بااهمیت می‌د‌انیم اما متأسفانه ما در ایران این گروه‌های مرجع لازم برای تعادل در بازار سرمایه را همانند سایر نقاط دنیا نداریم که حریف چنین شرایطی باشند؛ لذا خواهش بنده این است که همگی برای از بین بردن نگرانی در بازار سرمایه تلاش کنیم.
فطانت اظهار کرد: اگر بر این فضای یأس‌آلود غلبه کنیم مطمئنا شرایط بسیار خوبی پدید خواهد آمد و ما با این هدف کار را شروع کردیم که چگونه نگرانی‌ها را برطرف کنیم و نتیجه‌ای که گرفتیم این بود که برای فائق آمدن بر مشکلات بازار سرمایه باید همانند سایر نقاط دنیا کمیته ثبات بازار سرمایه را ایجاد کنیم.
وی افزود: به این دلیل که وضعیت بازار بورس متأثر از رویکرد عناصر بین‌دستگاهی و فرادستگاهی کشور است بنابراین باید کسانی که توانایی ایجاد ثبات در بازار سرمایه را دارند عضو این کمیته باشند و به همین دلیل جلساتی با حضور افرادی همانند دکتر جهانگیری و برخی از وزرا و معاونان آنان تشکیل شد و این جلسات در آینده برای تک تک صنایع تشکیل خواهد شد که موانع و مشکلات هر یک از این صنایع را شناسایی کرده و در کمیته ثبات مطرح کنیم و در مواردی که نیازمند مصوبه دولت باشد اینکار را انجام خواهیم داد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تأکید کرد: اکنون وضعیت بازار سرمایه، بعد از مشکلاتی که به دلیل نوسانات ناشی از کاهش قیمت نفت پدید آمد به تعادل رسیده و بازار بورس، ریسک‌های سیستماتیک خود را تعدیل کرده است و ما در روزهای آینده بخشی از تلاش‌هایی که صورت گرفته است را به اطلاع افکار عمومی خواهیم رساند.
وی ادامه داد: ما در حوزه ابزارسازی که برای ایجاد تعادل در بازار دارای اهمیت است، چند ابزار جدید را مطرح و در کمیته فقهی سازمان بورس مورد بررسی قرار دادیم که از جمله این موارد فروش اختیاری است که امیدواریم این ابزار بتواند به ما در هنگام نوسانات کمک کند و این ابزار در زمان مقتضی در بازار عرضه خواهد شد.
فطانت اظهار کرد: دومین مورد، اوراق مشارکت و صکوک با نرخ سود شناور است که این ابزار طراحی شده است تا اوراقی که منتشر می‌شود بتواند خود را با نرخ تورم تطبیق دهد. همچنین بحث‌هایی هم در مورد شاخص در میان فعالان بازار بورس مطرح شده بود  که مجبور شدیم با شبیه‌سازی، این مشکل را حل کنیم.
وی عنوان کرد: در هفته جاری معاملات آنلاین بورس کالا را  شروع می‌کنیم و علاوه بر این موارد، تعامل بسیار خوبی با مجمع تشخیص مصلح نظام برای تدوین برنامه ششم داریم و به شکل جدی به دنبال این موضوع هستیم که از چارچوب‌های احکام برنامه ششم توسعه برای تقویت بازار سرمایه استفاده کنیم و بنده از اصحاب رسانه تقاضا دارم هر موردی در این زمینه به مناسب می‌دانند را با ما در میان بگذارند تا در قالب برنامه ششم توسعه برای بهبود وضعیت بازار سرمایه از آن استفاده کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: ما برای بهبود ارتباطات با مخاطبان، استودیوی رادیو و تلویزیون را تاسیس کردیم که در روزهای آتی به بهره‌برداری می‌رسد و هفته‌ای یکبار از شبکه اول صداو سیما برنامه‌های تحلیلی را ارائه خواهیم داد و امیدواریم شرایط برای ایجاد یک شبکه بورس در آینده فراهم شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین برای بین‌المللی شدن بورس، زمینه‌سازی‌های لازم را انجام داده‌ایم که ابتدا باید اطلاع‌رسانی‌های لازم مربوط به صورت‌حساب‌های مالی را انجام دهیم وگفت‌وگوهای مناسبی با سازمان حسابرسی در این زمینه انجام شده است.
وی افزود: سعی ما بر این است که در بورس کالا، ارتباط بین سامانه‌های تسویه وجوه را در بین کشورهای حاشیه خزر انجام دهیم و معتقدیم در بورس کالا باید کارهای فراوانی را انجام دهیم؛ چراکه بورس کالا ظرفیت‌های بسیاری برای پایان دادن به انحصار در زمینه عرضه و تقاضا دارد.
فطانت اظهار کرد: در بورس انرژی که نوپاست موضوع عرضه نفت خام به قیمت ریالی مطرح شده است که پیگیر محقق شدن آن هستیم و برآنیم که حداقل نفت خام در این چارچوب به عنوان یک محصول جدید در بورس انرژی مطرح شود.
وی تأکید کرد: باید نهادهای مالی مورد حمایت قرار گیرند و بتوانیم آنها را متناسب با نیازها توسعه داده  و ابزارهایی که تأسیس شده‌اند را به تولید انبوه برسانیم که برای تأمین نقدینگی به ما کمک کنند.
وی ادامه داد: تقاضای بنده از اهالی بازار سرمایه این است که به حرف‌های غیرکارشناسی توجهی نکنند؛ چراکه بنده به آینده بازار سرمایه بسیار خوشبین هستم و درباره صندوق توسعه بازار سرمایه هم باید بگویم که هنگام آمدن بنده به این سازمان  530 میلیارد تومان در این صندوق وجود داشت که تاکنون فقط 15 میلیارد تومان آن هزینه شده است.
فطانت درباره تأثیر کاهش قیمت نفت بر افت شاخص‌ها در بورس اظهار کرد: با کاهش قیمت نفت شاهد افت در شاخص‌های بازار بورس هم بودیم و قطعا قیمت نفت یک پارامتر اساسی در روزهای آینده بورس خواهد بود اما اینکه کل بازار را به قیمت نفت گره بزنیم کار درستی نیست.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تأکید کرد: طبیعتا رشد بازار سرمایه، یک رشد متقارن و در همه بخش‌ها و هم در بازار اولیه و هم ثانویه خواهد بود و امیدوارم که زمینه برای توسعه اقتصاد برر محور بازار سرمایه فراهم شود.

captcha