کد خبر: 2823784
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
کمال تبریزی:

آگاهانه در «طعم شیرین خیال» شعار دادم

گروه هنر: یک کارگردان سینما گفت: شعارهای محیط زیستی که در فیلم «طعم خوش خیال» داده می شود، کاملا آگاهانه بوده است.

به گزارش  خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) جلسه نقد و بررسی فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» با حضور عوامل این فیلم امروز 19 بهمن ماه در سالن سعدی برج میلاد برگزار شد. در ابتدای این نشست کمال تبریزی اظهار کرد: از مدت‌ها قبل دغدغه محیط زیست را داشته و دارم. حتی با گروهی از سینماگران هم تصمیم داریم که انجمن محیط زیست را تاسیس کنیم تا مردم را به آینده ای که از محیط زیست‌مان در انتظار داریم، باخبر کنیم. با این پشتوانه محمدعلی حسین‌نژاد که تهیه‌کنندگی این فیلم را بر عهده گرفته بود در تماسی با من، طرح این فیلمنامه که ضرورت و حساسیت محیط زیست را نشان می داد پیشنهاد کرد و چون این موضوع دغدغه خودم بود پیشنهاد حسین‌نژاد را پذیرفتم.

وی افزود: موضوعی که در فیلم به شکل شعارگونه به آن تاکید می شود این است که همه انسان ها مسائل خوب را در خیال می‌بینند و همه باید دست به دست هم دهیم تا این خیال ها را به واقعیت تبدیل کنیم. در ضمن ما مجبوریم در جهان ذهنی خود زندگی کنیم و اگر خیال ها را از خودمان بگیریم، امکان ادامه حیات را نخواهیم داشت. چیزی که در فیلم می بینیم خیال و آرمان هایی هستند که قرار است به واقعیت تبدیل شوند.

کارگردان فیلم سینمایی «مارمولک» درباره گروه مخاطبان «طعم شیرین خیال» توضیح داد: فیلم را برای مردم عام ساخته و تلاش کردم همه مردم کوچه و بازار آن را درک کنند. در واقع مهم‌ترین مخاطب این فیلم اقشار عادی جامعه هستند.  شاید خیلی از آدم‌هایی که نسبت به محیط زیست معلومات دارند پاکیزگی محیط پیرامون را رعایت می کنند، اما عموم مردم اینگونه نیستند و این عدم درک، آینده محیط زیست را به مخاطره می اندازند.

کمال تبریزی درباره انتخاب بازیگران «طعم شیرین خیال» چنین توضیح داد: اگر امکانش وجود داشت، دلم می خواست از بازیگران استان کرمان استفاده کنم، اما نیاز داشتیم که از بازیگران حرفه ای استفاده کنیم. نکته دیگر این که در این فیلم موضوعی را مطرح می‌کنیم که اغلب، گوش ها برای شنیدن آن بسته است و باید فریاد می زدیم که گوش ها باز شوند. دوست داشتم فریاد بزنم و شعار بدهم که محیط زیست را نابود نکنیم.

در ادامه این جلسه، محمدعلی حسین نژاد تهیه‌کننده فیلم سینمایی «طعم شیرین خیال» درباره شکل گیری سوژه این فیلم سینمایی بیان کرد: نزدیک به ۱۰ سال قبل، با خانواده ای آشنا شدم که یک دختر و سه پسر داشت. پدر این خانواده به دلیل علاقه زیادی که به دخترش داشت، خواستگارهای او را به بهانه های مختلف رد می کرد و عقیده داشت کسی ارزش بهترین دختر دنیا را ندارد.  داستان این پدر و دختر تا مدت ها در ذهن بود تا اینکه جی روچ فیلم سینمایی Meet the Parents را در همین زمینه ساخت و ما هم از این موضوع دست کشیدیم.

وی متذکر شد: سال قبل که در مجمع فیلمسازان تورنتو بودیم و جمعی از فیلمسازان سرشناس دنیا جمع شده بودند، بحثی مبنی بر این بود که چرا سینما به دلیل تاثیری که بر مخاطب دارد، درباره بحران های جهانی صحبت نمی کند. بحران های انرژی و مشکلات محیط زیستی از موضوعاتی بود که مورد بحث قرار گرفت و در همین جلسه به موضوع قبلی فکر کردم که اگر یکی از خواستگارهای دخترِ مورد علاقه پدر، ایده های محیط زیستی داشته باشد، می تواند چالش های جدیدی را به وجود آورد.

وی درباره استفاده از معماری های خاص در منطقه کرمان نیز توضیح داد: برای این فیلم از کارشناسانی در حوزه محیط زیست، انرژی پاک و معماری استفاده کردیم که برای ساختمان ها هم از معماری سازگار با مناطق کویری و همسو با منابع محیط زیستی استفاده شده است، البته میزان زیادی از منابع محیط زیستی که در اختیار داشتیم، مطالعات تخصصی در این زمینه بود و ما هم به دنبال ارائه اطلاعات تخصصی و سنگین به مخاطب نبودیم و فقط می خواستیم او را نسبت به مسائل محیط زیستی حساس کنیم.

نازنین بیاتی بازیگر این فیلم در پایان این جلسه بیان کرد: اثر سینمایی هم در پاسخ به این پرسش که در نقش های مثبت جا افتاده و تقریبا کلیشه شده است، عنوان کرد: سعی می کنم در نقشی تکراری نشوم و نقش هایی را بازی کنم که کلیشه نباشد، اما دوست دارم نقش ها و فضاهای دیگر را هم تجربه و بازی کنم.

captcha