کد خبر: 2829315
تاریخ انتشار : ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۴
الوند:

آسیب‌های اجتماعی را نمی‌توان از بین برد/ با آموزش خانواده‌ آسیب را کاهش دهیم

گروه جامعه: معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه نوع نگرش خانواده‌ها به تغییر و تحولات اجتماعی ریشه آسیب‌های اجتماعی است، تصریح کرد: آسیب‌های اجتماعی را نمی‌توان از بین برد فقط می‌توان نرخ شیوع آن را کاهش داد.

حمیدرضا الوند، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که آیا ریشه مسائل و آسیب‌های اجتماعی نو پدید در همان مباحث و مشکلات زیربنایی گذشته است که به نوع جدیدی بروز می‌کند؟ گفت: بحث آسیب‌ها ریشه در نوع نگرش خانواده‌ها به تغییر و تحولات اجتماعی جامعه محل زندگی آنها دارد.

وی ادامه داد: به نظر بسیاری از صاحبنظران حوزه اجتماعی آن چیزی که در تغییرات اجتماعی بسیار مد نظر قرار می‌گیرد آموزش و مدیریت درست خانواده است و مباحثی مانند آموزش فرزند‌پروری و اینکه چگونه اعضای خانواده را به صورت همبسته به هم مرتبط کنیم و بتوانیم با این تغییرات اجتماعی آنها را همسو کنیم و به خانواده و اعضای آن چگونه یاد دهیم که خود را با تغییرات اجتماعی پیرامون خودشان و متناسب با هنجارها و فرهنگ حاکم بر کشورشان سازگار کنند یکی از موضوع‌هایی است که در تمام جوامع مطرح است.

جایگاه ویژه خانواده در فرهنگ دینی و ملی ما

الوند نهاد خانواده را به عنوان امن‌ترین، مطمئن‌ترین و بهترین نهادی دانست که به جامعه پذیر کردن افراد مبادرت می‌کند و گفت: خانواده نمونه کوچک جامعه است به همین دلیل عنوان می‌شود که جامعه سالم در گرو خانواده سالم است به همین دلیل خانواده در فرهنگ دینی و ملی ما از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و مبانی دین اسلام و فرهنگ ملی ایران به جایگاه خانواده ارزش و اعتبار بالایی قائل است.

وی با تأکید بر اینکه در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یکی از گروه‌های هدفی که سازمان بهزیستی به آن توجه می‌کند خانواده و آموزش آن است، گفت: در سطح اول پیشگیری آموزش فراگیر خانواده و اعضای خانواده را به عنوان مهم‌ترین گروه هدف خود قرار داده ایم. آسیب‌های نو پدید هم از این مسئله مستثنی نیستند.

محافظت از خانواده در برابر فناوری‌های جدید؛ سرفصل برنامه‌های بهزیستی

بسیاری از فناوری‌های جدید امروزه وارد عرصه زندگی تمام مردم در تمام دنیا شده اند اما اینکه چگونه ما از آنها استفاده و مدیریت کرده و چطور اعضای خانواده را در قبال این ناهنجاری‌هایی که فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید می تواند به خانواده وارد کند محافظت کنیم در سرفصل برنامه‌های بهزیستی به عنوان یکی از دستورالعمل‌های ایمن‌ سازی خانواده قرار دارد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی ادامه داد: البته بسیاری از صاحب‌نظران علوم اجتماعی در دنیا معتقد هستند که نمی‌توان آسیب‌های اجتماعی را از بین برد بلکه می‌توان آنها را کنترل و نرخ شیوع آن را کاهش دهیم.

وی در پاسخ به این سؤال که پس خانواده‌های ما آسیب دید‌ه‌اند که شاهد رشد آسیب‌های اجتماعی در جامعه هستیم، عنوان کرد: پدیده‌های اجتماعی چند وجهی هستند و هیچ پدیده‌ اجتماعی را در هیچ جای دنیا پیدا نمی‌کنید که تک متغیره باشد به همین دلیل عوامل اثرگذار درونی و بیرونی زیادی منجر به بروز یک آسیب اجتماعی خواهند شد مثل مباحث اقتصادی، بیکاری، نوع نگرش خانواده‌ها، میزان آگاهی خانواده‌‌ها در خصوص مسائل فرزند پروری و مدیریت درست خانواده که امروز بسیار در دنیا مطرح است و ...، همه دست به دست هم می‌دهد تا ما یک آسیب‌ اجتماعی را کنترل کنیم یا از عهده آن برنیاییم.

captcha