نرجس موسویاندرزی، برگزیده دوازدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: متولد 1352 مشهد و ساکن تهران هستم که تحصیلات خود را از مقطع کارشناسی تا دکتری در رشته علوم قرآن و حدیث پشت سر گذاشته و در 19 سالگی نیز حافظ کل قرآن کریم شدهام.
وی که هماکنون به عنوان پژوهشگر در صدا و سیما اشتغال دارد، درباره گرایش خود به فعالیتهای قرآنی و حفظ کل قرآن کریم، عنوان کرد: در دوران نوجوانی، پدرم من را با قرآن آشنا کرد و حیات معنوی خود را مدیون او هستم.
موسویاندرزی درباره برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه به منظور تجلیل از بانوان فعال قرآنی، اظهار کرد: فعالیتهای قرآنی جنسیت نمیشناسد و نمیتوان برای این فعالیتها جنسیت تعیین کرد و فعالیت قرآنی بانوان را از فعالیت قرآنی آقایان جدا کرد، زیرا تمامی این فعالیتها در کنار هم منجر به ارتقای درک بشری میشود اما به هر حال قدردانی و تکریم بانوان فعال در حوزه قرآن، ابتکاری است که هدف آن فعالسازی و ایجاد انگیزه و تحرکبخشی در میان بانوان است.
توانمندی بانوان در اکثر مواقع معطل مانده است
وی ادامه داد: بانوان در کشورمان توانمندیهای ذهنی و هنری فراوانی دارند که این توانمندیها در اکثر مواقع معطل ماندهاند و امیدواریم با معرفی بانوان فعال قرآنی و تجلیل از این بانوان، انگیزهای برای فعالیت در حوزه قرآن میان دیگر بانوان کشورمان ایجاد شود.
این بانوی پژوهشگر قرآنی یادآور شد: به نظر میرسد کسی که مسیر زندگی و کاری خود را قرآن انتخاب کرده و زمان خود را صرف انجام پژوهشها و تحقیقات قرآنی میکند دیگر نیاز به مشوق نداشته باشد زیرا مشوق در مرحله ایجاد انگیزه لازم است و چنین شخصی بیشتر از تشویق، نیازمند امکانات است و در حمایت از بانوان فعال قرآنی باید حداقل امکانات از جمله؛ فراهم بودن امکان تحقیق و دسترسی به منابع اصلی و مهم پژوهشی برای بانوان فراهم شود.
بانوان قرآنی با محدودیتهای زیادی در حوزه کاری روبرو هستند
وی با عنوان این مطلب که بانوان پژوهشگر قرآنی با محدودیتهای زیادی در حوزه کاری خود روبرو هستند، عنوان کرد: به عنوان مثال بنده برای نوشتن رساله دکتری خود به کتابخانههای متعددی سر زدم اما امکان دسترسی به منابع مورد نیاز را نداشتم؛ قصد استفاده از کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی قم را نیز داشتم اما به دلیل محدودیتهایی که برای بانوان در زمینه استفاده از منابع این کتابخانه وجود دارد نتوانستم از این منابع استفاده کنم.
موسویاندرزی ادامه داد: کتابخانههای اصلی از جمله؛ کتابخانه مرعشی که دربرگیرنده منابع اصلی برای انجام پژوهشهای قرآنی است با محدودیتهای زمان و ساعت ارائه خدمات به بانوان روبرو است و این مسئله ناشی از آن است که فعالیت قرآنی بانوان هنوز در کشور جدی گرفته نشده و به همین دلیل حمایتهای لازم صورت نگرفته است.
برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه حرکت مبارکی است
این حافظ کل قرآن کریم درباره نقشی که برگزاری همایش بانوان قرآنپژوه در توسعه فعالیتهای قرآنی بانوان دارد، گفت: به هر حال بنده به عنوان یک پژوهشگر قرآنی برای انجام یک تحقیق و پژوهش، کار خود را هر طور که شده انجام میدهم اما حمایت از فعالیتهای بانوان پژوهشگر و معرفی و عرضه آثار قرآنی آنها در قالب همایش بانوان قرآنپژوه، حرکت بسیار مبارکی است که جامعه و نوجوانان و جوانان را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی یادآور شد: همه ما به عنوان مسلمان، موظف به تدبر و تأمل در قرآن هستیم اما هر کاری که بتواند موانع فهم قرآن را برداشته و انگیزه بیشتری برای فعالیتهای قرآنی و درک و فهم قرآن ایجاد کند خوب است.
کتابهای علوم قرآنی نیازمند بازاندیشی و بازآفرینی هستند
موسویاندرزی درباره منابع و کتابهای علوم قرآنی، عنوان کرد: کتابهای علوم قرآنی نیازمند بازاندیشی و بازنگری هستند که باید مباحث جدیدی به مدد علوم معاصر به محتوای این کتابها اضافه شده و این کتابها به روز شود.
وی عنوان کرد: اندیشمندان علوم قرآنی طی قرون گذشته تلاشهای زیادی برای تولید منابع و محتوای قرآنی داشتهاند و ما نیز باید در زمان خود چنین نگاهی داشته باشیم و نباید به همان منابع گذشته محدود شویم؛ آموزش در حوزه علوم قرآنی اهمیت بسزایی دارد اما تمام کار نیست و باید شرکت در جلسات تفسیر قرآن، مطالعه کتابها و مقالات و... را در کشور توسعه دهیم تا در نهایت منجر به توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه و تشویق نوجوانان و جوانان به فعالیتهای قرآنی شود.