کد خبر: 2849587
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۸

سوره حجرات با تلاوت مرحوم شحات محمد انور + دانلود/ تقوا؛ بزرگ‌ترین ارزش انسانى

گروه فعالیت‌های قرآنی: قطعه‌ای زیبا از تلاوت استاد مرحوم شحات محمد انور از آیات ۱۳ تا ۱۸ سوره حجرات و آیات ۱ تا۸ سوره قاف ارائه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، صوت زیبای استاد مرحوم شحات محمد انور باعث شد تا شهرت او در سراسر جهان گسترش یابد و هیچ قاره‌ای از دنیا نبود مگر اینکه مرحوم شحات انور در ماه مبارک رمضان و در بین سال‌های 1985 تا 1996 میلادی به آن‌ها مسافرت کند.

وی بارها از طرف وزارت اوقاف مصر و بسیاری از وقت‌ها به دعوت‌های خصوصی میلیون‌ها نفر از دوست‌داران قرآن کریم در خارج از مصر در لندن، لوس‌آنجلس، آرژانتین، اسپانیا، فرانسه، برزیل، کشورهای حاشیه خلیج فارس، نیجریه، زَئیر، کامرون و بسیاری از دولت‌های آسیایی مخصوصاً ایران سفر کرد.

شحات محمد انور سه فرزند پسر و شش فرزند دختر دارد و همگی آن‌ها از جمله حافظان کل قرآن کریم به شمار می‌روند که «انور شحات محمد انور» و «محمود شحات محمد انور» بارها به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده و به تلاوت قرآن پرداخته‌اند.

تلاوت سوره حجرات، آیات 13 تا 18 و سوره قاف، آیات 1 تا 8 با صدای مرحوم شحات محمد انور

محتوای سوره حجرات

این سوره در مدینه نازل شده و 18 آیه دارد. در این سوره که بیش از هجده آیه ندارد مسائل بسیار مهمى در ارتباط با شخص پیامبر(ص) و جامعه اسلامى نسبت به یکدیگر مطرح شده و از آنجا که بسیارى از مسائل مهم اخلاقى در آن عنوان شده می‌توان آن را سوره اخلاق و آداب نامید.(تفسیر نمونه، ج 22، ص129)

در آیه 13 این سوره مخاطب کل جامعه انسانى است و مهم‌ترین اصل را که ضامن نظم و ثبات است بیان مى‏‌کند و میزان واقعى ارزش‌هاى انسانى را در برابر ارزش‌هاى کاذب و دروغین مشخص مى‌‏سازد، تقوا بیان می‌کند.(تفسیر نمونه، ج 22، ص 197-210)

پس از سخن از معیار ارزش انسان‌ها، یعنى تقوا و از آنجا که تقوا ثمره شجره ایمان است، آن‌هم ایمانى که در اعماق جان نفوذ کند، در آیات مورد بحث به بیان حقیقت ایمان پرداخته است. در ادامه بیان نشانه‌‏هاى مؤمنان راستین و ادعای جمعى از مدعیان که حقیقت ایمان در قلب آنها مستقر است، در آیات 16 تا 18 این سوره قرآن به آنها و به تمام کسانى که همانند آنها هستند، اعلام مى‌‏کند که نیازى به اصرار و سوگند نیست.

در مسئله ایمان و کفر سروکار شما با خدایى است که از همه چیز با خبر است، مخصوصاً با لحنى عتاب‌آمیز در نخستین آیه مورد بحث مى‌‏گوید: به آنها بگو: آیا مى‌‏خواهید خداوند را از ایمان خود با خبر سازید، او تمام آنچه را در آسمان‌ها و زمین است مى‏‌داند «قُلْ أَ تُعَلِّمُونَ اللَّهَ بِدِینِکمْ وَ اللَّهُ یَعْلَمُ مَا فى السمَوَتِ وَ مَا فى الأَرْضِ» و براى تأکید بیشتر مى‌‏افزاید: خداوند از همه چیز آگاه است، «اللَّهُ بِکلّ‏ِ شىْ‏ءٍ عَلِیمٌ».(تفسیر نمونه، ج 22، ص214)

محتوای سوره ق
این سوره در مکه نازل شده و داراى 45 آیه است. محور بحث‌هاى این سوره مسئله معاد است و تقریباً تمام آیات بر همین محور دور می‌زند و مسائل دیگر در آن شکل جنبى دارد. در فضیلت تلاوت این سوره از روایات اسلامى استفاده مى‏‌‌شود که پیامبر(ص) اهمیت فراوانى براى این سوره قائل بود، تا آنجا که هر روز جمعه آن را در خطبه نماز جمعه قرائت مى‏‌فرمود.

تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سه‌شنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوت‌های ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار می‌گیرد.

captcha