به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، برنامه زنده رادیویی «افق» با حضور مصطفی عباسیمقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و اجرا و کارشناسی محمدرضا پورمعین به تشریح برنامههای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت پرداخت.
مصطفی عباسیمقدم در ابتدای این برنامه اظهار کرد: مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت همزمان با تأسیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی تأُسیس شد. در این مرکز، علاوه بر اجرای برنامههای متعدد در حوزه قرآن و عترت، پیگیری مسائل مربوط به کمیسیون «پژوهش قرآن و سلامت» و فعالیتهای مربوط به تبلیغ و ترویج قرآن در دانشگاهها نیز انجام میشود.
فعالیتهای قرآنی وزارت بهداشت تنها ناظر به دانشگاهها نیست
وی افزود: جامعه مخاطبان ما طی سالهای اخیر، گسترش زیادی داشته است و هماکنون فعالیتهای قرآنی ما تنها ناظر به دانشگاهها نیست، بلکه مخاطبان حوزه سلامت را نیز شامل میشود؛ پیش از این بیشتر فعالیتهای قرآنی وزارت بهداشت مربوط به مسابقات قرآن دانشگاهها میشد، اما طی سالهای اخیر ابعاد این فعالیتها گسترش زیادی داشته است، هرچند که معتقدیم مسابقات قرآن دانشگاهها نیز بعد از سالها برگزاری باید مورد بازبینی دقیقی قرار گرفته و با تغییراتی همراه باشد.
عباسیمقدم در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: یکی از طرحهای ما در وزارت بهداشت، طرح فضاسازی قرآنی در دانشگاهها و مراکز درمانی است که این طرح، شامل ایجاد محیط ذکر، زمینهسازی حفظ قرآن، تکرار آیات، توجه به مناسک دینی و قرآنی و... است که برای رسیدن به این اهداف پیشزمینههایی از جلمه بررسی محیطی، سیاستگذاری و تعیین رویکرد، جمعبندی ایدهها و طرحها و... انجام میدهیم.
بهرهگیری از ابزارهای تبلیغاتی برای فضاسازی قرآنی در مراکز درمانی
وی ادامه داد: قصد داریم در قالب طرح فضاسازی قرآنی در دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز درمانی، امکان استفاده از ابزارهای تبلیغاتی را فراهم کنیم؛ در بیمارستانها و مراکز درمانی که بیماران و همراهان آنها حضور دارند، استفاده از این ابزارهای تبلیغاتی میتواند تأٍثیرگذاری خوبی داشته باشد. ظرفیت لازم برای فضاسازی قرآنی در دانشگاهها و مراکز درمانی کشور فراهم است که تلاش داریم از این ظرفیتها به خوبی استفاده کنیم.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: متأسفانه در جشنها و مراسم متعدد دانشجویی آیتم جالبی نیست که با محوریت قرآن و فرهنگ قرآنی در نظر گرفته شده و در جهت ارتقای معلومات قرآنی مخاطبان باشد؛ همچنین در اتاقهای بستری بیماران معمولا پیامهای تبلیغاتی قرآنی دیده نمیشود که باید تلاش کنیم چنین فضاهایی را نیز در مراکز درمانی و بیمارستانها ایجاد کنیم.
وی افزود: زمانی که طرح فضاسازی قرآنی در بیمارستانها و مراکز درمانی را با این هدف مطرح کردیم که پیامهای تبلیغاتی در اتاق بیماران و فضای بیمارستان وجود داشته باشد، نه تنها پرسنل بیمارستان، بلکه بیماران نیز استقبال خوبی داشتند و از ما خواستند تا این پیامهای تبلیغاتی را در مراکز درمانی و بیمارستانها داشته باشیم.
برنامههای قرآنی دانشگاه علوم پزشکی کاشان
در این بخش از برنامه افق، مازورچی، معاون فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کاشان میهمان تلفنی برنامه افق بود که درباره اجرای فعالیتهای قرآنی و فرهنگی در دانشگاه کاشان گفت: فعالیتهایی که ما در دانشگاه کاشان داریم شامل؛ تبلیغ و ترویج، آموزش و پژوهش است و معمولا گروههای هدف ما اساتید، کارکنان و دانشجویان هستند که برای این گروههای هدف برنامههای ویژه قرآنی داریم.
وی افزود: طرح نهضت قرآنآموزی، آموزش ضمن خدمت ویژه کارکنان(حضوری)، طرح گنجینه نور(حفظ قرآن ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان)، ارزیابی قرآنی دانشجویان جدیدالورود، آموزشهای غیر حضوری برای اعضای هیئت علمی از جمله برنامههای قرآنی ما در دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کاشان است.
مازورچی درباره فضاسازی قرآنی در مراکز درمانی، بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشوری گفت: ما برای رسیدن به فضاسازی قرآنی در دانشگاهها و مراکز درمانی عقب هستیم و باید فعالیتهای بیشتری در این حوزه انجام دهیم؛ بعد از تدوین منشور توسعه فرهنگ قرآنی عمده کاری که به دانشگاهها واگذار شده در حوزه تحقیق و پژوهش است که با توجه به رویکرد جدید معاونت فرهنگی وزارت بهداشت و با توجه به اینکه در دانشگاهها پژوهشگرانی داریم که دوست دارند در زمینه قرآن، کار کنند به نظر میرسد، بتوانیم به نتایج خوبی برسیم.
طرحهای جامع کشوری باید با پیوست فرهنگی همراه باشد
در این بخش از برنامه، مصطفی عباسیمقدم اظهار کرد: اگر مقدمات لازم فراهم شود پیوست فرهنگی و معنوی طرح تحول نظام سلامت میتواند به خوبی محقق شود؛ معمولا طرحهای جامع کشوری در تمامی حوزهها اگر با پیوست فرهنگی باشند موفق خواهند بود و در غیر این صورت موفقیت چندانی به دست نمیآید.
عباسیمقدم عنوان کرد: یکی از مأموریتهای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت از جانب کمیسیون تبلیغ و ترویج است و یک مأموریت دیگر نیز از سوی کمیسیون آموزش عمومی قرآن است که در این راستا، توانمندسازی جامعه مخاطبان خود را در نظر داریم و برنامههای خود در هر یک از این حوزهها را به کمیسیونهای مربوطه ارائه کردهایم که پس از تصویب از سوی کمیسیونها، اطلاعرسانی لازم صورت میگیرد.
وی یادآور شد: البته جامعه پزشکی، همه به مقولهها و فرهنگ قرآنی آشنا نیستند و برگزاری کارگاههای آموزشی در رشتههای مختلف قرآنی برای آنها میتواند بسیار تأثیرگذار باشد و در صورتی که برنامهای قرآنی برای اساتید دانشگاههای علوم پزشکی داشته باشیم، آنها استقبال خوبی خواهند داشت.
فعالسازی کانونهای قرآن و عترت دانشگاهها
عباسیمقدم در ادامه اظهار کرد: فعالسازی کانونهای قرآن و عترت از دیگر برنامههای ما در مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت است که فعالسازی یک سری از کانونهای جدید را نیز در دستور کار داریم. همچنین برنامهای نیز در زمینه فعالیتهای هنری و نمایشی داریم که به زودی اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: زمانی که محتوای طرح فضاسازی قرآنی دانشگاهها، بیمارستانها و مراکز درمانی آماده شد اول کار ما خواهد بود و باید بتوانیم با بهرهگیری از ابزار جدید، این طرح را به خوبی پیش ببریم.
عباسیمقدم درباره برگزاری جشنواره قرآن و عترت دانشجویان علوم پزشکی عنوان کرد: مرحله اول این جشنواره اردیبهشتماه 94 و مرحله سراسری نیز خردادماه سال 94 برگزار خواهد شد.