کد خبر: 2849618
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۷
سیف بیان کرد:

احساس نیاز جدی به بازنگری در طرح‌های قرآنی/ بیان دلایل ناشناخته ماندن منشور

گروه فعالیت‌های قرآنی: کارشناس آموزش قرآن کریم با بیان اینکه در حال حاضر نیاز جدی به بازنگری و بازسازی طرح‌ها و برنامه‌های قرآنی احساس می‌شود به بیان دلایل ناشناخته ماندن منشور توسعه فرهنگ قرآنی و مفاد آن نزد دفعالان قرآنی پرداخت.

سیدمهدی سیف، مدرس و کارشناس قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد منشور توسعه فرهنگ قرآنی و فعالیت‌های آن از ابتدای ابلاغ تاکنون،‌ گفت:‌ شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مصوبه‌ای در زمینه آموزش عمومی قرآن کریم داشته است، که این مصوبه، بسیار ارزشمند بوده و تکلیف آموزش عمومی و آموزش‌های تخصصی قرآن را روشن و شفاف کرده است.

نداشتن درک درست از مسائل قرآنی
کارشناس رسم‌الخط قرآن با بیان اینکه مطالب مفیدی در مصوبه آموزش عمومی قرآن کریم مطرح شده است، ‌افزود: متأسفانه مدیران ما درک درستی از این مسائل ندارند، البته منظور مدیران اجرایی مرتبط با امر قرآن است و لذا زمینه‌های کار آن‌گونه که شایسته و بایسته است، انجام نمی‌گیرد.

بیان دلایل ناکامی‌‌ها
این مدرس قرآن کریم تصریح کرد: در حال حاضر ظرفیت‌های بسیار خوبی در زمینه آموزش قرآن کریم وجود دارد اما چون مدیران اکثراً ورودی به این مسائل ندارند و مدیرانی در رأس هستند که کار قرآن را خوب درک نمی‌کنند، برای همین است که با ناکامی مواجه هستیم و با ضعف‌هایی روبرو شده‌ایم.

راهکار ایجاد تحول
کارشناس دفتر تألیف کتب درسی در ادامه در مورد راهکارهای ایجاد تحول در این حوزه به برنامه‌ریزی برای اجرای فعالیت‌های قرآنی کلان اشاره و اظهار کرد:‌ باید در زمینه فعالیت‌های قرآنی، تکلیف آموزش قرآن را به هر نحوی که شده است روشن کنیم. باید از کارهای سلیقه‌ای پرهیز کرد و به انجام دادن کارهای علمی و مستدل و مستند روی آورد.
سیف با تأکید مجدد بر اینکه هم اکنون اکثر فعالیت‌ها به صورت سلیقه‌ای به پیش می‌رود، بیان کرد: در حال حاضر نیاز جدی به یک بازنگری و بازسازی همه برنامه‌های قرآنی در روش‌ها و همه مسائل وجود دارد و این نیاز به بازنگری و بازسازی احساس می‌شود.
این کارشناس قرآنی در پاسخ به این سؤال که دلیل اینکه بسیاری از فعالان قرآنی، شناخت چندانی از مفاد منشور ندارند در چه چیزی می‌توان جستجو کرد؟ ‌گفت:‌ عدم مطالبه‌گری فعالان قرآنی از منشور و نیز معرفی نکردن منشور به طور کامل برای جامعه قرآنی توسط شورای توسعه فرهنگ قرآنی دو روی ناشناخته بودن منشور است.
سیف در پایان یادآور شد:‌ در وهله اول شورای توسعه فرهنگ قرآنی باید یک برنامه جدی تبلیغی، ترویجی و نظرخواهی داشته باشد، به نظر من این مسئولیت به عهده رسانه‌هایی همچون صدا و سیما و مراکزی همچون آموزش و پرورش، ‌آموزش عالی، ‌وزارت ارشاد و .. است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود.

captcha