کد خبر: 2856091
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۹
گوشه گیر تآکید کرد:

مستحکم کردن بنیان‌های قرآنی در دانشجوهای پزشکی/ تفاوت‌های طب سنتی و اسلامی

گروه سلامت: رئیس مؤسسه تاریخ پزشکی‌، طب‌اسلامی‌ و مکمل استفاده از بنیان‌های قرآنی در آموزش دانشجوهای پزشکی را موجب توجه آنان به ابعاد غیر جسمی بیماران دانست و خواستار کاربردی کردن تفکر قرآنی در بحث‌های سلامت شد.

سید اشرف‌الدین گوشه‌گیر، رئیس موئسسه تاریخ پزشکی، طب اسلامی و طب مکمل در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) استفاده از علوم قرآنی و مستحکم کردن بنیان‌های دینی در دانشجوهای پزشکی را موجب توجه آنان به ابعاد غیر جسمی بیماران دانست و عنوان کرد: تفکر قرآنی را باید در بحث سلامت به ویژه پزشکی به کار برد.

وی تصریح کرد: همه علوم برپایه یک فلسفه‌ای شکل گرفته است این فلسفه‌ها که بنیاد پیشبرد علوم را تشکیل می‌دهند باید مبتنی بر ادیان الهی باشند و چنانچه بر مبنای قرآن باشند در آن خیرکثیراست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: اگر علم پزشکی تنها علم مکانیکی باشد و بنیان‌های دینی در آن راهی نداشته باشد آنگاه بسیاری از مسائل که تفکر دینی در مبحث سلامت بر آن تأکید دارد حذف می‌شود.

تفاوتی بین طب سنتی و طب ایرانی وجود ندارد
گوشه گیرهمچنین با اشاره به طب سنتی تأکید کرد: دو مقوله متفاوت به نام طب ایرانی و طب سنتی وجود ندارد بلکه آنچه هست طب سنتی ایرانی است که از قدیم الایام در ایران وجود داشته و در قرون سوم و چهارم هجری نُزج پیدا کرده است.

وی همچنین به تفاوت‌های طب سنتی و طب اسلامی پرداخت و اظهار کرد: باید در ابتدا این سؤال را مطرح کرد که آیا طب سنتی یک طب دینی است؟ که جواب آن علی رغم وجود برخی مشترکات منفی است، یک اصلی دارد که از نظر پیشگیری و درمان باید رعایت شوند.

طبیبان اسلامی اصولی را که در طب سنتی با بنیان‌های دینی منافات ندارد قبول دارند
وی ادامه داد: در طب دینی یا طب اسلامی اصول کلی تری وجود دارد که باید آنها را رعایت کنیم. بعضی ازاین اصول را در طب سنتی وارد کرده‌اند، از سوی دیگر اصولی که در طب سنتی وجود دارند و با مبانی دینی منافات ندارند را طبیان اسلامی نیز قبول دارند، اما مباحثی که با بنیان‌های دینی در تضاد باشد نمی‌توانند قبول کنند.

رئیس مؤسسه تاریخ پزشکی و طب اسلامی و مکمل با ذکر مثالی تفاوت‌های طب سنتی و طب اسلامی را تشریح کرد: «ظُُهری» که یک پزشک سنتی و جراح بوده است در اصول پیشگیری نظرش بر این است که می‌شود شراب خورد، این مسئله در طب اسلامی با آن مخالفت می‌ورزند زیرا که در اسلام مصرف شراب و دیگر مسکرات حرام است، لذا باید این مسئله را در نظر گرفت که گاه اصولی در طب سنتی مطرح می‌شوند که با مبانی دینی و اصول طب اسلامی منافات دارند که با آن جنبه ها مخالفت می‌شود.

گوشه گیر در پایان یادآور شد: طب اسلامی باید مبانی‌اش استخراج و  در آن تحقیق و جستجو شود سیره نبوی و دیدگاه‌های چهارده معصوم در مسئله سلامت و در بحث‌های پیشگیری و درمان تفسیر شود تا مرزبندی‌های آن با طب سنتی مشخص شود.

captcha