کد خبر: 2857361
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹
عضو کمیسیون برنامه و بودجه عنوان کرد:

افزایش شفافیت و چارچوب‌های نظارتی در بودجه 94

گروه اقتصاد: به گفته احمدی، به دلیل توجه لایحه بودجه ۹۴ به حوزه‌های سرمایه‌گذاری، شفافیت‌های مالی، کمک به بخش‌های نفت، کشاورزی و صنعت، این بودجه از یک چارچوب نظارتی و شفافیت بیشتری نسبت ‌به سال‌های قبل برخوردار است.

علی‌محمد احمدی،  عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)،  به ارزیابی خود از کلیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور پرداخت و اظهار کرد: این لایحه که از کمیسیون تلفیق بیرون آمده است، بدون از ایراد نیست اما واقعیت این است که شرایط اقتصادی ازجمله، موضوع تحریم‌ها، کاهش قیمت نفت و محدودیت منابع مالی، چارچوبی را برای بودجه دولت ایجاد کرده است که خیلی جای انعطاف و مانور وجود ندارد.

شرایط رکودی محدودیت‌هایی برای بودجه‌ریزی پدید آورده است

وی ادامه داد: اکنون دوستانی ایراد می‌گیرند و مثلا موضوع اقتصاد مقاومتی را مطرح می‌کنند و هرچند همه ما  ملزم هستیم به خاطر منافع  کشور،  منویات مقام معظم رهبری در بعد اقتصاد مقاومتی را پیاده کنیم و  برخی هم ایراد داشتند که از صندوق توسعه ملی برداشت نکنید اما در این شرایط رکودی که درآمدهای ما محدود است اگر این درآمد اندک نفت را همانند گذشته به صندوق واریز کنیم از سوی دیگر باید  به میزان 10 الی 12 هزار میلیارد تومان طرح‌های عمرانی و پروژه‌های تملک دارایی را متوقف کنیم.

احمدی تأکید کرد: با وجود چنین شرایطی، کشور محدودیت‌هایی داشته و بودجه هم اشکالاتی دارد و وقتی بحث کلیات مطرح بود، بنده هم به کلیات بودجه رأی موافق دادم اما این رأی موافق به معنی عدم وجود اشکال در لایحه بودجه نیست. اکنون بعد از اینکه کلیات بودجه تصویب شده است، جزئیاتش به صحن  مجلس آمده و هم از حیث منابع و هم از حیث مصارف در حال بررسی است.

افزایش شفافیت و چارچوب‌های نظارتی در  بودجه 94

وی افزود: لایحه بودجه 94  نقاط ضعف و قوتی دارد اما با عنایت به اینکه ما قبلا قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت  را نهایی کردیم، در این قانون در حوزه سرمایه‌گذاری، شفافیت‌های مالی، کمک به بخش‌های نفت، کشاورزی و صنعت تمهیداتی دیده شده است و به نظرم این بودجه از یک چارچوب نظارتی و شفافیت بیشتری برخوردار است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس عنوان کرد: بحث‌هایی همانند برداشت از صندوق توسعه ملی، هدفمندی یارانه‌ها و مالیات‌ها مسائلی هستند که همانگونه که در کمیسیون تلفیق زمان زیادی به بررسی آنها اختصاص داشت در مجلس هم توجه زیادی بر روی آنها صورت خواهد گرفت.

تلاش مجلس برای تصویب یک بودجه عملیاتی

وی ادامه داد:  در مجلس، احکام درآمدی که بررسی  شد، وارد هزینه‌ها می‌شویم، به تدریج تمام این اجزا بررسی و انشاءالله نقاط  قوت و ضعف بودجه برجسته‌تر خواهد شد و تمام تلاش ما بر این است که نقاط ضعف مرتفع شود تا ما یک بودجه عملیاتی و  شفاف‌تر نسبت به گذشته داشته باشیم.

کاهش وابستگی بودجه به نفت

وی در در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه وابستگی به نفت در بودجه 94 کاهش پیدا کرده است؟ اظهار کرد: خواسته یا ناخواسته وابستگی ما به نفت  کمتر شده است و هم اکنون، هفتاد هزار میلیارد تومان که دولت پیشنهاد داده بود به 53 هزار میلیارد تومان رسیده است و منهای اینکه سال به سال هم به صندوق واریز می‌کنیم و اتکای بودجه جاری به درآمدهای نفتی را کم می‌کنیم، در حال کمتر کردن وابستگی بودجه عمرانی به نفت هم هستیم.

احمدی در پایان عنوان کرد: با این شرایط عملا اتکا به نفت کم شده است و بنا هم بر این است و دولت را هم موظف کرده‌ایم که حداقل 30 هزار میلیارد تومان به طرح‌های تملک دارایی در سال 94  اختصاص دهد و  این امر، هم به اقتصاد مقاومتی و هم ممانعت از انحراف منابع نفتی به سمت بخش‌های غیر تولید و غیرزیربنایی کمک می‌کند و بنده گمان می‌کنم این موضوع نقطه قوتی برای آن است.

captcha