به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علیاصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی در نشست خبری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی امروز، 27 بهمن درباره اینکه آیا میتوان تهران را پایتخت کتاب معرفی کنیم یا خیر گفت: اگر بخواهیم شهری را به عنوان پایتخت کتاب معرفی کنیم، در این زمینه چند شهر برخوردار وجود دارند که از میان آنها میتوان گزینش انجام داد.
وی با بیان این مطلب افزود: البته در این باره شهرهای غیربرخوردار را نیز وارد حوزه رقابت کردهایم و طرح به این سمت و سو رفت که به داوری برنامههای شهر در آینده بپردازیم. در این باره هم برنامهها و هم منابع و راه درآمدزایی در اینکه شهر مورد نظر به عنوان پایتخت معرفی شود اثرگذار است.
مدیرکل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی اظهار کرد: برنامه شهرها و زمینه تأمین منابع آنها مشخص است و منابع آنها در قالب طرح دیده شده است. در این باره باید گفت که نهادهای مختلف در این طرحها با هم همکاری خوبی داشتهاند.
وی افزود: در این باره 63 شهر به ارائه برنامه خود پرداختند که از میان آنها، برخی از برنامهها خوب بودند. همچنین 10 شهر به عنوان نامزد اعلام شدند، اما از آنها خواسته شد تا برنامهها را متوقف نکنند. همچنین برنامه 800 روستا نیز رسیده است و همزمان با دوم اسفندماه مراسم برپا میشود.
سیدآبادی درباره گرنت نیز گفت: آئیننامهای که در این باره نوشته شده است دارای سه ویژگی است؛ اینکه گرنت به ترجمه و انتشار کتاب تعلق میگیرد که به پس از عقد قرارداد با ناشر خارجی انجام میشود. سپس این هزینه به ناشر ایرانی در ازای حق رایت برگردانده میشود.