به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سردار محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، امروز، 27 بهمن 93 در اختتامیه همایش «حقوق و اقتصاد مقاومتی» در دانشگاه تهران با تبریک ایام پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: راهپیمایی روز 22 بهمن امسال تکرار حادثه 22 بهمن 57 بود و توانایی ملت ایران را به دشمنان نشان داد و از شما تشکر میکنم که نقش خود را در اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است انجام دادید، اما هنوز بسیاری از مسائل در این حوزه تبیین نشده است.
وی ادامه داد: امروزه از دورههای سخت و بسیار پیچیده عبور کردهایم و در تلاش برای تبدیل کشور به یک الگو برای بشریت هستیم؛ چراکه بسیاری از مکاتب شرقی و غربی توانایی حل مشکلات بشریت را نداشتند و مردم را به بنبست کشاندند، در نتیجه این رسالت بر دوش ماست که اسلام را به عنوان بهترین راه سعادت بشری عرضه کنیم.
سردار نقدی تأکید کرد: امروزه هم بهترین ارزشها شامل فقه ناب اسلامی و هم رهبری بزرگوار را در اختیار داریم، اما لایههای اجرایی این فقه اگر به خوبی وارد عمل نشوند، این الگو به خوبی شکل نگرفته و به تمام معنا اجرایی نمیشود؛ بنابراین باید تلاش کنیم که سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که امروزه برخی از اقتصاددانان بزرگ دنیا را شگفتزده کرده است به برنامههای اجرایی و قوانین پائیندستی تبدیل شود؛ چراکه برخی قوانین که باید باعث اجرایی شدن این سیاستها شوند، اکنون وجود ندارند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: اکنون نظارتی بر اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب وجود ندارد و این امر نیازمند چارهاندیشی است؛ چراکه یکی از ضرورتهای لازم برای تعیین سرنوشت این سیاستها تعیین قوانین الزامآور برای اجرای این سیاستهاست.
وی افزود: موضوع دیگری که در اقتصاد مقاومتی از جهت حقوقی حائز اهمیت است، مسئله مبارزه با فساد است که یکی از بزرگترین موانع رشد اقتصادی به شمار میرود و باید دانست که ضربهای که فساد اقتصادی به اقتصاد ملی و اقتصاد مقاومتی وارد میکند بسیار سخت و تعیینکننده است.
سردار نقدی اظهار کرد: بنده این توفیق را داشتم که رسیدگی به بزرگترین پرونده فساد اقتصادی را در دهه هفتاد برعهده داشته باشم، اما با فشارهای زیاد بر روی ضابطین و قضات، این پرونده به نتیجه نرسید و به همین دلیل بنده اعتقاد دارم که قضات و ضابطین مبارزه با فساد نیازمند حمایت هستند، اما امروزه چنین حمایتی وجود ندارد و در این صورت نمیتوانیم اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: اگر امروزه اقتصاد مقاومتی را به عنوان یک بسته ارائه میدهیم، اهمیت مبارزه با مفاسد اقتصادی سالهاست که به عنوان یک اصل جداگانه مورد تأکید قرار گرفته و معتقد هستم که برعکس آنچه گفته میشود، مبارزه با مفاسد اقتصادی، با امکانات و تکنولوژی امروز امکانپذیر است.
سردار نقدی یکی از بزرگترین خیانتها به مردم کشور در عرصه مبارزه با مفاسد اقتصادی را سیاسیکردن این مسئله دانست و اظهار کرد: برای مبارزه با مفاسد اقتصادی، همه جناحها باید به جای حمله به یکدیگر به شخص فاسد حمله کنند؛ چراکه مبارزه با مفاسد اقتصادی موضوعی ملی است.
وی افزود: مسئله دیگری که پیشگیری از مفاسد اقتصادی را به دنبال دارد موضوع شفافیت اقتصادی است. در اقتصاد مقاومتی باید گردشهای مالی شفاف باشد و امروزه با ابزارهایی که در اختیار داریم باید همه هزینهها تحت کنترل باشد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: مسئله دیگر، براشتن قوانین مانع تولید است؛ چراکه قوانین دستوپاگیر بسیاری در کشور وجود دارد که میتواند مانعی برای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد و موضوع دیگر کمبودهای قانونی است که موجب میشود برخی از مفاسد اقتصادی از جمله در حوزه بانکی شکل بگیرد.
وی افزود: مسئله بعدی که برای تحقق اقتصاد مقاومتی ضرورت دارد، دفاع حقوقی بینالمللی است و ما نباید اجازه دهیم به راحتی حقوق ما را در عرصه بینالملل پایمال کنند. 36 سال است که پرونده حسابهای ایران در بانکهای آمریکا که بالغ بر 15 میلیارد دلار است جریان دارد و یا در زمینه اقدامات تحریمی که موجب بلوکه شدن پولهای ما شده است هیچ حرکت حقوقی نداشتهایم و در زمینه حقوق بینالمللی بسیار ضعیف عمل کردهایم.
سردار نقدی عنوان کرد: آخرین مسئله در زمینه اقتصاد مقاومتی که یک مصداق است و دستگاه حقوقی ما باید انجام دهد، اجرای طرح کاداستر است که بسیار کند اجرایی میشود و این موضوع باعث رها کردن تولید از جانب بسیاری از افراد شده است؛ موضوعی که میتواند موجب پدید آمدن یک انقلاب در کشاورزی ما بشود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در پایان عنوان کرد: امیدوارم انتشار نتایج مباحث مطرح شده در این همایش موجب پیشرفتهای مناسبی در عرصه اقتصاد مقاومتی شود.