به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» عنوان کتابی است که به کوشش جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران منتشر شده است.
فریبا مؤمنی، علیرضا مهاجری، علی رنجبرکی و زهرا نقیزاده موغاری مؤلفان این کتاب هستند که این اثر را تحت نظارت مهدی فیض، دبیر علمی به رشته تحریر درآوردهاند.
در یادداشت این کتاب به قلم زهرا نقیزاده، دبیر هشتمین جشنواره ملی «بهار» میخوانیم: «مقام معظم رهبری از سال 88 به دلیل تغییر تاکتیک مبارزات دشمنان از جبهه جنگ به عرصه اقتصاد، فضای کشور را به سمت شعائر اقتصادی پیش بردهاند و بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی به عنوان زیرساختهای فکری و نظری تحقق حماسه اقتصادی تأکید کردهاند؛ در این راستا با عنایت به توصیههای معظمله باید به فعلیت درآمدن ظرفیتهای ظرفیتهای بالقوه اقتصاد ایران در اولویت قرار گیرد.
از سویی با توجه به پیشینه گهربار فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، فرهنگ مورد عنایت ویژه مقام معظم رهبری قرار گرفته است و ایشان بارها در این باره به ویژه تهاجم فرهنگی هشدار دادهاند؛ بنابراین لازمه پیشرفت و ترقی کشور اهتمام به این دو مقوله اساسی با رویکرد عزم ملی به معنی مشارکت مجاهدانه آحاد مردم و مدیریت جهادی مسئولان در پرتو تدابیر رهبری فهیم و دانشمند است و هر گونه غفلت و بیتوجهی نسبت به این دو محور موجبات شکست در مقابل دشمن را فراهم خواهد کرد.»
در پشت جلد کتاب جملهای از بیانات رهبر معظم انقلاب نوشته شده است با این مضمون که «اقتصاد، فرهنگ و علم سه عنصر اصلی اقتدار ملی است.»
دانشگاه پیامنور، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه آزاد اسلامی، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه جامع علمی کاربردی، مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در چاپ و تدوین این اثر همکاری داشتهاند.
بخش اول این کتاب به قرآن و مختصات حرکت جهادی اختصاص دارد که در آن روش تحقیق، معنای لغوی و اصطلاحی جهاد، مفهوم عام و خاص جهاد در قرآن، جهاد فی الله و جهاد فی سبیلالله، توصیف قرآن از جهاد، آفات حرکت جهادی و الزامات و مظاهر حرکت جهادی مورد بررسی قرار گرفته است.
در بخش دوم به نقش فرهنگ در تحقق اهداف اقتصادی جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده است. تعریف فرهنگ، نقش و جایگاه فرهنگ در دستیابی به اهداف اقتصادی و توسعه اقتصادی، مؤلفههای فرهنگی دستیابی به اهداف اقتصادی و توسعه اقتصادی، موانع فرهنگی دستیابی به توسعه اقتصادی در ایران و مقایسه تطبیقی وضعیت فرهنگی ایران با کشور کره جنوبی از مباحثی هستند که در این بخش بررسی شدهاند.
بخش سوم نیز شامل موضوع پیوند فرهنگ و اقتصاد در پرتو عزم ملی و مدیریت جهادی است که مباحثی چون اقتصاد، فرهنگ، عزم ملی، عزم ملی برای پالایش فرهنگی و تحقق اقتصادی پویا و نقش دانشگاه در شکلگیری عزم ملی و همآوایی اجتماعی در آن مطرح شده است.
مأخذشناسی نیز موضوعی است که در بخش چهارم این کتاب مطرح شده و در حوزههایی چون اقتصاد و فرهنگ، عزم ملی، مدیریت جهادی و اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی مورد بررسی قرار گرفته است.
این کتاب که در 10 هزار نسخه، به بهای 50 هزار ریال و در 76 صفحه منتشر شده است، در هفته جاری با حضور مسئولان جهاد دانشگاهی رونمایی شد.