حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به راهاندازی دارالقرآن در سایر مناطق شهر تهران، گفت: به منظور هماهنگی و بهرهمندی شهروندان و ضرورت فعالیتهای قرآنی که مرتبط با شهرداری در سطح شهر تهران اتفاق میافتد، مکمل شورای عالی قرآن شهرداری تهران، شوراهای قرآن و عترت در مناطق هم راهاندازی کردیم.
وی با تأکید بر اینکه میتوان گفت 22 شورای تخصصی در حوزه قرآن و عترت در سطح مناطق وجود دارد، اظهار کرد: در این شوراها شخصیتهای حقیقی و حقوقی حضور دارند که مسائل مرتبط با این حوزه را در سطح منطقه، نیازسنجی، بررسی و تصمیمگیری میکنند.
کوششی تصریح کرد: همان فعالیتهای قرآنی که قرار است در سطح مناطق صورت گیرد و به نوعی شهرداری چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم، در آن دخالت داشته باشد باید در این شورا تصمیمگیری و اولویتبندی شود.
ضرورت تأسیس، ایجاد و تقویت دارالقرآنهای مرکزی در هر منطقه
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران عنوان کرد: از این به بعد حمایتهایی که شهرداری از فعالیتهای حوزه قرآن وعترت میکند و مشارکتهایی که شهرداری در مباحث قرآن وعترت دارد و حمایتهایی که شهرداری از تشکلها و فعالیتهای قرآنی و فعالیتهایی که در حوزه قرآن وعترت است انجام میدهد، تمام این اقدامات باید در هر منطقه به این شورا بیاید و ضرورت آن تشخیص داده، تصمیمگیری و اولویتبندی شود و سپس به مرحله عملیاتی نزدیک شود.
کوششی بیان کرد: یکی از مطالبی که در این ارتباط پیش بینی کردیم، تأسیس، ایجاد و تقویت دارالقرآنهای مرکزی در هر منطقه است و هدف از راهاندازی این دارالقرآنهای مرکزی این است که فعالیتهای قرآنی هر منطقه توسط یک مرکزی بررسی شود.
وی تصریح کرد: تا این دارالقرآن مرکزی بتواند از صبح تا شب تمامی فعالیتها را عملاً الگودهی کند و اگر محلهای قرار است فعالیت قرآنی انجام دهد، از این دارالقرآن الگوگیری کند. همچنین در بحث نرمافزاری، قاری، مربی و سایر موارد قرآنی از این دارالقرآن مرکزی کمک بگیرند.
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران با تأکید بر اینکه این دارالقرآنها، مرکز هماهنگی و مرکز الگودهی فعالیتهای قرآن در آن منطقه است، ادامه داد: نقطه هدف در این برنامه محلات هستد تا محلات بتوانند فعالیتهای قرآنی خوب و ارزشمندی را با آن الگوهایی که ارائه میشود، انجام دهند.
اجرای فعالیتهای قرآنی تعریف شده در مناطق توسط دارالقرآنهای تخصصی شهرداری
وی عنوان کرد: در آن دارالقرآنها تمامی فعالیتهای قرآنی که تعریف شده برای مناطق اجرا میشود از بحثهای پیشدبستانی و دورههای تخصصی، بحث مفاهیم و تجوید گرفته تا دورههای آموزشهای سبک زندگی با رویکرد قرآنی، آموزشهای شهروندی با رویکرد قرآنی، دورههای تربیت مربی پیشدبستان، دورههای تربیتمربی قرآن، حتی دورههای تربیت مدرس در سطح عالی تمام این فعالیتهای در دارالقرآن مرکزی در هر منطقه پیشبینی شده و در هر کدام از محلات اگر خواستند از این برنامهها استفاده کنند و الگو بگیرند عملاً از این مکان استفاده کنند تا وحدت رویهای پیش بیاید.
کوششی با اشاره به راهاندازی اولین دارالقرآن تخصصی قرآن در منطقه 17 و در پاسخ به اینکه آیا تا قبل از آغاز سال جدید دارالقرآنهای مرکزی در سایر مناطق نیز راهاندازی میشوند یا خیر؟ بیان کرد: تا قبل از پایان سالجاری در برخی از مناطق چون منطقه 13، منطقه 2 و منطقه 4 این دارالقرآنها در حال آماده سازی هستند و در برخی از مناطق نیز به لحاظ امکانات و شرایط به این زودی امکان آمادهسازی و افتتاح این دارالقرآن نیست، اما کارشناسیها در این زمینه انجام شده تا این دارالقرآنها به زودی در مناطق راهاندازی شود.
دبیر شورای عالی قرآن شهرداری تهران در پاسخ به اینکه آیا راهاندازی این دارالقرآنها موازیکاری با فعالیتهای مراکز قرآنی سرای محلات و خانههای فرهنگی نیست؟ اظهار کرد: هدف از این کار، برداشتن موازیکاریها بوده است و کارهای قرآنی که در حوزه شهرداری انجام میشود باید هماهنگیاش با این دارالقرآنهای مرکزی باشد، مثلاً اگر در منطقه 17 تعدادی خانه محله و سرای محله است، خانههای قرآن سرای محله، مرکز هماهنگی و فرماندهی آنها، دارالقرآنهای مرکزی است. این دارالقرآن برای آن تشکیل شده است تا از انجام امور و مسائل سلیقگی، جلوگیری شود.