کد خبر: 2861930
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۱

چهل و چهارمین جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن برگزار شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: چهل و چهارمین جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن پیش از ظهر امروز، ۲۸ بهمن‌ماه با حضور وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان عضو برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) چهل و چهارمین جلسه کمیسیون آموزش عمومی قرآن پیش از ظهر امروز، 28 بهمن‌ماه با حضور علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش و رئیس کمیسیون، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزیر، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف، محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن عترت و نماز آموزش و پرورش و مسئولان و نمایندگان دستگاه‌های قرآنی در دفتر وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد اظهار کرد: به این دلیل که ما در وزارت ارشاد عهده‌دار کمیسیون تبلیغ و ترویج هستیم بخشی از کارمان رصد فعالیت‌های قرآنی است که برای این کار درخواست داریم تمامی دستگاه‌های قرآنی ما را یاری کنند.

تهیه محتوای تخصصی قرآنی برای اقشار و گروه‌های مختلف
وی در ادامه گفت: بیش از 20 مرکز و نهاد قرآنی داریم که هر یک از این مراکز از ما برنامه اختصاصی قرآنی برای مخاطبان خود می‌خواهند و این در حالی است که عملکرد ما مانند پزشکان عمومی بوده و برای عموم مردم برنامه داریم اما باید به این نکته توجه کنیم که با یک بسته عمومی آموزشی نمی‌توانیم مخاطبان خاص خود را راضی نگه داریم.
معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد یادآور شد: جامعه ورزشی، جامعه هنری، بنیاد نخبگان و... از ما برنامه اختصاصی در حوزه قرآن برای مخاطبان خود می‌خواهند و ما نیز می‌دانیم که خواسته به جایی دارند زیرا نباید یک برنامه عمومی برای تمامی اقشار و گروه‌های جامعه داشته باشیم.
وی ادامه داد: از تمامی مسئولان و فعالان قرآنی که در زمینه تولید محتوا فعالیت دارند درخواست داریم در تدوین و آماده‌سازی محتوای لازم برای اقشار و گروه‌های مختلف جامعه به ما کمک کنند.

بودجه قرآنی از فردا به حساب کمیسیون‌ها واریز می‌شود
در ادامه این جلسه، محمد انجم‌شعاع، معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: از 39 دستگاهی که عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن هستند قرارداد 21 دستگاه قرآنی به امور مالی رفته و بودجه این دستگاه‌ها از چهارشنبه، 29 بهمن‌ماه قابل پرداخت است؛ بودجه دیگر دستگاه‌ها عضو نیز به صورت جداگانه بررسی و به حساب آنها واریز خواهد شد.
همچنین، محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش با عنوان این مطلب که تاکنون هیچ مبلغی از بودجه قرآنی سال 93 به کمیسیون آموزش عمومی قرآن داده نشده است، گفت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی ما را موظف کرده که پس از دریافت بودجه کمیسیون آموزش عمومی قرآن اعتبارات را با توجه طرح‌های ملی و فراسازمانی به دستگاه‌ها اختصاص دهیم.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش عنوان کرد: اعتبارات حوزه آموزش عمومی قرآن نباید برای امور عادی سازمان‌های قرآنی هزینه شود بلکه باید برای طرح‌های فراسازمانی باشد؛ ارزیابی ما در اختصاص بودجه قرآنی دستگاه‌ها نیز بر این مبنا بوده است.

در تدوین سند راهبردی آموزش عمومی قرآن به نتیجه جامعی نرسیده‌ایم
مسیب‌زاده در ادامه با تأکید بر لزوم تدوین سند راهبردی آموزش عمومی قرآن عنوان کرد: بنده به پیشبرد این سند راهبردی چندان امیدوار نیستم و با وجودی که زحمات زیادی در کمیسیون کشیده شده است اما هنوز به نتیجه جامعی نرسیده‌ایم و این در حالی است که ما فعالیت خود را زودتر از دیگر کمیسیون‌ها آغاز کرده بودیم.
در بخش دیگری از این نشست محمدعلی خواجه‌پیری عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن در این جلسه عنوان کرد: طی ماه‌های گذشته که در جلسات آموزش عمومی قرآن حضور داشتیم بنا شد اهداف آموزش عمومی قرآن در دستور کار دستگاه‌های قرآنی قرار گیرد اما با وجودی که این اهداف آماده است همینطور مانده است و هیچ اقدام اجرایی خاصی برای آن صورت نگرفته است.

آموزش قرآن قبل از دبستان در دستور کار کمیسیون آموزش عمومی قرآن قرار گیرد
وی با بیان اینکه باید تکلیف نظام در حوزه آموزش قرآن قبل از دبستان مشخص شود، عنوان کرد: بحث آموزش قرآن قبل از دبستان باید در دستور کار جدی کمیسیون آموزش عمومی قرآن قرار گیرد و جزو اولویت‌های کار کمیسیون باشد.
خواجه‌پیری درباره سند راهبردی آموزشی عمومی قرآن که باید توسط کمیسیون آموزش عمومی قرآن تدوین و آماده شود، گفت: تدوین این سند کار دشواری نبوده و نیاز به اعتبارات خاصی ندارد؛ تنها کافی است چند نفر از کارشناسان این حوزه گردهم آمده و در کمترین زمان حداقل پیش‌نویس این سند را تدوین کنند اما متأسفانه تاکنون این اتفاق رخ نداده است.
در ادامه این جلسه علامتی دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان به ارائه گزارشی از عملکرد این اتحادیه طی 35 سال گذشته و برنامه‌های آتی این اتحادیه پرداخت.

عضویت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کمیسیون آموزش عمومی قرآن
همچنین، در بخش دیگری از این جلسه، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش از عضویت ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کمیسیون آموزش عمومی قرآن خبر داد و درباره پیشنهاد عضویت سازمان بهزیستی در این کمیسیون گفت: باید این درخواست بررسی و نتیجه آن اعلام شود.
در بخش دیگری از این جلسه، علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با اهدای لوح تقدیری از زحمات ولی یاراحمدی رئیس سابق مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تجلیل کرد.
در بخش پایانی این جلسه، احکام مسئولان کارگروه‌های هفت‌گانه کمیسیون آموزش عمومی قرآن از سوی وزیر آموزش و پرورش به آنها اعطا شد.

captcha