کد خبر: 2866393
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۹

کم و کیف داوری مسابقات قرآن «تسنیم» و «تلاوت» از زبان مسئول کمیته فنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: مسئول کمیته فنی مسابقات قرآن «تسنیم» و «تلاوت» به تشریح کم و کیف داوری این دوره از رقابت‌ها پرداخت.

احمد حاجی‌شریف، مسئول کمیته فنی مسابقات قرآن «تسنیم» و «تلاوت» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری مرحله کشوری مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت که رقابت‌های آن از صبح روز پنجشنبه، 30 بهمن‌ماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان دارالقرآن آغاز خواهد شد، گفت: سه گروه مسابقات قرآن آقایان و دو گروه داوری نیز مسابقات قرآن بانوان را داوری می‌کنند.
وی افزود: در این دوره از مسابقات 267 نفر شرکت‌کننده خانم و آقا با هم رقابت می‌کنند که حدود 110 نفر از شرکت‌کنندگان خانم و بقیه شرکت‌کنندگان آقا هستند. در این دوره از مسابقات 16 داور آقا و 12 داور خانم داوری رقابت‌ها را برعهده دارند.

انتخاب قوی‌ترین اساتید برای داوری مسابقات قرآن
مسئول کمیته فنی مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت درباره انتخاب داوران این دوره از رقابت‌ها گفت: در این مسابقات تلاش داشته‌ایم از قوی‌ترین و باتجربه‌ترین اساتید قرآن که تاکنون در مسابقات سراسری و بین‌المللی قرآن داوری کرده‌اند استفاده کنیم. همچنین تعدادی از داوران حاضر در این دوره از مسابقات جزو نفرات اول مسابقات بین‌المللی قرآن هستند که دوره‌های تخصصی روش داوری را نیز گذرانده‌اند.
وی ادامه داد: یکی از اهداف ما در انتخاب اعضای هیئت داوران مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت این بوده که داوران این رقابت‌ها صرفا از داوران تهرانی نباشند که بر این اساس در بخش آقایان 10 نفر داور غیرتهرانی و در بخش بانوان نیز سه داور غیرتهرانی حضور دارند.
حاجی‌شریف درباره آیین‌نامه داوری مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت عنوان کرد: آیین‌نامه مسابقات همان آیین‌نامه‌ای است که پنج سال پیش در سازمان اوقاف و امور خیریه توسط اساتید برجسته قرآن در حوزه تجوید، وقف و ابتدا، صوت و لحن و حسن حفظ تدوین شد.

اختلاف 5 نمره‌ای در بخش لحن
وی ادامه داد: البته داوری قسمت لحن مسابقات قرائت تحقیق تاحدودی با دیگر مسابقات تفاوت دارد؛ در مسابقات قرآن اوقاف و دیگر دستگاه‌های قرآنی نمره لحن 30 از 100 است اما ما در مسابقات قرآن تلاوت نمره لحن را 35 از 100 در نظر گرفته‌ایم که پنج نمره اضافه مربوط به تطبیق الحان با معنای آیات قرآن است تا قاری بتواند مفهوم را بهتر القا کند.
مسئول کمیته فنی مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت با بیان اینکه داوران این دوره از مسابقات نسبت به آیین‌نامه کاملا توجیه هستند، عنوان کرد: در بخش بانوان نیز از داوران و اساتید برجسته آموزش قرآن بهره گرفته‌ایم و داوران خانم سال‌هاست در حوزه قرآن تدریس و قضاوت می‌کنند.
وی اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در مسابقات قرآن تلاوت باید سه سوال مفاهیمی پاسخ دهند که این سه سوال حدود یک و نیم سطر است و قاریان قرآن باید به مفهوم این آیات نیز مسلط باشند.
حاجی‌شریف یادآور شد: سال گذشته اعلام کردیم قاریان باید به سوالات مرتبط با مفاهیم آیات قرآن نیز پاسخ دهند اما تعدادی از شرکت‌کنندگان در این بخش به مفاهیم و تعداد دیگری ترجمه را می‌گفتند که در نهایت امسال اعلام کردیم قاریان یا مفهوم آیات را به طور کامل بگویند و یا ترجمه کامل آیات را بگویند.

captcha