کد خبر: 2869450
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۶

گزارش ایکنا از افتتاحیه مسابقات قرآن «تسنیم» و «تلاوت»/ تجلیل از مدیر سابق شبکه قرآن سیما

گروه فعالیت‌های قرآنی: در مراسم افتتاحیه مرحله کشوری مسابقات قرآن «تسنیم» و «تلاوت» از خدمات حسن گروسی، مدیر سابق شبکه قرآن سیما تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) مراسم افتتاحیه مرحله کشوری سومین دوره مسابقات قرآن «تسنیم» و دومین دوره مسابقات قرآن «تلاوت» شب گذشته، 29 بهمن‌ماه با حضور غلامعلی حداد عادل، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، هاشمی معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسن گروسی مدیر سابق شبکه قرآن سیما و... در تالار سوره حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط «هادی چارقلو»
آغازگر مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تلاوت و تسنیم، تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط «هادی چارقلو» بود که در ادامه گروه هم‌خوانی «فجر» به سرپرستی حیدر جاودان به مدیحه‌سرایی پرداختند.
در این بخش از مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت، مهدی قره‌شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این مسابقات، اظهار کرد: مسابقات قرآن تسنیم که مرحله کشوری سومین دوره آن آغاز شده، ویژه دستگاه‌های فرهنگی است و این مسابقات با این هدف برگزار می‌شود تا موضوع قرآن بین دستگاه‌های فرهنگی توسعه بیشتری پیدا کند.
وی افزود: طی سه سال گذشته مسابقات قرآن تسنیم توسعه خوبی داشته و یکی از نتایج آن تشکیل شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی در دستگا‌ه‌های فرهنگی بوده است. امیدواریم با فعالیت‌ شورای توسعه فعالیت‌های قرآنی در دستگاه‌های فرهنگی بتوانیم خدمات خوبی را به کارکنان و خانواده‌های این دستگاه‌ها ارائه کنیم.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم درباره مرحله کشوری دومین دوره مسابقات قرآن تلاوت، عنوان کرد: هدف از برگزاری مسابقات قرآن تلاوت، حفظ قرآن و توجه به مفاهیم قرآنی در جامعه است؛ به این معنی که قاریان قرآن هم قرآن را حفظ کنند و هم به مفاهیم قرآن توجه داشته باشند و حافظان قرآن نیز به مفاهیم قرآن توجه داشته باشند.

تجلیل از مدیران 10 خانه قرآن شهری و روستایی
در این بخش از مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت، 10 خانه برتر قرآن شهری و روستایی با حضور مسئولان حاضر در مراسم معرفی و مدیران این خانه‌های قرآن با اهدای لوح یادبود، تقدیر شدند.
در بخش خانه‌های قرآن شهری، خانه‌های قرآن «ساقی کوثر» از خراسان شمالی با مدیریت مهدی نامنی، «ریحانه النبی» از قم با مدیریت زهرا خوش‌لهجه، «انوار الرحمه» از کردستان با مدیریت درفش علی‌مرادی، «فاطمه الزهرا(س)» از گلستان با مدیریت فرحناز صیادی‌لطف‌آبادی و «مائده» از آذربایجان شرقی با مدیریت حبیبه علیزاده تجلیل شدند.
همچنین، در بخش خانه‌های قرآن روستایی نیز خانه‌های قرآن «آل یس» از ورامین ـ روستای کلاته با مدیریت معصومه مرادی، «کوثر» از کرمان ـ راور ـ روستای ده‌علی با مدیریت عباس نخعی ده‌علی، «نورالهدی» از بروجرد ـ روستای گوشه‌محسن با مدیریت زینب حسنی، «یاسین مهر» از سوادکوه ـ روستای کلیج‌خیل با مدیریت فرشته نوری‌صنمی و «علی اصغر(ع)» از همدان ـ روستای الوندکوه غربی با مدیریت علی نوری تجلیل شدند.

از وجود 4000 خانه قرآن در کشور باید خوشحال باشیم
پس از تجلیل از مدیران خانه‌های قرآن شهری و روستایی، غلامعلی حداد عادل، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی با اشاره به وجود چهار هزار خانه قرآن شهری و روستایی و بیش از دو هزار موسسه قرآنی در کشور عنوان کرد: از اینکه چهار هزار خانه قرآنی بخشی از فعالیت‌های عظیم قرآنی در کشور است باید خوشحال باشیم، ولی باید بدانیم که در آغاز راه هستیم. باید به جایی برسیم که هر فارغ التحصیل دانشگاهی بینش قرآنی داشته باشد و با قرآن مأنوس باشد تا بتوانیم راه را به سوی تمدن اسلامی باز کنیم.
حداد عادل گفت: هر کاری که به توسعه فرهنگ قرآنی و ترویج قرآن بینجامد شایسته تقدیر است و باید کمک کنیم تا این امر توسعه پیدا کند.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود گفت: همچنین باید ترجمه‌خوانی قرآن را در ایران به یک سنت تبدیل کنیم و باید بپذیریم که 90 درصد از مستمعین ما، عربی را نمی‌دانند و بدون ترجمه، قرآن را نمی‌فهمند.
نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: خوب است که همه جلسات ما با تلاوت قرآن آغاز می‌شود اما اگر آنچه که تلاوت می‌شود از سوی مستعمین درک نشود نتیجه مورد نظر به دست نمی‌آید. قرآن در کشور ما زیاد خوانده می‌شود اما کم فهمیده می‌شود.

در هر مجلسی که قرآن تلاوت شد ترجمه قرآن نیز بیان شود
حداد عادل در ادامه سخنان خود عنوان کرد: بیایید جرأت کنیم در هر مجلسی قرآن تلاوت شد ترجمه قرآن را نیز قرائت کنیم؛ البته نباید از هر ترجمه‌ای در مجالس استفاده شود بلکه باید ترجمه‌های مناسب را برای این کار انتخاب کنیم.
در این بخش از مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت با حضور مسئولان حاضر در مراسم از مدیران موسسات قرآنی برتر تجلیل شد که براین اساس، «مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم» از خراسان رضوی با مدیرعاملی مهدی الهی، «جامعه‌القرآن و العترت» آذربایجان شرقی با مدیرعاملی محمد غفران‌نیا، «دارالحافظین» از آذربایجان غربی با مدیریت محسن رضایی، «بنیاد قرآن و معارف اسلامی» از مازندران با مدیرعاملی صفا رنجبر، «تسنیم لنجان» از اصفهان با مدیرعاملی رضا یاوری، «امام صادق(ع)» از همدان با مدیرعاملی  حسن مظاهری و «قرآن و نهج‌البلاغه تسنیم» از کرمان با مدیرعاملی حسین خاکسارحداد تجلیل شدند.

اتحادیه موسسات قرآنی مردمی یزد، اتحادیه برتر شناخته شد
در بخش اتحادیه‌های موسسات قرآنی ـ مردمی نیز اتحادیه قرآنی ـ مردمی استان یزد به عنوان اتحادیه برتر شناخته شده و در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفت.
تجلیل از حسن گروسی، مدیر سابق شبکه قرآن سیما به دلیل فعالیت‌های خوب و اثرگذاری که طی دوران مدیریت خود در  این شبکه تلویزیونی داشت از دیگر بخش‌های مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت بود که حسن گروسی لوح تقدیر و یادبود از مسئولان قرآنی حاضر در مراسم دریافت کرد.

ارتقای شبکه قرآن سیما در مدیریت «حسن گروسی»
تجلیل از مدیر سابق شبکه قرآن سیما طی برگزاری افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم  تلاوت در حالی انجام شد که پیش از آن مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در لحظات آغازین مراسم عنوان کرد: طی چند سال گذشته که حسن گروسی، مدیریت شبکه قرآن سیما را عهده‌دار بود اتفاقات خوبی در این شبکه تلویزیونی و رسانه ملی رقم خورد و طی مدیریت ایشان در شبکه قرآن سیما ارتقای خوبی در برنامه‌های مورد نظر داشتیم.
همچنین، ولی یاراحمدی رئیس سابق مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف نیز به این مراسم دعوت شده بود تا به دلیل خدمات چندساله خود در حوزه فعالیت‌های قرآنی سازمان اوقاف و برگزاری مسابقات قرآن تجلیل شود که وی از شرکت در این مراسم بازماند و حضور پیدا نکرد.
یادآور می‌شود، با پایان یافتن مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن تسنیم و تلاوت، احمد حاجی‌شریف مسئول کمیته فنی مسابقات در قالب کارگاه آموزشی کوتاهی با حضور متسابقان خانم و آقا، به ارائه توضحیاتی درباره سطح مسابقات وداوری این مسابقات پرداخت.

captcha