به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه زنده «افق» این هفته رادیو قرآن با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اجرا و کارشناسی محمدرضا پورمعین به تشریح سیوهفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن سازمان اوقاف که از 5 تا 11 اسفندماه در استان آذربایجان شرقی ـ تبریز برگزار خواهد شد، پرداخت.
سیدمصطفی حسینی در ابتدای این جلسه اظهارکرد: برگزاری مسابقه قرآن میتواند تأثیر شایانی را در مجموع فعالیتهای قرآنی داشته باشد و بنده به عنوان کسی که در دامان این مسابقات پرورش یافته و سالیان سال به عنوان یک متسابق کوچک در این مسابقات شرکت کردم در آن سالها نه این چند هزار موسسه قرآنی، نه این تعداد اساتید و... را داشتهایم و در حقیقت برگزاری مسابقات، موتور محرکهای بود که چرخ فعالیتهای قرآنی را به حرکت درآورد.
وی افزود: هماکنون افرادی که در دهه 60 نفرات شرکتکننده در مسابقات قرآن بودند امروز به عنوان داور مسابقات قرآن، مسئولان قرآنی، مولفان قرآنی و... فعالیت دارند. اما آیا این اقداماتی که تاکنون صورت گرفته است کافی است یا میتوانیم چشمانداز فراتر از این داشته باشیم؟
مسابقات قرآن باید قشر بیشتری از مردم را درگیر کند
حسینی با بیان اینکه مسابقات قرآن باید قشر بیشتری از مردم را درگیر خود کند، گفت: باید ببینیم همزمان با برگزاری مسابقات سراسری و بینالمللی قرآن چقدر از مردم درگیر این مسابقات شده و با این مسابقات آشنایی دارند؛ یک بخش از چشماندازی که برای مسابقات قرآن باید ترسیم شود این است که با توسعه رشتههای مسابقات، بخشهای مختلف مسابقات و جوایز به این هدف برسیم.
وی در این بخش از سخنان خود با اشاره به سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن، عنوان کرد: 470 نفر، منتخبان بخش استانی هستند که در رشتههای حفظ، قرائت و مفاهیم با هم رقابت میکنند. 220 نفر از شرکتکنندگان بانوان و 250 نفر آقایان هستند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف گفت: کمیته فنی مسابقات افرادی که شایسته داوری این دوره از مسابقات بودهاند مورد بحث و بررسی قرار داده و انتخاب این افراد براساس ملاکهای کمیته فنی بوده است. 20 نفر از داوران برای مسابقات بانوان و 25 نفر از داوران نیز برای مسابقات آقایان هستند.
وی در ادامه گفت: در مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران در بخش بانوان همه موازین رعایت میشود و داوران، حاضران در سالن، صوت و تصویر سالن و... از بانوان هستند و چند سالی است که به خودکفایی لازم رسیدهایم؛ در رشتههای ترتیل، تحقیق و حفظ که بانوان با صوت به قرائت میپردازند محدودیت داریم و نمیتوانیم صدای آنها را پخش کنیم اما امسال در مسابقات سراسری از شبکه قرآن سیما خواستهایم تا رقابتهای رشته مفاهیم بانوان را به صورت زنده پخش کنند.
مسابقات قرآن بانوان و آقایان از لحاظ کم و کیف تفاوتی ندارد
حسینی ادامه داد: از لحاظ کم و کیف برگزاری مسابقه نه تنها هیچ تفاوتی بین بانوان و آقایان وجود ندارد بلکه به همکاران اعلام کردهایم که در بحث اسکان و خدمات دیگر، بهترینها به بانوان اختصاص پیدا کند.
در این بخش از برنامه افق، حجتالاسلام والمسلمین شهابالدین حسینی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان آذربایجان شرقی که میهمان تلفنی بود، اظهار کرد: خوشحالیم که میزبان سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف هستیم.
وی افزود: از تیرماه سال 93 این پیشبینی را داشتیم که تبریز بتواند میزبان این دوره از مسابقات باشد و اولین کاری که انجام شد برگزاری یادواره قاریان، حافظان و اساتید شهید تبریز را برگزار کردیم و در ادامه برنامههایی را تدارک دیدیم و از اول دهه فجر که به صورت قطعی برای ما اعلام شد برنامههای محافل قرآنی خود را آغاز کردیم.
120 محفل قرآنی از دهه فجر تاکنون برگزار شده است
مدیرکل اوقاف استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه تاکنون 120 محفل قرآنی در این استان برگزار شده است، گفت: از امروز میزبان «احمد شحات لاشین» قاری مصری هستیم و هر چند که هوای استان از امروز برفی شده است اما محافل قرآنی را همچنان برگزار میکنیم.
وی افزود: همایش «قرآن و شهریار» پنجشنبه، هفتم اسفندماه و همایش «علامه طباطبایی و قرآن» نیز 10 اسفندماه برگزار میشود.
شهابالدین حسینی، ادامه داد: بیش از 35 هزار دعوتنامه منتشر شده و تبلیغات تلویزیونی و تلویزیونهای شهری آغاز شده است و روند برگزاری مسابقات را به خوبی پیگیری میکنیم تا بتوانیم در شأن و منزلت قرآن و شأن و منزلت تبریز این مسابقات را برگزار کنیم.
وی در ادامه گفت: این مسابقات علاوه بر پخش از شبکه استانی، شبکههای رادیویی و تلویزیونی برای نخستین بار به صورت آنلاین در شبکههای اینترنتی قرار میگیرد و از سایت سازمان اوقاف نیز پخش میشود.
قرآن هنوز آن طور که باید در جانهای ما رسوخ نکرده است
در ادامه این برنامه، حجتالاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف درباره بهرهگیری از سایر حوزههای صنعتی، تجاری، اقتصادی و... در حوزه فعالیتهای قرآنی عنوان کرد: با وجود همه تلاشهایی که در کشور صورت میگیرد تا به موضوع قرآن به عنوان یک اولویت نگاه کنیم و این اهتمام را داریم اما هنوز آنطور که باید قرآن در جانهای ما رسوخ نکرده و باورهای ما هنوز قرآنی نشده است.
وی افزود: گاهی اوقات حتی در نهادهای فرهنگی هم آن اولویتی که باید به قرآن داده نمیشود چه رسد به حوزههای اقتصادی و صنعتی و...؛ باید قرآن را باور کنیم و بدانیم که بدون قرآن نمیتوانیم حتی از این تحریمهای ظاهری نجات پیدا کنیم.
حسینی افزود: وقتی رهبر معظم انقلاب میفرمایند ما باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم، این مبالغه نیست و این اهتمام مسئولان بالایی کشور باید به جامعه نفوذ پیدا کند و اولویتهای هر یک از حوزهها در کشور به فعالیتهای قرآنی اختصاص پیدا کند.
وی ادامه داد: برای رسیدن به این هدف نیازمند فرهنگسازی هستیم و همه ما باید بدانیم که نیازمند به قرآن هستیم. در موضوعی مثل قرآن و عفاف و حجاب که همه دنیا کمر همت بستهاند که ساز مخالف بزنند باید تلاش زیادی داشته باشیم؛ باید رشتههای خود را گسترش دهیم و کار خود را جذاب و هنرمندانه انجام دهیم تا بتوانیم فرهنگسازی خوبی داشته باشیم.
دستگاههای قرآنی همافزا با هم فعالیت کنند
حسینی افزود: اگر توان تمامی دستگاههای قرآنی به صورت همافزا پیش برود و همچنین نباید از ظرفیت بخشهای غیردولتی هم غافل شویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ما اعلام آمادگی کردیم که امسال در ایام برگزاری مسابقات در رادیو قرآن این موضوع را داشته باشیم که هر روز برجستهترین فرازهای تلاوت انتخاب و چند نفر از داوران برجسته نیز حضور داشته باشند که این تلاوتها را تحلیل کنند؛ اگر بتوانیم این برنامه را داشته باشیم که هر روز چند تلاوت در رسانه تحلیل شود و فرازهای برتر را در شبکههای اجتماعی به رأی بگذاریم رشد خوبی در این حوزه خواهیم داشت.