ناصر سیم فروش، رئیس گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، همنشینی با قرآن را که سبب بهبود اخلاق پزشکی و رفتار با بیمار می شود از اهداف اصلی تشکیل گروه قرآن، عترت و سلامت دانست.
وی عنوان کرد: جامعه پزشکی به دلیل مشغله زیاد و سنگینی کار، فرصت کافی برای پرداختن به معنویات نداشته و احساس نیاز و خلائی در این زمینه وجود دارد که باید برنامهای بدین منظور طراحی شود، همچنین احساس شد که نزدیکی با قرآن و محتویات مبارک آن موجب بهبود اخلاق پزشکی و تصحیح رفتار با بیمار میشود به همین دلیل مرکز قرآن عترت و سلامت در فرهنگستان ایجاد شد.
بیمار امانت الهی است
وی افزود: اگر از این بعد نگاه شود که بیمار امانتی الهی است و پزشکان با کسب بهترین علم باید به این امانت الهی خدمت کنند. آنگاه باید دانست این خدمت در صورتی حاصل می شود که منادیان سلامت با خدا، رسول(ص) و ائمه(ع) آشنا باشند و حضور خداوند را لحظه لحظه در زندگی خود حس کنند آنگاه میتوانند به درستی به بیمار خدمت کنند.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی در ادامه وظیفه اصلی گروه قرآن، عترت و سلامت فرهنگستان را نشر قرآن در جامعه پزشکی دانست و عنوان کرد: امیدواریم با انجام این وظیفه بتوان پزشکان را آماده کرد تا با علاقمندی و روحیه بهتری به بیماران خدمت کنند.
سیم فروش یادآور شد: خوشبختانه مسئولان نسبت به گسترش اخلاق و معنویات قرآنی در دانشگاهها علاقمند هستند، تشکیل گروه قرآن، عترت و سلامت در فرهنگستان و دانشگاههای علوم پزشکی این را نشان میدهد.
اهداف دومین همایش قرآن، عترت و سلامت
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برگزاری دومین همایش قرآن، عترت و سلامت اهداف این همایش را این چنین معرفی کرد: این همایش هشتم و هفتم اسفندماه در دانشگاه علوم شیراز برگزار میشود و قرار است با دعوت از نخبگان قرآنی و پزشکی و نیز اجرای پنلها و سخنرانیهای مختلف، نخست نخبگان قرآنی را که در زمینه پزشکی فعالیت میکنند، به جامعه علمی، دانشگاهی و مردم نزدیک کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری فکر میکنند که پزشکان چندان با فعالیت دینی و اعتقادات دینی و معنوی کار چندانی ندارند در صورتی که پزشکان بسیار برجستهای هستند که در کشورهای جهان قاریان ممتاز شدند یا حافظ و مفسر قرآن هستند.
پزشکی با حکمت عجین است
سیم فروش تأکید کرد: اصولا پزشکی با حکمت عجین است، در گذشته به پزشک حکیم میگفتند آنها پزشکانی بودند که با فرهنگ قرآنی مأنوس بودند، لذا هدف اصلی این همایش معرفی افرادی هستند که هم پزشک هستند و هم اینکه با قرآن مأنوساند.
وی همچنین دومین هدف همایش را چنین بیان کرد: نزدیک کردن افرادی که در زمینه طب و قرآن کار می کنند و ایجاد همفکری بین آنان برای تدبیر و ارائه راهکاری جهت جاری کردن فرهنگ قرآنی در میان پزشکان و دانشجویان دومین هدف این همایش است، امید میرود این همایش بتواند به این اهداف نائل شود.