کد خبر: 2881340
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
بازنشر گفت‌و‌گو با سیده‌فاطمه خاتمی؛

پدرم قبل از دبستان فرزندان را به مکتب قرآنی می‌فرستاد + زندگی‌نامه

گروه فعالیت‌های قرآنی: برگزیده هشتمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه با بیان اینکه برای ترویج قرآن باید قیام کرد گفت: پدرم قبل از دبستان فرزندان را به مکتب قرآنی می‌فرستاد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، «سیده‌فاطمه خاتمی» برگزیده هشتمین همایش بانوان قرآن‌پژوه(آبان‌ماه 89) در گفت‌وگویی با ایکنا با تلاوت آیه «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ یِهْدِی لِلَّتِی هِیَ أَقْوَم»، تصریح کرد: این آیه شریفه به حالت قیام تأکید دارد که بهترین حالت انسان برای انجام امور است و در حالت قیام، انسان توجه بیشتری به امور دارد، خداوند دین را نیز به قیام توصیف کرده است، «فَأَقِمْ وَجْهَکَ لِلدِّینِ الْقَیِّم»، برای نماز هم خداوند چنین تعبیری دارد و می‌فرماید «إِقَامَ الصَّلَاة» و یا «یُقِیمُونَ الصَّلاة» و درباره امام حسین‌(ع) می‌گوییم «اشهد انک قد اقمت الصلاة» یعنی تو برای به پا داشتن نماز قیام کردی.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از زندگی خود افزود: برای ترویج قرآن باید قیام کرد و به لطف حق به همت و عملکرد صحیح پدرم در تربیت فرزندانش، از بدو تولد در پرتو نورانیت قرآن قرار گرفتم و با قرآن مأنوس شدم و در دوران کودکی با داستان‌های قرآنی آشنا شدم. حضرت علی(ع) می‌فرمایند: «قرآن را بیاموزید که آن بهترین گفتار است» مرحوم پدرم آیت‌الله «سیدروح‌الله خاتمی» فرزندانش را قبل از رفتن به دبستان برای فراگیری آموزش قرآن به مکتب می‌فرستادند.

خاتمی اظهار کرد: بر این اساس با کمک پدرم به درست‌خوانی قرآن تسلط یافتم به حدی که در سنین پایین مربی قرآن شدم. پدرم برای آموزش قرآن از قوه اجبار استفاده نمی‌کردند و در فرصت‌های مناسب خود به حفظ قرآن می‌پرداختند و به همه فرزندان من‌جمله من که فرزند ارشد بودم، مأموریت می‌دادند تا زمانی که ایشان قرآن را از حفظ می‌خوانند ما قرآن را نگاه کرده و غلط‌گیری کنیم که این عملکرد پدرم به ما اعتماد به نفس و ارزش می‌داد.

وی افزود: به خاطر دارم که پدرم یک بار به من گفت، می‌خواهم به تو جایزه‌ای بدهم و ایشان آیات آخر سوره بقره «آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنزِلَ إِلَیْه ...» را توصیه کردند که بعد از اقامه نماز عشاء آن را تلاوت کنم و بر مداومت بر آن تأکید داشتند.

خاتمی با اشاره به این‌که تأثیر تربیت دینی در سنین کودکی و نوجوانی برای داشتن یک جوان قرآنی فوق‌العاده مؤثر است و خانواده‌ها باید آن را جدی گیرند، افزود: قلب جوان، مانند زمین بکر است که پذیرای هر آن چیزی است که در آن کاشته می‌شود، جوان باید از ریشه انس پیدا کند، اگر مشاهده می‌کنیم به برکت جمهوری اسلامی ایران فعالیت‌های قرآنی گسترده شده، اما هنوز به معارف قرآن عمل نمی‌شود به دلیل آن است که بیشتر به ظاهر قرآن توجه می‌شود، بلکه عمیقاً باید دستورات قرآن را عمل کرد.

وی با بیان این مطلب که دعوت به قرآن دعوت با اجبار نیست و باید با روش محترمانه خود قرآن، انسان‌ها را به قرآن دعوت کرد، گفت: در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی جلسات متعدد تفسیر موضوعی قرآن برپا و بانوان را به منزلمان دعوت می‌کردم که در آن برهه زمانی تعداد این جلسات بسیار محدود بود و همچنان این جلسات را اداره می‌کنم به ویژه در مناسب‌های دینی این جلسات با شور بیشتری برگزار می‌شود. نیازی ندارم که از من قدردانی صورت گیرد، چون خود را بدهکار به انقلاب اسلامی می‌دانم و نه بستانکار و مربی قرآن بودن توفیق الهی است که نصیب من شد که از با داشتن پدر و خانواده‌ای قرآنی پا در این مسیر درست گذاشتم.

خاتمی برگزاری چنین همایشی را امر بسیار مفید و لازمی دانست و افزود: رسول اکرم (ص) نیز فعالیت مهمش با تبلیغ بود، برگزاری چنین همایشی عالی است، اما عالی‌تر از آن این است که عمل به قرآن رخ دهد و مردم را راغب به قرآن کنیم و فقط به معرفی و تشویق کردن نباشد، این تشویق‌ها باید ارادت مردم را به قرآن زیاد کند.

زندگی‌نامه

سیده‌فاطمه خاتمی، متولد 1316 در اردکان یزد بود، وی به برکت قرآن کریم و برخورداری از تربیت اسلامی تنها یک بانو، مادر و همسر نبود، سرگذشت او سرگذشت قیام، ایثار، تقوی، معنویت، فضیلت، ساده‌زیستی و خدمت به جامعه بود که همه برگرفته از قرآن کریم و سیره انبیاء(ع) و اولیاء‌ و تربیت پدر بزرگوارشان آیت‌الله سیدروح‌الله خاتمی بود.

وی قریب به 77 سال مألوف با قرآن و عامل به آن بود و در راه آرمان و عقیده خود یک فرزند شهید به اسلام و انقلاب هدیه کرد، ایشان علاوه بر فعالیت‌های قرآنی چندین سال مشاور استاندار یزد در امور بانوان و منتخب اول مردم اردکان در شورای شهر، مؤسس و مدیرعامل مؤسسات خیریه برای کودکان فقیر و یتیم و خانواده‌های نیازمند بود. از ایشان به عنوان «الگوی صبر و استقامت و مبلغ و معلم توانای معارف قرآن کریم» در هشتمین همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه تکریم به عمل آمد.

یادآور می‌شود، سیده‌فاطمه خاتمی به تاریخ دوم اسفندماه 93 دار فانی را وداع گفت.

captcha