کد خبر: 2888200
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱:۱۶
ساکی خواستار شد؛

پذیرش بانوان پژوهشگر قرآنی در کتابخانه‌های قم و مشهد

گروه فعالیت‌های قرآنی: برگزیده دوازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه اظهار کرد: برای انجام فعالیت‌های پژوهشی در حوزه قرآن با عدم پذیرش بانوان محقق در کتابخانه‌های قم و مشهد روبرو هستم که باید این محدودیت‌ها برداشته شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) «نانسی ساکی» قاری قرآن و بانوی فعال قرآنی که در دوازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه تجلیل خواهد شد، متولد 1359 در شهر اهواز است که مدرک کارشناسی خود را در رشته الهیات، کارشناسی ارشد را در رشته علوم قرآن و حدیث و دکتری را در رشته علوم قرآن و حدیث با گرایش شرق‌شناسی دریافت کرده است؛ در زیر گفت‌وگویی با این بانوی فعال قرآنی داشته‌ایم.
نانسی ساکی، برگزیده دوازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه با بیان اینکه به هفت شیوه از قرائت قرآن مسلط هستم، می‌گوید: رتبه اول مقطع کارشناسی در دانشگاه شهید چمران را به دست آوردم و در سال 87 نیز رتبه اول مقطع کارشناسی ارشد را در دانشگاه قم کسب کردم؛ در سال 89 به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه قم انتخاب شدم و در مقطع دکتری نیز رتبه اول دانشگاه قم بودم.

آغاز کار تخصصی در حوزه پژوهش قرآنی از مقطع کارشناسی ارشد
وی با بیان اینکه در سال 87 به عنوان دانشجوی برتر دانشگاه قم تجلیل شدم، ادامه می‌دهد: شروع فعالیت‌های پژوهشی من در حوزه قرآن به دوران تحصیل در دبیرستان برمی‌گردد و در مقطع دبیرستان بودم که مقاله‌ای با عنوان «سیاه چاله‌های آسمانی» تألیف کرده و مقام آوردم اما کار تخصصی و جدی خود در حوزه پژوهش قرآنی را از مقطع کارشناسی ارشد آغاز کردم.
عضو شورای علمی جامعه‌الزهرا(س) قم با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه عنوان می‌کند: همایش بانوان قرآن‌پژوه بسیار مفید و موثر است البته باید آگاهی لازم نسبت به برگزاری چنین همایشی در سطح کشور ایجاد شود و اقشار مختلف جامعه از برگزاری چنین همایشی و گردهم آمدن بانوان قرآن در قالب یک همایش بین‌المللی اطلاع داشته باشند تا از این طریق دانشجویان و حتی اساتید حوزه و دانشگاه نسبت به انجام فعالیت‌های قرآنی تشویق شده و کارهای قرآنی خود را توسعه دهند.
مدیر گروه قرآن و مستشرقان در حوزه و پژوهشگاه قم با بیان اینکه آگاهی و اطلاع‌رسانی از برگزاری همایش بانوان قرآن‌پژوه بیشتر در سطح شهر قم انجام می‌شود و در شهرستان‌های دیگر کمتر شاهد تبلیغات و اطلاع‌رسانی برای برگزاری این همایش هستیم، ادامه می‌دهد: فعالیت‌های قرآنی نیز همانند قرآن مهجور هستند و لازم است تلاش بیشتری برای توسعه این فعالیت‌ها صورت گیرد؛ همچنین در جامعه به ویژه در حوزه بانوان نیازمند تربیت بانوان پژوهشگر قرآنی هستیم تا بتوانیم قرآن را آنطور که شایسته است به جهان عرضه کنیم.

سبقه علمی خود به عنوان پژوهشگر قرآنی را هنوز به دنیا معرفی نکرده‌ایم
ساکی با بیان اینکه ما هنوز نتوانسته‌ایم سبقه علمی خود را به عنوان محقق و پژوهشگر قرآنی و شیعی به دنبا نشان دهیم، گفت: کارهای پژوهشی ما در حوزه قرآن هنوز دچار ضعف است و باید پژوهشگرانی تربیت کنیم که علاوه بر علم پژوهش و علوم قرآنی، تسلط کامل به زبان انگلیسی هم داشته باشند تا بتوانند پژوهش‌های خود را به خوبی به دنیا معرفی کنند  ارتباط خوبی با پژوهشگران جهان اسلام بگیرند و مقالات خود را در مجامع غربی نیز منعکس کنند.
وی با عنوان این مطلب که متأسفانه در بسیاری از مواقع حتی با عدم پذیرش محققان زن در کشور روبه‌رو هستیم، ادامه می‌دهد: به عنوان مثال؛ قصد داشتم برای رساله دکتری خود از منابع کتابخانه مرعشی یا موزه آستان قدس رضوی استفاده کنم اما با محدودیت‌هایی که برای بانوان در این کتابخانه‌ها به ویژه در شهرستان قم وجود داشت روبه‌رو شدم زیرا کتابخانه قم فقط مختص آقایان است و با وجودی که بارها اعتراض خود را در این زمینه اعلام کرده‌ایم اما اعتراضات ما به هیچ نتیجه‌ای نرسیده است؛ علم جنسیت بردار نیست پس چرا در جامعه ایرانی، بانوان محقق را باور ندارند؟

کتابخانه‌های غنی فقط برای استفاده آقایان گذاشته‌اند
این بانوی پژوهشگر قرآنی با عنوان این مطلب که در کتابخانه‌های تهران تفکیک جنسیت برای استفاده از منابع وجود ندارد، ادامه می‌دهد: برای رساله دکتری خود از تمامی کتابخانه‌های تهران به راحتی استفاده کردم اما در قم و مشهد اجازه ندادند که از کتابخانه‌ها استفاده کنیم و بسیاری از کتابخانه‌های غنی را فقط برای آقایان گذاشته‌اند!
وی عنوان می‌کند: نبود امکان بهره‌گیری از کتابخانه آیت‌الله مرعشی در قم و کتابخانه آستان مقدس رضوی در مشهد برای بانوان یکی از مهم‌ترین مشکلات و معضلات در عرصه فعالیت‌های پژوهشی بانوان است و لازم است باید عدم پذیرش بانوان محقق در کتابخانه‌ها برداشته شود و کمک شود تا بانوان در انجام یک کار پژوهشی دیگر دغدغه‌ در تأمین منابع علمی و پژوهشی نداشته باشند و از این کمبودها رنج نبرند.

حمایت از بانوان قرآنی بعد از برگزاری همایش نیز صورت گیرد
ساکی با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی بانوان قرآن‌پژوه ادامه می‌دهد: برگزاری این همایش و تجلیل از بانوان در هر سن و جایگاه شغلی که باشند ارزش داشته و لازم است چنین فعالیت‌هایی توسعه پیدا کند. همچنین دبیرخانه همایش بانوان قرآن‌پژوه باید بعد از برگزاری این همایش نیز از بانوان به صورت ویژه حمایت کند تا بانوانی که توانمندی خود را در عرصه آموزشی و پژوهشی به اثبات رسانده‌اند در موسسات و مراکز مختلف به کار گرته شوند و روز به روز فعالیت‌های قرآنی خود را توسعه دهند.
این بانوی پژوهشگر قرآنی یادآور می‌شود: علاوه بر تکریم بانوان قرآنی در همایش بانوان قرآن‌پژوه، خوب است مجله‌ای نیز در این همایش منتشر شود که این مجلس دربرگیرنده مقالات برجسته و اندیشه‌های نو بانوان قرآنی باشد و حتی این آثار و مقالات را ارزیابی کند

captcha