محمدرضا کریمی صارمی، دبیر نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه مضامین دینی باید در تمامی بخشهای هنر اشاعه پیدا کند، اظهار کرد: درباره فیلمهای دینی و تاثیراتی که این دست تولیدات میتواند در عالم هنر داشته باشد، سخنان بسیاری گفته شده است. در این میان توجهات اصلی نیز معمولاً به سینمای داستانی معطوف میشود و کمتر دیگر بخشهای هنر هفتم مورد توجه قرار میگیرد که انیمیشن یکی از مهمترین بخشهای آن است.
وی افزود: انیمیشن امروز در سینمای جهان اگر از سینمای داستانی بیشتر مخاطب نداشته باشد، مسلماً کمتر نیز ندارد؛ گواه بارز این ادعا نیز فیلمهایی است که در سینمای جهان تولید شده و هر یک در سالی که به نمایش درآمدهاند جزء پرفروشهای آن سال بودهاند، اما این ویژگی را با سینمای داخل مقایسه کنید؛ این قیاس نشان میدهد انیمیشن در کشور ما به فراموشی سپرده شده است.
کریمی صارمی ادامه داد: جشنواره پویانمایی تهران سعی دارد با برگزاری منظم خود باعث شود تا انیمیشن مجدداً در سینمای کشورمان رونق پیدا کند، چون در دهه 60 شاهد بودیم سینمای کودک در تمامی بخشها فعال بود و معمولاً، فیلمهای پرمخاطب هم کارهایی بودند که در سینمای کودک تولید میشود؛ البته تجربه ثابت کرده است که هر گاه ما در حوزه سینمای کودک و انیمیشن سرمایهگذاری لازم را انجام دادهایم، توانستهایم به موفقیت لازم دست پیدا کنیم. «شهر موشها» ادعای روشنی در این باره است.
جایگاه ارزشهای دینی در انیمیشن
کریمی صارمی درباره جایگاه ارزشهای دینی در عرصه انیمیشن گفت: یکی از مهمترین و جدیترین بخشهایی که باید در این عرصه تبلیغ میشود، موضوعات دینی است. در این زمینه سینمای آمریکا بسیاری از قصه انبیاء را به روایت خودشان به شکل انیمیشن روایت کردهاند؛ البته در سالهای اخیر خوشبختانه ما نیز در این حوزه ورود کردهایم، اما باید این مسئله با توجه به فنآوری روز انجام شود تا ما شاهد آثار با کیفیتی در این حوزه باشیم.
این کارشناس انیمیشن ادامه داد: در انیمیشن فضا و اختیار عمل برای کارگردان مهیاتر است تا بخواهد در آن داستانی قرآنی را روایت کند، چون ممکن است در سینما به لحاظ فیلمسازی این قدرت را نداشته باشیم تا برای مثل زندگی حضرت «یونس(ع)» را به تصویر بکشیم، اما قادر هستیم به واسطه انیمیشن به چنین خواستهای برسیم. البته باز هم میگویم که باید تکنیک ما در این زمینه بالا باشد تا در مقایسه با کارهای خارجی زیاد افت کیفیت نداشته باشیم، زیرا اگر نتوانیم خودمان را به فنآوری روز انیمیشن نزدیک کنیم با توجه به هجمهای که از این سو به وجود آمده، در جذب تماشاگر موفق نخواهیم بود.
دبیر جشنواره پویانمایی در پایان سخنان خود تصریح کرد: یکی از روشهایی که به واسطه آن میتوان به داشتههای روز انیمیشنسازی دست یافت، ارتباط با سازندگان خارجی و تولید محصولات مشترک است؛ چون ارتباط حضوری با تولیدکنندگان بزرگ ما را با برخی ریزهکاریها آشنا میکند که ممکن است در آموزشهای تئوری چنین خواستهای فراهم نشود، البته آنچه مشخص است رسیدن به این خواسته نیازمند سرمایهگذاری است که با مشارکتهای دولتی حاصل خواهد شد.