به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، محسن پرویز، داور بخش بزرگسال هفتمین جشنواره سراسری داستان انقلاب گفت: دو دوره در این جشنواره داوری کردهام و از نظر مضمون فکر میکنم آثار این دوره در مقایسه با دورههای گذشته ارتباط موضوعی بیشتری با انقلاب داشتند.
وی درباره نحوه داوری آثار اظهار کرد: ابتدا آثار در مرحله اولیه توسط هیئت انتخاب مورد بررسی قرار گرفت و آثاری که از شرایط لازم برخوردار نبودند، حذف شده و آثار منتخب در مرحله اصلی توسط من و دو داور دیگر مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله داوری هر کدام از داوران امتیاز خاصی داشتند و تقریباً در بیشتر موارد میان داوران تفاهم وجود داشت.
پرویز ادامه داد: به استثنای چند مورد، بقیه آثار مرتبط با موضوع جشنواره بود و میتوان به حضور بعضی رمانهای فاخر اشاره کرد که قابل مقایسه با دیگر رمانها نبود و در مجموع آثار قابل قبولی که بتوان آنها را منتشر کرد و خوانندگان از آن لذت ببرند در این دوره به چشم میخورد.
عضو شورای مهندسی فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی، فقدان جلسات نقد و بررسی را تنها مختص ادبیات انقلاب ندانست و عنوان کرد: نبود فضای نقد نه تنها در این شاخه از ادبیات، بلکه در ادبیات داستانی نیز زیاد به چشم میخورد. نبودن نقدی سازنده که بتواند نویسنده را نسبت به ضعفهای خود آشنا کند و همچنین نداشتن توجیه اقتصادی از مواردی است که میتوان در عدم استقبال از نقد به آنها اشاره کرد.
وی افزود: کمتر نویسندهای تمایل دارد ایراد اثرش بازگو شود و بیشتر نویسندگان تمایل به شنیدن مدح اثرشان را دارند. به همین خاطر، نقد همواره دلخوری نویسندگان را در پی داشته است و باعث میشود تا منتقدین از آن دوری کنند؛ مگر در مواردی که بدانند نقد کردن به نفع آنهاست. یادآور میشود، جشنواره سراسری داستان انقلاب که ایده برگزاری آن توسط مرحوم امیرحسین فردی در حوزه هنری پایهگذاری شد، تنها جایزه ادبی رسمی است که به معرفی برترین آثار داستانی بلند و کوتاه نوشته شده با موضوع انقلاب اسلامی میپردازد. این جایزه ادبی از سال جاری با نام «جایزه امیرحسین فردی» اهدا میشود. مراسم اختتامیه و معرفی نفرات برتر هفتمین دوره این جشنواره ۱۶ اسفندماه در حوزه هنری برگزار میشود.