کد خبر: 2891601
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۷
چهره قرآنی کشور:

مسئولان نسبت به مباحث قرآنی بی‌تفاوت نباشند

گروه فعالیت‌های قرآنی: صفری گفت: مسئولان نقش بسیار مهمی در رابطه با گسترش فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور و نجات قرآن از مهجوریت دارند.

ابوالفضل صفری، چهره قرآنی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، گفت: آسیب‌شناسی قرآن کریم از جمله مباحث مهم در رهنمودهای مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه امروز موضوع عمل نکردن به آموزه‌ها و دستورات قرآن یکی از آسیب‌های مهم در جامعه مسلمانان است، اظهارکرد: در این رابطه رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران فرمودند؛ «کسی که قرآن را حفظ کند، به صورت تخصصی قرائت را کار کند و مباحث اصوات و الحان عربی را به خوبی فراگیرد؛ ولی نتواند آنها را در زندگی عملی کند فایده‌ای از تلاش‌های خود نخواهد داشت».

حافظ کل قرآن استان، ادامه داد: این بدین معناست که انسانی به‌طور تخصصی در رشته‌های مختلف قرآنی وارد شود؛ ولی نتواند بهره کاربردی از آنها داشته باشد و در زندگی پیاده‌سازی کند توفیقی از این آموزش‌ها در زندگی دنیوی و اخروی نصیب وی نمی‌شود.

وی افزود: امروز قاریان و حافظان بیشتر به صوت زیبا توجه می‌کنند؛ ولی از موضوع اصلی که همان وارد کردن آیه‌های قرآن به متن زندگی است دچار غفلت شده‌اند؛ چراکه این افراد توجه چندانی برای آشنایی با قرآن ندارند.

صفری تأکید کرد: کسی که قرآن را حفظ کند؛ ولی به مفاهیم قرآن شناخت پیدا نکند به طور قطع ذره‌ای ارزش نخواهد داشت و یک حافظ و قاری قرآن باید با مفاهیم و ترجمه قرآن نیز آشنایی کامل داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مباحث آموزش‌های قرآنی دوجنبه دارد که جنبه اول به خود قرآن آموز برمی‌گردد و جنبه دوم آن مربوط به مسئولان و دستگاه‌های اجرایی است، مطرح کرد: متأسفانه قرآن در جامعه مهجور مانده و در حاشیه قرار گرفته است و کمتر از سوی مسئولان مورد توجه قرار می‌گیرد.

حافظ ممتاز قرآن تأکید کرد: در کشور به بخش‌های هنری ارزش بسیار زیادی داده می‌شود  در حالی که در خصوص مباحث قرآنی اینگونه نیست. به عنوان مثال جشنواره فیلم فجر با عظمت بسیار و صرف بودجه‌های کلان برگزار می‌شود؛ ولی برای محافل قرآنی بودجه کافی اختصاص داده نمی‌شود.

صفری اضافه کرد: درست است که برای انجام فعالیت‌های قرآنی نباید صرفاً نگاه مادی داشت؛ ولی امروز درآمد مربیان قرآنی به حدی پایین است که نمی‌شود از آن به‌عنوان یک منبع کسب درآمد برای تأمین معاش زندگی استفاده کرد؛ بنابراین این موضوع از آسیب‌های جدی در حوزه قرآن است.

وی بیان کرد: مربیان قرآن همواره به دنبال پیدا کردن شغل دوم هستند؛ لیکن مربییگری  قرآن به‌عنوان شغلی جنبی برای آن‌ها محسوب می‌شود؛ چراکه درآمد حاصل از آن کفاف زندگی آمربیان قرآن را نمی‌دهد.

صفری افزود: مسئولان به دنبال تقویت مؤسسات قرآنی نیستند واین در حالیست که اختصاص بودجه‌های ویژه برای این امر بسیار مهم است؛ چراکه اگر یک استاد و مربی قرآن بداند که از نظر معاش زندگی دغدغه‌ای ندارد و تأمین است؛ به طور قطع با مطالعه و ارتقاء سطع معلومات قرآنی تأثیر بسزایی در افزایش بینش قرآنی مخاطبان و قرآن‌آموزان خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران به برکت قرآن شکل گرفت و پابرجاست، عنوان کرد: متأسفانه مسئولان توجه خاصی به این موضوع ندارند. به‌عنوان مثال تا سال‌های گذشته بحث تحصیل رایگان حافظان قرآن در دانشگاه‌ها مطرح بود؛ ولی به دلیل بار مالی این قانون به شورای نگهبان ارجاع داده شده تا بر روی آن تجدید نظر شود.

صفری با بیان اینکه ایجاد انگیزه و تشویق مخاطبان از مهم‌ترین راهکارهای ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه است و نباید این انگیزه را از آنها بگیریم، اظهارکرد: درست است که کسی برای رایگان شدن تحصیل در دانشگاه به دنبال حفظ قرآن نمی‌رود؛ ولی حفظ قرآن بحث سنگین و کاری دشوار است؛ بنابراین باید ایجاد انگیزه کرد.

این حافظ ممتاز قرآن در پایان با اشاره به اینکه برخی از مسئولان نسبت به مباحث و برنامه‌های قرآنی بی‌تفاوتند و برای آن‌ها سایر امور نسبت به امور قرآنی در اولویت است، یادآورشد: در سایر بخش‌های اداره امور جامعه هزینه‌های هنگفتی صرف می‌شود به طوریکه در بحث ورزش هزینه‌ها میلیاردی است؛ لذا مسئولان نقش بسیار مهمی در رابطه با گسترش  فعالیت‌های قرآنی در سطح کشور و نجات قرآن از مهجوریت دارند.

captcha