کد خبر: 2892656
تاریخ انتشار : ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۳
حجت‌الاسلام شیرازی:

رواج کتابخوانی در کشور را مدیون مقام معظم رهبری هستیم

گروه ادب: نماینده ولی فقیه در سپاه قدس گفت: رونق رانه مطالعه و ترغیب مردم به خواندن کتاب‌های انقلاب و دفاع مقدس را مدیون فرهنگسازی مقام معظم رهبری هستیم و طبق فرمایش معظم‌له می‌توانیم با این کتاب‌ها انقلاب را به جهان صادر کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه مسابقه بزرگ «کتاب و زندگی» با موضوع کتاب «من زنده‌ام» حاوی خاطرات معصومه آباد که مدت چهار سال در اردوگاه‌های رژیم بعث عراق اسیر بود، عصر امروز سه‌شنبه 5 اسفند در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
حجت‌الاسلام و المسلمین شیرازی، نماینده ولی فقیه در سپاه قدس در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و گفت: سال 1370 زمانیکه در حوزه هنری برای دیدار با مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات مقاومت و پایداری مراجعه کردم، کتاب‌هایی با موضوع جنگ با شمارگان حداکثر هزارتایی منتشر می‌شدند، آن زمان افسوس می‌خوردیم که ای کاش جایی بود تا این کتاب‌ها عرضه و به فروش می‌رسید.
وی ادامه داد: بارها در مورد عدم اقبال مخاطبان به کتاب‌هایی با موضوع جنگ و دفاع مقدس به بحث و تبادل نظر نشستیم و آن زمان دریافتیم که علت این بداقبالی آشنا نبودن مخاطبان با ادبیات جنگ است.
شیرازی تصریح کرد: از سال 69 به بعد با وجود آنکه مقام معظم رهبری در برخی از این کتاب‌ها تغریض می‌نوشتند اما باز این کتب آنچنان که باید و شاید از سوی مخاطبان خواهانی نداشت و حال پس از مدت‌ها فرهنگ‌سازی در جامعه و تأکیدات مقام معظم رهبری شاهد هستیم که کتب دفاع مقدس و رمان‌های جنگی پرتیراژ‌ترین کتاب‌های بازار نشر محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه رواج و رونق کتابخوانی در کشور را مدیون رهبر معظم انقلاب هستیم، ادامه داد: خاطرم است سال 1384 زمانی‎که کتاب «فرهنگ جبهه» چاپ شد، معظم له علاوه بر آنکه خود آن را مطالعه کردند کتاب را به اهالی خانواده معرفی کرده و فرمودند: خواندن این کتب به تنهایی من را قانع نمی‌کند، شما هم آن را بخوانید، آن زمان ایشان هوشمندانه گفتند که اگر همین کتابها که با تلاش برخی از دلسوزان انقلاب منتشر، تألیف و یا ترجمه می‌شود فراگیر شود، کافی است تا ما به وسیله آنها انقلاب اسلامی را بنا به فرموده امام راحل به سراسر دنیا صادر کنیم.
وی تصریح کرد: خرسندم که این فرهنگ یعنی علاقه مردم به خواندن کتاب در پی منویات معظم له و با جهد و کوشش کارگزاران فرهنگی این کشور رونق مناسبی گرفته اما تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله زیادی وجود دارد و من از آقایان نیلی و کازرونی که پس از سال‌ها برگزاری مسابقات کتابخوانی شیوه‌ای نوآورانه در برگزاری این رویداد را پایه‌ریزی کردند و اینک اختتامیه نخستین دوره مسابقه کتابخوانی «کتاب و زندگی» را برگزار می‌کنیم کمال تشکر را دارم.
وی در پایان گفت: این فعالیت مبتکرانه و خلاقانه باید فراگیر شده و تداوم یابد، این امر نیازمند اعمال ساز و کارهای تشویقی است لذا من و همکارانم در سپاه قدس به منظور قدردانی از این حرکت جهادی و انقلابی، از ایشان و خانم معصومه آباد، مؤلف کتاب با اهدای هدیه سفر به عتبات عالیات برای خود، خانواده و فرزندانشان قدردانی می‌کنیم.
این گزارش حاکی است، میثم نیلی مسئول برگزاری مسابقه بزرگ «کتاب و زندگی» پیش از سخنرانی حجت الاسلام شیرازی طی سخنانی گزارشی از روند برگزاری مسابقه و اهداف عملیاتی آن را به سمع حضار رساند و گفت: واقعیت این است که متأسفانه کتاب نخوانی در جامعه ما رواج پیدا کرده و شاهد بی‌رغبتی و کم‌رغبتی نسبت به کتاب در جامعه هستیم.
وی ادامه داد: ما برای غلبه بر این اینرسی و مقابله با سریع خوانی، زود گذرخوانی که تبعات منفی گسترش فضاهای مجازی در جامعه است، مسئولیم و با طراحی این مسابقات باید تلاش کنیم که مردم کیفیت مطالعه را در دستور کار قرارداده و عمیق‌خوان شوند.
نیلی تصریح کرد: قطعاً کیفیت در تولید، نفوذ در توزیع و افزایش حجم فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی نهضت مطلوبی را در جهت ارتقای محتوای کتاب‌های منتشره به وجود خواهد آورد.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه با تلاش انتشارات «سوره مهر» حوزه هنری و جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، تلاش‌های خوبی در راستای انتشار کتب نفیس با موضوع انقلاب و دفاع مقدس صورت گرفته است گفت: از آنجا که توقع مخاطب با انتشار این کتاب‌ها بالا رفته لذا باید زین پس کتب خوبی نوشته شود، در شرایطی ایده‌آل ویرایش شده و به مردم عرضه شود که این نیازمند تجمیع توان فنی نیروهای فرهنگی خلاق است.
نیلی ادامه داد: مسرورم که به اطلاع برسانم برگزاری این مسابقه موجب شد تا حدود 210 هزار نسخه از این کتاب به فروش رود که معتقدم بسیاری از کسانیکه در این مسابقه شرکت کردند، ممکن است کتاب را خریداری نکرده باشند بلکه برای خواندن آن رابه امانت گرفته باشند.
وی تصریح کرد: واقعیت تلخی که وجود دارد این است که متأسفانه به شکل مداوم تحت هجوم فرهنگی دشمن هستیم و در شرایط کنونی آنها بر معانی و مفاهیم دینی، روش سبک زندگی و مسائل اعتقادی ما تمرکز کرده تا هم سبک زندگی و هم باورهای دینی ما را تغییر دهند و تصور دارم راهی برای مقابله با این هجمه جز ارتقای سطح فرهنگی جامعه نداشته باشیم.
نیلی با اشاره به اینکه این کتاب در حجمی بالغ بر 600 صفحه تألیف شده گفت: با این وجود مخاطب به ویژه نسل نوجوان و جوان رغبت زیادی به خواندن آن داشتند و ما از حمایت این کتاب و برگزاری این مسابقه اهداف عملیاتی را دنبال کرده که از جمله مهمترین آن می‌توانم به ترویج کتاب و افزایش سرانه مطالعه خوب، ایجاد فضای مناسب برای دسترسی مطلوب به کتاب، تقویت بازار نشر، رسیدن به شمارگان ممتاز و چندهزارتایی، فرهنگسازی در توزیع ارزان تر کتاب و ... اشاره کنم.
نیلی در پایان گفت: برگزاری این مسابقه با موضوع کتاب «من زنده‌ام» آغاز این حرکت جهادی و فرهنگی است و ما در مرحله دوم مسابقه بزرگ «کتاب و زندگی» موضوع را کتاب «خانواده و سبک ...» از تولیدات انتشارات «صهبای جهادی» در نظر گرفته‌ایم.

captcha