روحالله مؤمنینسب، کارشناس فضای مجازی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به انتشار پیام مقام معظم رهبری به جوانان اروپا در فضای مجازی اظهار کرد: پیام مقام معظم رهبری باید به عنوان یک مانیفست مورد توجه قرار گیرد و برای تبادل اطلاعات در سطح فضای مجازی و افکار عمومی به نوعی دیپلماسی عمومی فعال و تهاجمی است؛ بنابراین این پیام تاریخ مصرف ندارد و از تک تک جملات پیام میتوان چندین مقاله نوشت.
وی افزود: مقام معظم رهبری در پیامشان به تاریخ اروپا و اتفاقاتی که در سطح دنیا رخ داده بود، اشاره کرده بودند چراکه بسیاری از اتفاقات از سوی حاکمان دنیا سانسور شده است و آنها با سانسورها سعی میکند جوانان اروپا متوجه رفتار حاکمان با دنیا نشوند.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: این پیام را نه تنها یک پیام، بلکه آن را مجموعهای از پیامها بدانیم و حول این پیام در سرفصلهای مختلفی میتوان محتواهایی در قالب کلیپ و تصاویر و حتی محتواهای کوتاه و بلند را تهیه و منتشر کرد.
وی بیان کرد: برای ماندگاری این پیام چندان نمیتوانیم در شبکههای اجتماعی آمریکایی و صهیونیستی همچون فیسبوک موفقیت داشته باشیم و نیازمند کار بلندمدت است.
مؤمنینسب اظهار کرد: در رسانههای غربی دارای یک پروتکل اصلی هستند مبنی بر اینکه چند نفر یک حرف را میزنند بلکه مهم آن است که آن حرف را چند نفر بشنوند. در شبکههای اجتماعی حرفهای نامناسب به سرعت منتشر میشود و میلیونها نفر آن را میخوانند اما زمانی که نوبت به مطلب مفید میرسد، اجازه نمیدهند که آن مطلب به اشتراک گذاشته و دیگران از آن بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: پروندههای بسیاری در دادگاههای غربی وجود دارند که به دلیل آنکه حرف حق را میزنند و از ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع میکنند به حبس ابد محکوم هستند. آنها حتی این مطالب را در صفحههای خصوصی برای یکدیگر به اشتراک میگذارند و متأسفانه شاهد چنین وضعیتی برایشان هستیم.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: در کشور عربستان 250 شیعه برای صفحه مقام معظم رهبری لایک گذاشتهاند، تحت تعقیب قرار گرفته و راهی زندانها شدهاند. در دنیا به این صورت است که اگر کاربری عنصر مؤثری باشد، قطعا اکانتش را حذف میکنند. هر شش ماه یکبار سی و شش هزار اکانت نیروهای انقلابی از سوی دشمن مورد حذف قرار میگیرد.
وی با بیان این مطلب که بسیاری از اکانتهای فعال را حذف می کنند درحالی است که اکانت داعش فعال است و همچنان فیلم سربریدنها را منتشر میکند، گفت: این امر نشان میدهد که چنین اکانتهایی از سوی دشمن همچنان برقرار است و به تقویت آنها میپردازند.
مؤمنینسب اظهار کرد: باید برای ماندگاری پیام مقام معظم رهبری و بسیاری از پیامهای دیگر کار بلند مدت انجام دهیم یعنی شبکههای اجتماعی را تقویت و چند زبانه کنیم و از کشورهای دیگر عضوگیری کنیم تا با تدابیر امنیتی که دچار مشکلات امنیتی توسط حاکمان کشورهایشان نشوند، وارد شبکههای ما شوند و در انتقال پیام از آنها کمک بگیریم.
وی بیان کرد: باعث تأسف است که در بستر اینترنت نتوانستهایم یک رسانه اینترنتی داشته باشیم تا پیاممان را به مظلومان جهان برسانیم و ناچار هستیم در ارائه پیام مقام معظم رهبری ازطریق شبکههای اسرائیلی استفاده کنیم یقینا استفاده آنها از این بستر بسیار بیشتر از ماست چراکه خودشان مدیریت میکنند.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: موفقیت پیام مقام معظم رهبری از جانب خود پیام است یعنی این امر مربوط به متن پیام میشود که رسانهها نسبت به آن عکس العمل نشان داده و فضا را حساس کردهاند. بیشترین ضعف مربوط به ما و انتشار پیام است که ابزاری برای آن نداشتهایم.
وی ادامه داد: زمانی که پیام مقام معظم رهبری را از طریق ابزارهای دشمن ارسال میکنیم قطعا آنها پیامی را منتشر میکنند که پیام ما را تحت تأثیر قرار دهند. ما متأسفانه آنطور که باید و شاید نتوانستیم پیام را منتشر کنیم.
مؤمنینسب بیان کرد: پیام مقام معظم رهبری، پیام کامل و یک نوع دیجیتال فعال بینالمللی توأم با رحمانیت اسلام است که متأسفانه به دلیل نبود ابزار انتشار پیام نتوانستیم بطور صد درصد به آن تکیه کنیم و بدون دست خوردگی به دست مردم جهان برسد.