کد خبر: 2896053
تاریخ انتشار : ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۷

سهم استان‌ها از بودجه نیم درصد قرآنی کشور چه شد؟!

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم به پرسش‌های معاونان فرهنگی ادارات تبلیغات اسلامی استان‌ها درباره بودجه قرآنی و... پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان دارالقرآن الکریم، مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم روز گذشته، پنجم اسفندماه در بخشی از سخنان خود در جمع معاونان فرهنگی ادارات کل تبلیغات اسلامی استان‌ها وقتی را به پاسخگویی به پرسش‌های آنها اختصاص داده بود.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر سرنوشت سهم استان‌ها از بودجه نیم‌ درصد قرآنی کشور، با اشاره به اینکه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان مسئول تقسیم این بودجه، 10 میلیارد از بودجه نیم درصد قرآنی سال 1390 را به فعالیت‌های قرآنی استان‌ها اختصاص داد، گفت: شوراهای قرآنی استان‌ها که مسئولیت آن با شورا عمومی هر استان است باید این بودجه را دریافت و به فعالیت‌های قرآنی دستگاه‌های استان اختصاص می‌دادند.

برخی از معاونان فرهنگی ادارات کل تبلیغات اسلامی حاضر در این جلسه از وجود معضل کمبود بودجه در دارالقرآن‌های استان‌ها خبر دادند و در ادامه، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اینکه 50 درصد این بودجه تاکنون به استان‌ها پرداخت شده است، گفت: استان‌ها خودشان باید برای جذب این بودجه فعال باشند.
دارالقرآن‌ها نحوه تقسیم بودجه قرآن استانی را گزارش کنند

رئیس سازمان دارالقرآن‌الکریم با اعلام اینکه شوراهای استانی موظف به تخصیص متوازن بودجه در سطح استان هستند، گفت: چنانچه اینگونه عمل نشده است سازمان با دریافت گزارشات مکتوب دارالقرآن‌های استانی، آماده پیگیری آن در شورای توسعه فرهنگ قرآنی است.
به گفته قره‌شیخلو، ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی که دبیری شورای قرآن استان‌ها برعهده آنهاست در برخی موارد بودجه قرآنی را فقط به خود اختصاص داده‌اند.
بنابراین گزارش شورای قرآن هر استان مطابق با بند 14، ماده 3 دستورالعمل «شورای هماهنگی و گسترش فعالیت‌های قرآنی استان» موظف است تا بر تخصیص صحیح و متوازن بودجه‌های قرآنی مبتنی بر سیاست‌های شورای توسعه فرهنگ قرآنی، نظارت و گزارش آن را به این شورا ارائه کنند.
سند ملی حفظ قرآن سهم هر دستگاه در این طرح را مشخص خواهد کرد
میزان سهم سازمان دارالقرآن در تربیت 10 میلیون حافظ قرآن دیگر سؤال این جمع از رئیس سازمان دارالقرآن بود که وی در پاسخ به این سوال نیز گفت: با تکمیل سند ملّی این طرح در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی سهم هر دستگاه در آن مشخص خواهد شد.
قره‌شیخلو در پاسخ به درخواست اعضای این جلسه برای ارسال قرآن جهت توزیع در استان‌ها گفت: ما چند سالی است که برای چاپ قرآن بودجه‌ای دریافت نمی‌کنیم.
وی از فعال کردن ظرفیت مردمی در این زمینه در طرحی تحت عنوان «نورباران» خبر داد و گفت: طی این طرح تاکنون خیّران مردمی 85 هزار جلد قرآن چاپ و توزیع کرده‌اند.
استان مرکزی پیشتاز مشارکت مردمی در چاپ قرآن است
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ضمن درخواست از معاونان فرهنگی ادارات کل تبلیغات اسلامی استان‌ها برای فعال کردن ظرفیت‌های مردمی بومی در زمینه چاپ قرآن گفت: ما حاضریم معادل بودجه‌ای که شما از خیران مردمی جذب می‌کنید قرآن چاپ کنیم و در اختیار شما بگذاریم.
وی از پیشتازی استان مرکزی در این رابطه با چاپ 30 هزار جلد قرآن تاکنون خبر داد.

captcha