به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان دارالقرآن الکریم، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم، سهشنبه پنجم اسفندماه 1393 در جمع معاونان فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی سراسر کشور در تبیین سند راهبردی سازمان دارالقرآن، محوریت را به موضوع تربیت و سبک زندگی قرآنی اختصاص داد و در این باره گفت: تمام فعالیتهای قرآنی در هر سه بخش آموزش، پژوهش و تبلیغ و ترویج، در صورت تأثیرگذاری در زندگی مردم موفق خواهد بود.
وی راهاندازی کارگاههای سبک زندگی از سوی سازمان دارالقرآن الکریم را در راستای نیل به این هدف اعلام کرد.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم، تعامل با دستگاههای حاکمیتی و حوزه مردمی را از دیگر محورهای سند راهبردی سازمان نام برد و با اشاره به اینکه این تعامل باید از درون خود سازمان تبلیغات آغاز شود، گفت: سازمان تبلیغات اسلامی در دوران مدیریت حجتالاسلام خاموشی تبدیل به پردیسی متشکل از بخشهای گوناگون فرهنگی شده است که باتوجه به نزدیکی با فضای قرآنی این دو بخش باید کمک ویژهای به یکدیگر کنند.
قرهشیخلو امضای تفاهمنامهای بین سازمان دارالقرآن و معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی را یادآور شد که براساس آن فعالیتهای قرآنی در 90 هزار هیأت مذهبی توسعه خواهد یافت.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم با اشاره به اینکه ظرفیت هیئتهای مذهبی در این زمینه بسیار خوب است؛ از این تفاهمنامه به عنوان تفاهمنامهای مهم نام برد.
کادرسازی در حوزههای آموزش، مدیریت قرآنی و سایر حوزههای مرتبط با فعالیتهای قرآنی از دیگر افقهای پیشروی سازمان دارالقرآن در سخنان رئیس این سازمان بود که وی در این باره گفت: برای تربیت چنین نیروهایی نیاز به شناسایی آنها داریم و سازمان دارالقرآنالکریم تاکنون توانسته 105 هزار مربی قرآن را تربیت کند.
این قاری بینالمللی کشورمان با عظیم توصیف کردن این ظرفیت از امکانات جدیدی که در سازمان دارالقرآن ایجاد شده است خبر داد و افزود: با استفاده از فضای آموزشی موجود و اسکان شبانهروزی افراد میتوان در هر دوره 50 نفر را تحت آموزش قرار داد.
قرهشیخلو سازماندهی 2 هزار و 100 مؤسسه قرآنی مردمی و بیش از 4 هزار خانه قرآن شهری و روستایی و حمایت از 4 هزار جلسه قرآن را بخشی دیگر از دستاوردهای سازمان دارالقرآن معرفی کرد وی با اشاره به اینکه گسترش شبکه «تشکیلات مردمی قرآن» از افقهای پیشروی سند راهبردی سازمان است، گفت: این شبکه عظیم باید توسط خود مردم و با هزینه خود آنها گسترش یابد.
وی همچنین تصویب استقرار دبیرخانه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات را در سازمان دارالقرآن، فرصتی مناسب برای رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی کشور دانست.
رئیس سازمان دارالقرآنالکریم فعالیتهای قرآنی کشور را در زمینههای مختلف، نیازمند پژوهشهای دقیق دانست و با اشاره به اینکه بخشی از فعالیتهای معاونین فرهنگی سازمان تبلیغات در استان ها در این زمینه است خواستار یاری رساندن به سازمان دارالقرآن در این زمینه شد و گفت: توسعه اینگونه پژوهشها نیز محوری دیگر از افقهای مندرج در سند راهبردی سازمان دارالقرآنالکریم است.
قرهشیخلو فضای مجازی را دیگر افق مورد نظر سند راهبردی سازمان متبوع خود دانست و گفت: سازمان بنا بر مأموریت ابلاغی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام به تهیه سند جامع قرآن و فضای مجازی کرد که اکنون مراحل تصویب را در شورا میگذراند.
رئیس سازمان دارالقرآن از راهاندازی پورتال جامع مؤسسات قرآن برای تبدیل آنها به شبکه اجتماعی خبر داد و با اشاره به اینکه امکان مجازی کردن 50 هزار دوره موجود آموزش قرآن وجود دارد، گفت: در این راستا پورتال سازمان نیز با فضای و گرافیکی جدید در اوایل سال 94 رونمایی خواهد شد.
قرهشیخلو با اشاره به اینکه حرکت به سوی فضای مجازی هزینههای آموزشی را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد توسعه فضای مجازی قرآنی را دیگر افق مورد نظر سند راهبردی سازمان دارالقرآن دانست.
وی تشکیل انجمنهای نخبگان قرآنی را در حوزههای گوناگون فعالیتهای قرآنی، از دیگر برنامههای سازمان دارالقرآن اعلام کرد و با اشاره به شناسایی و تحت آموزش قرار دادن 100 نوجوانان مستعد در زمینه قرائت قرآن گفت: با این حرکت در واقع انجمن قاریان تشکیل شده است.
قرهشیخلو تولید 70 عنوان کتاب، نرمافزار و بسته آموزشی را از دستاوردهای پنج سال اخیر سازمان دارالقرآن معرفی کرد و گفت: سیاست ما در این حوزه تهیه بستههای آموزشی متعدد برای سلایق و ذائقههای گوناگون مردم است.
افراد با انگیزه برای تولید محصولات جدید قرآنی در سراسر کشور وجود دارند
رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره به اینکه تشکیل شبکه تولید محصولات قرآنی یکی دیگر از افقهای مورد نظر سند راهبردی این سازمان است، به سفرهای استانی خود اشاره کرد و افزود: در این سفرها به نیروهای مستعد و با انگیزهای در این رابطه مواجه شدهام که مطمئناً با حمایت از آنها تولید محصولات قرآنی با هزینههایی کمتر از آنچه در پایتخت کشور انجام میشود به ثمر خواهد نشست.
سازمان دارالقرآن نهادی تصمیم ساز در عرصه قرآنی کشور است
قرهشیخلو تقویت جایگاه سازمان دارالقرآن در تصمیمسازیهای قرآنی کشور را دستاوردی دیگر برای این سازمان دانست و با اشاره به پذیرفتن مأموریتهای مانند اعطای مدرک تخصصی به حافظان، استقرار دبیرخانه هیأت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی و تشکیل شورای سیاستگذاری فعالیتهای قرآنی دستگاههای فرهنگی کشور، آنها را نشانگر ظرفیتهای بالای موجود در سازمان دارالقرآن دانست.
رئیس سازمان دارالقرآن در ادامه با اشاره به اینکه این سازمان به رغم نداشتن مأموریتی برای فعالیتهای بینالمللی نیم نگاهی نیز به این فضا دارد، افزود: اخیراً تفاهمنامهای با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به امضا رساندهایم که ظرفیتهای موجود در دارالقرآن را به فضای بینالمللی عرضه خواهیم کرد.