به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، بانو مجتهده زهره صفاتی، در دیدار رئیسجمهور با ایثارگران و برگزیدگان استان قم در سخنانی با اشاره به جایگاه معنوى شهر قم در جهان اسلام گفت: جایگاه قم، بسیار ویژه است، و نهتنها در کشور عزیزمان بلکه در جهان اسلام نیز از اهمیت بالایى برخوردار است.
وی با اشاره به وجود بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س) در شهر قم، از این شهر به عنوان بزرگترین پایگاه تشیّع در جهان یاد کرد و اظهار کرد: وجود بابرکت مراجع معظم تقلید و ستارگان علم و معرفت در این شهر مقدس و همچنین دهها هزار محقق و پژوهشگر و طالب علم در رشتههای تخصصى گوناگون علوم اسلامى از شاخصههای این شهر مقدس است.
استاد عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه تعداد بسیارى بانوان نیز در حوزه اختصاصى به خود، از سراسر کشو در این شهر مشغول به فراگیرى علوم اسلامى هستند، یادآور شد: حضور دانشپژوهان دینى از کشورهاى مختلف از سراسر جهان و با ملیّتهاى گوناگون چشمگیر و حیرتانگیز است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص قم به عنوان پایتخت تولید فکر دینى در جهان اسلام، یادآور شد: وظیفه اصلى تولید، نشر و ترویج علوم و معارف دین اسلام نه تنها براى مردم مسلمان ایران بلکه انتشار آن به تمام جهان بر اساس قرآن و مکتب حیاتبخش عترت طاهرین(ع) در این جا رقم میخورد.
مجتهده صفاتی همچنین اهداف چشمانداز کل کشور به ویژه در زمینه علوم انسانى را مورد توجه قرار داد و تأکید کرد: راهحلل روش اجتهادى مرسوم در فقه میتواند راهگشاى رسیدن به جایگاه علمى مطلوب در این زمینه باشد.
وی تصریح کرد: در این راستا در شهر قم مؤسسات تخصصى مختلفى به تربیت نیروهاى متخصص و کارآمد در حوزه دین و علوم انسانى مشغول هستند که البته در افق چشمانداز 1404 مربوط به قم زمینهای بیش از این در نظر گرفته شده است.
مشاور عالی مؤسسه اجتهاد با اشاره به پیشبینی کاربرى مؤسسات عالى حوزوى و دانشگاهى و مراکز فرهنگى در محدوده حرم مطهر و مسجد مقدّس جمکران و مرکز شهر به منظور جلوه شهر قم به عنوان شهرى علمى با زیباییهای فرهنگ دینى، عنوان کرد: طبعاً حتى رویکرد گردشگرى در قم نیز علمى و دینى و فرهنگى است و باید مرکز جذب گردشگر و جهانگرد علمى و دینى باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: این امر که آغاز شده است با سرعتى بیش از پیش اهداف را دنبال کند تا نتایج آن پاسخگوى نه فقط قم و ایران بلکه جهان باشد.
مجتهده صفاتی همچنین تأکید کرد: عدم اعتبار لازم یا برخى قوانین دست و پا گیر یا رویههای خاص نباید ما را از رسیدن به نقطه مطلوب باز دارد و یا مانع حضور داوطلبانه خیرانى شود که حداقل بخشى از نیاز منطقه را میتوانند تأمین کنند. وی ابراز امیدواری کرد با توجه ویژه رئیسجمهور و هیئت دولت موانع برطرف شود.
این مفسر قرآن کریم در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید لزوم توسعه مؤسسات تخصصى، توسعه زیرساختهای پژوهشهای علوم اسلامى و ایجاد مراکز بزرگ خدمات اطلاعاتى از قبیل کتابخانههای فیزیکى و الکترونیکى و بانکهای اطلاعاتى و ... را ضروری دانست.
وی با بیان اینکه این توسعهها نیازمند به تأمین اعتبار و بودجه لازم است، یادآور شد: البته باید به کسانی که داوطلبانه و خیرخواهانه در فراهم کردن بخشهایی از این بستر، آمادگى دارند شایسته است توجه ویژهای شود.
این بانوی مجتهده همچنین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در حوزه علوم انسانی در دانشگاهها به لحاظ نیاز به بازنگرى سرفصلهای آن حرکتهای خوبى صورت گرفته و برخى از آن انجام شده است، ابراز کرد: به نظر میرسد براى تکمیل این بازنگرى باید به ذخائر غنى حوزههای علمیه توجه بیشتری بشود.
وی در ادامه با اشاره به حضور میلیونها زائر در طول سال در شهر قم گفت: این شهر چه از نظر عمرانى و چه به جهت فرهنگى میبایست جوابگوى مناسب زائرین باشد و لازم است تا زائرین در چند ساعت حضور خود علاوه بر زیارت اماکن مقدس، شناخت و معرفت والایى نسبت به فرهنگ اهلبیت(ع) کسب کنند.
استاد عالی حوزه علمیه با اشاره به سابقه علمی قم گفت: این شهر مورد توجه حضرات معصومان(ع) و محل تجمع دوستداران اهلبیت(ع) به خصوص عالمان بزرگ بوده است و لذا براى شناخت و آشنایى با روات و محدّثانى که در انتقال و رساندن این فرهنگ به نسلها، نقش چشمگیرى داشتهاند لازم است در اطراف حرم مطهر، که مضجع شریف بسیارى از آنها است، جایگاهى با طراحى و معمارى متناسب به عنوان حرم روات و محدثین احداث گردد تا به صورت عمیق و گسترده این مهم به انجام رسد.
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان در بخش پایانی سخنان خود به مواردی در خصوص بانوان شهر مقدس قم اشاره کرد و با بیان اینکه در قم مرکز تفریحى مناسب و خاص بانوان فقط یک پارک تفریحى است، تصریح کرد: ایجاد فضاهاى فرهنگى تفریحى، مطابق با ضوابط اسلامى و مناسب براى بانوان از جمله مواردى است که لازم است مورد عنایت ویژه قرار گیرد.
وی همچنین تأکید کرد: نظارت بر برخى مراکز تجارى در بخش خصوصى که خانمها بعضاً با دستمزد ناچیز و با نگاه ابزارى و احیاناً نداشتن امنیت اخلاقى مشغول به کار هستند، از مسائل مورد اهمیت و رسیدگى و تقاضاى عموم بانوان این شهر است.
مجتهده صفاتی ابراز امیدواری کرد: با تدوین مقررات مناسب و ایجاد اشتغال متناسب، ساماندهی خوبى در این زمینه صورت گیرد. این مفسر قرآن کریم در پایان ضمن آرزوی تعجیل در فرج امام عصر(عج) برای دولت تدبیر و امید آرزوی موفقیت کرد.