کد خبر: 2905421
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۱
امام‌جمعه شهر توپ آغاج:

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند هماهنگی مسئولان و مردم است

کانون خبرنگاران نبأ: حجت‌الاسلام حکمت حکیمی‌فر با بیان اینکه تحقق شعار اقتصاد مقاومتى با حرف ممکن نیست، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتى نیازمند عمل است و این عمل وقتى ممکن است که مردم و مسئولان باهم هماهنگ و در نظمى صحیح عمل کنند.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حکمت حکیمی‌فر در خطبه‌های نمازجمعه هشت اسفندماه شهر توپ‌آغاج که در مسجد صاحب‌الزمان(عج) برگزار شد، اظهار کرد: تقوا راهی است که انسان را قادر به مشاهده حقایق و اسرار عالم کرده، هرقدر خواهش‌های مادی کمتر باشد و دل آدمی متوجه معبود باشد، معرفت فطری شکوفاتر و عبادت درونی نمود بیشتری می‌یابد.

وی بابیان اینکه انسان‌های متقی معارف دینی را آشکارا مشاهده کرده و درمی‌یابند افزود: انسان بی‌تقوا با ورود به تاریکی‌های جهالت اگر همه آیات الهی را به او ارائه دهند، چیزی نخواهد فهمید.

امام‌جمعه توپ‌آغاج با اشاره به آیه «إِن تَتَّقُواْ اللَّهَ یَجْعَل لَّکُمْ فُرْقَانًا» شناخت حق از باطل را تقوا دانست و گفت: اگر باتقوا بودید خداوند توان فرق نهادن بین حق و باطل را نصیب شما می‌کند. اگرچه عقل آدمی برای درک حقایق آماده است، اما گاهی هوس‌ها و محبت‌های پوچ و حرص‌های بی‌مورد، همچون غباری مانع دید عقل است.

رئیس ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر بیان کرد: شناخت حق از باطل، نیک از بد و راه و چاه در مسیر حرکت انسان مشکل می‌شود و این تقوا و تهذیب نفس است که نورانیتی ایجاد کرده و غبار راه را می‌نشاند.

حکیمی‌فر عنوان کرد: بدون تقوا رسیدن به هیچ مقامی امکان ندارد زیرا تا زمانی که نفس آلوده به چرک محرمات و گناهان بوده و مادامی‌که آدمی تابع هوس‌ها و لذت‌های نفسانی خویش باشد شیرینی آن در کامش باشد اولین مقام کمالات معنوی برای او رخ نخواهد داد و حیات طیبه‌ای که هدف آفرینش شمرده می‌شود دست نخواهد یافت.

وی با اشاره به آیه «فَبِمَا نَقْضِهِم مِّیثَاقَهُمْ لَعنَّاهُمْ وَجَعَلْنَا قُلُوبَهُمْ قَاسِیَةً یُحَرِّفُونَ الْکَلِمَ عَن مَّوَاضِعِهِ وَنَسُواْ حَظًّا مِّمَّا ذُکِّرُواْ بِهِ وَلاَ تَزَالُ تَطَّلِعُ عَلَىَ خَآئِنَةٍ مِّنْهُمْ إِلاَّ قَلِیلًا مِّنْهُمُ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاصْفَحْ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ؛ مائده/ 13» تحریف سخن حق را یکی از نشانه‌های بی‌تقوایی سیاسی دانست و بیان کرد: نتیجه پیمان‌شکنی انسان‌ها مورد لعن پروردگار و سخت شدن قلب از پذیرفتن حق است.

رئیس ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر بابیان اینکه تحریف، تهمت و افترا از اعمال افرادی است که مورد لعن پروردگار واقع‌شده‌اند تأکید کرد: خدای متعال خطاب به پیامبر اسلامی می‌فرماید انسان‌های ملعون بخشى ازآنچه را بدان اندرز داده‌شده بودند به فراموشى سپردند.

این استاد حوزه علمیه پیمان‌شکنی را عامل محرومیت انسان‌ها از لطف الهی و زمینه پیدایش سنگ‌دلی دانست و گفت: از پیمان‏شکنى بنى‌اسرائیل و عواقب آن باید عبرت گرفت «فبما نقضهم... لعنّاهم» زیرا گروهی از بنى‏‌اسرائیل، همواره اهل خیانت بودند. «لاتزال تطّلع على خائنة منهم» و پیامبر(ص) دائماً بر اعمال رفتار یهود ناظر بودند. «لاتزال تطّلع».

امام‌جمعه توپ‌آغاج سبک زندگی اسلامی را بهترین راه برای برگشت به دامان حق و حقیقت ذکر کرد و گفت: عفو و صفح، از مصادیق احسان هست «فاعف عنهم و اصفح... المحسنین» و نیکوکار نیز محبوب خداست. «انّ اللّه یحبّ المحسنین».

حکیمی‌فر در بخش دیگر سخنان خود با اشاره شعار سال رهبری تأکید کرد: همه باید تلاش کنیم تا گامی صحیح در تحقق شعار سال صورت بگیرد.

وی با اشاره به اهداف دشمنان از تحریم ملت ایران را، تخریب دین اسلام ذکر کرد و گفت: تحریم می‌کنند، براى این‌که به خیال خودشان کشور را از لحاظ اقتصادى ضعیف کنند تا دیگران نگاه کنند، بگویند اسلام ملت را از لحاظ اقتصادى به عقب می‌راند. «یریدون لیطفؤا نور الله بأفواههم و الله متمّ نوره و لو کره الکافرون»؛ می‌خواهند نور را خاموش کنند، اما خدا اراده کرده این نور کامل شود و کامل خواهد شد.

امام‌جمعه توپ آغاج ادامه داد: تأکید و هشدار مقام معظم رهبرى مبنى بر ضرورت اقبال و استفاده از تولیدات داخلى به‌گونه‌ای بود که فراتر از یک موعظه و یا کلام ارشادى، به‌منزله حکمى شرعى و حاکمیتى تلقى می‌‌شود، اگرچه طبق صریح فرمایشات معظم له این امر بیشتر
به مردم و حوزه مصرف مربوط می‌شود ولى به جهاتى نیز مسئولان مختلف نظام را به میدان برنامه‌ریزی و تدابیر راهبردى، اعم از تشویقی و ترغیبى و کاربردى و عملیاتى، فرامی‌خواند، این امر مهم که مهم‌ترین مؤلفه و پایه رشد و پیشرفت جامعه هست، بدون اقدام در سطح ملى و با مشارکت مردم و حاکمیت امکان‌پذیر نخواهد بود.

امام‌جمعه توپ آغاج بیان کرد: تحریم‌های اقتصادى که از جنگ نفت و انرژى گرفته تا تحریم‌های جدید و نیز مشکلات سیستم بانکى و نظامات پولی و ارزى به‌ویژه شایعه ورشکستگى برخى بانک‌های خصوصى که موجب نگرانى سپرده‌گذاران شده است، در کنار پرونده‌های مفاسد اقتصادى، انتظاراتى را مبنى بر تدبیر و برخورد شایسته و مؤثر، در افکار عمومى به وجود آورده است که باید مورد توجه ویژه مسئولان امر قرار گیرد.

رئیس شورای ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر تصریح کرد: قطعاً ایجاد تحول اقتصادى در حوزه‌های مختلف به‌ویژه تولید و توزیع و مصرف، مطابق باسیاست‌های اقتصاد مقاومتى و منویات رهبرى عزیز انقلاب طلب می‌کند تا با نگاهى دانش‌بنیان و راهبردى در مؤلفه‌ها و پایه‌های اصلى و اثرگذار اقتصاد نیز گام‌های اساسى برداشته بشود و این امر بدون شناخت وضعیت و واقعیت‌های در صحنه و کف جامعه اقتصادى کشور و زندگی مردم امکان‌پذیر نیست.

حکیمی‌فر ادامه داد: تحقق شعار اقتصاد مقاومتى با حرف ممکن نیست. اقتصاد مقاومتى نیازمند عمل است و این عمل وقتى ممکن است که مردم و مسئولان باهم هماهنگ و در نظمى صحیح عمل کنند.

وی نقش مردم را در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی اصلی انکارناپذیر ذکر کرد و گفت: به میدان آوردن مردم و توجه به نقش آن‌ها در اقتصاد مقاومتى اصلى انکارناپذیر و غیرقابل نادیده گرفتن است. از سوى دیگر باید توجه کرد که براى تحقق شعار اقتصاد مقاومتى مثلثى استراتژیک وجود دارد. سیاست‌گذاران، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان را باید سه ضلع یک همکارى هوشمندانه براى تحقق شعار اقتصاد مقاومتى دانست.

امام‌جمعه توپ آغاج بابیان اینکه تولیدکننده‌های داخلی باید مورد حمایت و نظارت قرار گیرند، تأکید کرد: حمایت براى آن‌که تولید را پیش ببرد و نظارت براى آن‌که کیفیت را به نحو معقولى بالا ببرد تا مصرف‌کننده میل به خرید کالاى داخلى پیدا کند.

این استاد حوزه تصریح کرد: مصرف‌کننده باید بداند که مصرف کالاى خارجى یعنى صدمه به خود و خانواده و دوستان خود. مصرف‌کننده باید با سخت‌گیری‌ مثال‌زدنی تلاش کند که تا حد ممکن کالاى داخلى مصرف کند و از کالاهاى خارجى بپرهیزد.

حکیمی‌‌فر در ادامه با اشاره به نهمین رزمایش بزرگ پیامبر اعظم(ص) در تنگه هرمز گفت: با نمایش توان انهدام ناو آمریکایی در ابعاد واقعی کابوس آمریکا در تنگه هرمز صورت گرفت.

وی امنیت پایدار منطقه را بزرگ‌ترین پیام رزمایش ذکر و عنوان کرد: یکى از پیام‌هایی که رزمایش‌های ایران به همراه داشته، آن است که به کشورهاى همسایه و منطقه یادآور شویم امنیت یک زنجیره به‌هم‌پیوسته و متراکم است که دانه‌های آن در سراسر منطقه گسترش‌یافته و محدود به مرزهاى سیاسى و جغرافیایى یک یا چند کشور خاص نیست زیرا امنیت لایه‌های درهم‌پیچیده فراوانى دارد که تنها در سایه تعامل و مشارکت همه کشورهاى منطقه پدید می‌آید.

رئیس ستاد احیای توپ‌آغاج با بیان دستاوردهاى اساسى در رزمایش پیامبر اعظم(ص) گفت: حفظ امنیت و منافع ملى، اقتدار و توانمندى نظامى، شناسایى نقاط قوت و ضعف، به‌کارگیری تجهیزات و فناورى داخلى و سامانه‌های جنگ الکترونیک، تأثیر بر تحولات منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای حضور قدرتمند سیاست‌گذاران در مناسبات بین‌المللی و خودباوری ملی را می‌توان ذکر کرد.

امام‌جمعه توپ‌آغاج در بخش دیگر سخنان خود ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره، اظهار کرد: در سیره حضرت زهرا(س) سه ویژگى بنیادین ارتباط خالصانه با آفریدگار، نگرش عاشقانه به رسول خدا(ص) و سرانجام رسیدگى به خلق خدا وجود داشت.

این استاد حوزه گفت: «خودیّت»، «منیّت» و خودخواهی‌های انحصارگرانه از رواق اندیشه و عشق دختر گرامى پیامبر (ص) دور بوده و آن حضرت راهى روشن از نور صفا و صداقت و اخلاص پیش روى خویش قرار داده بود.

حکیمی‌فر ادامه داد: فاطمی زندگی کردن رمز سعادت و سربلندی مؤمنان در جامعه اسلامی در تمامی اعصار است.

وی گفت: او زندگى سیاسى و آشنای با الفباى آن را از همان دوران خردسالى آغاز کرد و با فعالیت‌های سیاسى و اجتماعى پدر بزرگوار خویش و مشکلات و مصائب بی‌شمار از نزدیک مأنوس بود؛ حتى جبهه جنگ می‌رفت و در غزوه‌های متعددى همراه با پیامبر (ص) شرکت می‌کرد.

رئیس ستاد احیای امربه‌معروف و نهی از منکر توپ آغاج بر شناخت بیشتر سیره و سلوک دخت نبی مکرم اسلام(ص) تأکید کرد و گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) با رعایت تمامی شئون اسلامی و حضور فعال در تمامی عرصه‌های اجتماعی و تأثیرگذاری در جامعه خود نشان داد که بانوان مسلمان می‌توانند با رعایت حجاب و عفاف در تمامی عرصه‌ها حضوری چشمگیر و تأثیرگذار داشته باشند.

امام‌جمعه توپ‌آغاج در بخش پایانی سخنان خود ضمن دعوت از مردم توپ‌آغاج برای شرکت در یاری‌رسانی هفته احسان و نیکوکاری اظهار کرد: مردم این شهر بارها پیشگام بودن در کارهای خیر را به اثبات رسانده‌اند، در روز 14 اسفندماه نیز بار دیگر حس بنی‌آدم اعضای یک پیکرند را به نمایش خواهند گذاشت.

وی بابیان اینکه خوشحالی یک دانش‌آموز یتیم و بی‌بضاعت موجب خوشحالی خداوند است، تأکید کرد: سابقه کمیته امداد امام خمینى(ره) به سال‌های قبل از پیروزى انقلاب اسلامى ایران حدوداً سال‌هاى 43 -42 بازمی‌گردد که تعدادى از انقلابیون که در زمره یاران امام(ره) بودند، مأموریت یافتند که به خانواده‌های زندانیان، نیازمندان و مبارزان رسیدگى کنند. امدادگرى به‌ویژه در دوران اوج‌گیری انقلاب در طى سال‌های 56 - 57 که اعتصاب و تحصن همه‌جا را فراگرفت، به‌منظور حمایت از اعتصاب‌کنندگان و زندانیان ادامه یافت.

حکیمی‌فر بیان کرد: هم‌چنین تهیه جهیزیه براى نوعروسان خانواده‌های تحت پوشش، کمک به بیماران هموفیلى، کلیوى و تالاسمى، خدمات درمانى و بهداشتى، ارائه خدمات فرهنگى و آموزشى به دانش‌آموزان و دانشجویان تحت پوشش، کاریابى و معرفى آنان به مشاغل مناسب، تأمین مسکن براى خانواده‌های بی‌بضاعت، جبران دیه، اطعام و افطاری، جمع‌آوری صدقات به‌منظور هدایت صحیح آن، ارائه خدمات عمرانى مانند بازسازى و نوسازى مناطق سیل‌زده و زلزله‌زده و آسیب‌دیده، جذب و صرف کمک‌های مردمى و بسیارى شبیه به این‌گونه کمک‌ها از دیگر فعالیت‌های کمیته امداد امام خمینى(ره) به‌منظور امدادرسانى و کمک به قشر محروم جامعه است.

امام‌جمعه توپ آغاج در پایان ضمن بیان بخشی از مشکلات شهر توپ‌آغاج، اظهار کرد: شهر توپ‌آغاج باید به سمت توسعه و تعالی باهمت مسئولان این شهر خیز بردارد. اقشار مختلف مردم اعم از جوانان، دانشجویان، طلاب و فرهیختگان، هم‌دلی، هم‌راهی، یک‌رنگی مسئولان توپ‌آغاج را برای توسعه، آبادانی و اشتغال‌زایی و زیرساخت‌های کشاورزی را خواستارند.

captcha