کد خبر: 2908580
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
احمدرضا درویش در اختتامیه «رویش» گفت:

جشنواره فیلم فجر به مضمون آثار بی‌توجه است

گروه هنر: کارگردان «رستاخیز» در اختتامیه جشنواره «رویش» اظهار کرد: مایه تأسف است که در ادوار مختلف جشنواره فیلم فجر به مضمون بی‌توجهی می‌شود؛ ما نمی‌توانیم سینمای ملی و با هویت داشته باشیم، اما نسبت به مضامین عمیق و بلند بی‌توجه باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیین پایانی نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی «رویش» با حضور مقامات فرهنگی و جمع کثیری از هنرمندان شب گذشته، هشتم اسفندماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این مراسم پس تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، علی قربانی، دبیر نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش، بیانیه‌ای را به شرح زیر قرائت کرد:

«همه می‌دانیم تولید فیلم کوتاه، کار چندان آسانی نیست. کم‌گویی وگزیده‌گویی رفتار ظریف و پیچیده‌ای است که در سایه‌ مهارتی هنرمندانه میسّر خواهد شد. فیلم کوتاه، ساختار سینمایی «مستقل» را رقم می‌زند که اگر چه در جریان تولید آن، سینماگر لحظه‌ای نیز نباید از وفاداری به بیان سینمایی و زبان تصویر دست بردارد، با این همه، تولید فیلم کوتاه دینی «بایدها و نبایدهای» دیگری را در پیش‌ روی وی قرار می‌دهد که دشواری کارش را دوچندان می‌کند؛ زیرا از یک‌سو باید به فکر موضوعات بکر و دست نخورده و غیرتکراری باشد و از سوی دیگر، در برگردان مضامین و درون‌مایه‌های قابل اعتنا به «زبان تصویری» چشم‌نواز و دلربا باشد. باید به ساختار دقیق و هوشمندانه‌ فیلم خوب نیز بیندیشد. در این مسیر، تنها فیلم‌سازانی موفق‌ّتر خواهند بود که در سایه‌ انتخاب مضامین نو، در جهت طراحّی ساختار دقیق و هوشمندانه‌ فیلم خود نیز تلاشی بایسته و درخور اعتنا داشته باشند و با ایجاد تعادلی منطقی در ابعاد مختلف «شکل» و «محتوا» جوینده‌ نگاهی نو در ارائه‌ شیوه‌های تازه و مناسب در برقراری ارتباطی شفّاف‌تر با مخاطبان فیلم‌های خود باشند. تنها در این صورت است که در انتقال پیام‌های پنهان و آشکار در لایه‌های زیرین آثار به مخاطبان خویش، موّفق خواهند شد.

فیلم کوتاه دینی، تنها در قالب آثاری که آشکارا به مناسک و آیین‌های رایج در این مرز و بوم می‌پردازند، محدود نمی‌شود. یک فیلم‌ساز جوان می‌تواند در قالب یک فیلم مستند یا پویانمایی یا داستان، فیلمی تأثیرگذار و اخلاق‌مدارانه با تکیه بر ارزش‌‌های دینی فراهم کند.

ستاد برگزاری نهمین جشنواره فیلم کوتاه دینی رویش بر خود لازم می‌داند که از حضور صمیمانه 878 نفری که با خلق و ارسال 1344 اثر به دبیرخانه جشنواره در برپایی این جشنواره سهیم بودند، از دبیران و مسئولان سال‌های پیشین جشنواره، مدیران و کارکنان شریف حوزه هنری خراسان رضوی که در اعتباربخشی و قوام جشنواره مهمترین و بزرگترین نقش را داشتند، از خبرنگاران و مدیران رسانه‌های جمعی، از هنرمندان و پیشکسوتان سینمای ایران، هیئت محترم انتخاب و داوری، از مدیران و حامیان جشنواره و از همه همکاران و همراهان این جشنواره خاضعانه تشکر و قدردانی کند.

امید داریم چرخه و ارتباط میان فیلم‌ساز کوتاه و مخاطب که راز جاودانگی و پویایی جریان تولید فیلم کوتاه است همواره مستمر و برقرار باشد.»

تقدیر از 12 فیلم‌ساز دینی

در ادامه این مراسم از 12 سینماگر که سابقه تولید و حضور در آثار دینی را داشته‌اند، تجلیل به عمل آمد. داود میرباقری، شهریار بحرانی، عبدالحسین برزیده، شهرام اسدی، فرج‌الله سلحشور، هادی مقدم‌دوست، بهروز افخمی، حسین یاری، محمدعلی‌ نجفی، احمدرضا درویش، فریبرز صالح و رضا میرکریمی تقدیرشدگان مورد نظر بودند.

در این بخش احمدرضا درویش، کارگردان فیلم «رستاخیز» در سخنانی کوتاه تصریح کرد: خدا را برای دریافت این جایزه شاکر هستم، اما ترجیح می‌دهم سکوتم همچنان ادامه داشته باشد. جشنواره فیلم رویش جشنواره مضمون است و شاید بتوان گفت تنها آیینی که باید به مضمون توجه کند همین جشنواره است.

وی افزود: خیلی تأسف دارد که در جشنواره فیلم فجر چه در این دوره و چه در ادوار دیگر به مضمون بی‌توجهی می‌شود ما نمی‌توانیم سینمای ملی و با هویت داشته باشیم، اما نسبت به مضامین عمیق و بلند بی‌توجه باشیم. در ضمن ‌خیلی حیف شد که جشنواره فیلم فجر جایزه ملی نداشت و من پس از تماشای فیلم سینمایی «مزار شریف» این سؤال در ذهنم رقم خورد.

درویش در پایان سخنانش تصریح کرد: متأسفانه تکنیک‌زدگی، مضمون را در حاشیه قرار داده است، اما من از همه می‌خواهم تا به هویت بیندیشند چرا که تکنیک به دست‌آوردنی است، اما هویت ماندنی‌تر.

اجرای موسیقی زنده نیز بخش دیگری از این مراسم بود. در این قسمت موسیقی «یاد خراسان» به خوانندگی حجت اشرف‌زاده همراه شد. در ضمن اشرف‌زاده در ادامه، قطعه «ماه و ماهی» را نیز اجرا کرد که با استقبال و تشویق حضار در سالن اندیشه روبرو شد. همچنین سعید اردیانی به همراه گروه ارکسترال خود 12 قطعه موسیقی متن فیلم‌های منتخب دینی را که طی سال‌های بعد از انقلاب اسلامی ساخته شده‌اند اجرا کرد.

حذف سخنرانی از جشنواره فیلم رویش

از نکات جالب اختتامیه این جشنواره حذف سخنرانی‌های مسئولان سینمایی و فرهنگی بود. این اقدام پسندیده حوزه هنری با استقبال حاضران در جلسه همراه شد. در ضمن در بخشی از این مراسم رضا رویگری که این روزها در بستر بیماری است به روی صحنه حاضر شد که این عمل با استقبال بسیار مردم روبرو شد.

در این مراسم محسن مومنی شریف، حبیب ایل‌بیگی، سیدمهدی طباطبایی‌نژاد، فرید فرخنده کیش، سیدداود میرباقری، فرج‌الله سلحشور، رضا میرکریمی، پرویز شیخ طادی، محمدعلی نجفی، شهرام اسدی، احمدرضا درویش، محمدمهدی عسگرپور، علی‌رضا رئیسیان، بابک حمیدیان، رضا رویگری، بهرام عظیمی، فرهاد توحیدی، حمید نعمت‌الله، هادی مقدم‌دوست، شمسی فضل‌الهی، حبیب اسماعیلی، رحمت امینی، سیاوش طهمورث، حسین یاری، حسین محجوب، مجید مظفری، نظام‌الدین کیایی، احمدرضا معتمدی، اسفندیار شهیدی، چیستا یثربی، رضا توکلی، عنایت بخشی و ... از جمله مسئولان و هنرمندان حاضر در جلسه باشند.

captcha