به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان در همایش ملی ازدواج و خانواده جوان با تاکید بر اینکه برگزاری این همایش به منظور گفتمان سازی و ایجاد فضای گفتمانی برای آشکارسازی مشکلات این حوزه برگزار شده است، گفت: شرایط ما در حال حاضر قابل نقد است، البته نسبت به کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه شرایط ما خیلی نامناسب نیست اما گاهی سیاه نمایی میشود که باید در این خصوص با دقت و ظرافت صحبت کنیم.
وی با اشاره به اینکه بررسی سیر تحول در کشورها، رشد سریع و فزاینده تکنولوژی را نشان میدهد، گفت: رشد تکنولوژی تغییرات شگرفی را در مناسبات اجتماعی رقم زده است که بخشی هم بر خانواده تاثیر گذار بوده است، گفت: البته نباید جلوی این پیشرفت را گرفت بلکه باید جامعه را با تحولات سریع تطابق دهیم.
انزوا؛ از تاثیرات تکنولوژی امروزی بر خانواده
گودرزی افزود: تفاوت نسل در گذشته این گونه پر شتاب نبوده از سوی دیگر اعضای خانواده زمان بیشتری را برای تبادل فرهنگی در کنار هم میگذراندند اما انزوا یکی از تاثیرات تکنولوژی امروزی بر افراد خانواده است.
آنگونه که ما به ازدواج میاندیشیدیم جوان ما نمیاندیشد
وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: امروزه آنگونه که ما به ازدواج میاندیشیدیم جوان ما نمیاندیشد حتی اگر در یک بستر فرهنگی و دینی تربیت شده باشند عوامل درونی و بیرونی متعددی بر این تفاوت تاثیر گذار بوده است که از عوامل درونی آن میتوان به نظام تعلیم و تربیت خانواده اشاره کرد.
وی عوامل بیرونی تاثیر گذار بر تفاوت فکری بین دو نسل را بیش از عوامل درونی دانست و گفت: توسعه اقتصادی، تغییرات اجتماعی، سرعت و نوع تبادل اطلاعات و نوع جهانی شدن از عوامل بیرونی این حوزه است.
لازم است در سبک زندگی تغییر ایجاد کنیم
وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه لازم است در سبک زندگی تغییر ایجاد کنیم، افزود: روابط بین نسل یا اختلاف بین نسلی را باید تحلیل و نقد کنیم و برای درمان آن نسخه داشته باشیم.
وی بیرغبتی به ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش نرخ طلاق، اشتغال، مشکلات اقتصادی و غیره را از جمله موانع ازدواج جوانان برشمرد و گفت: رفع این موانع همت جنبی و خرد جمعی میطلبد باید مجموعه خردمندان به یک وحدت نظر و رویه برسند تا به مشکلات فائق آییم.
گودرزی با انتقاد از اینکه بیش از 18 سازمان در امر جوانان موظف به فعالیت هستند، گفت: متاسفانه اکثر این نهادها هیچگونه احساس مسئولیتی در حوزه جوانان نمیکنند و همه کار به بخش کوچک و ضعیف از نظر اعتبار مالی و کم توان از نظر قوانین اجرایی موکول شده و تا این روحیه وجود دارد، وضعیت بهتر نخواهد شد.
وی تصریح کرد: ایجاد یک رویکرد عمومی و کلان در کلیه شئون هنر، اقتصاد، فرهنگ، سیاست و غیره در جامعه لازم است و امیدواریم به دور از نگاههای سیاسی و جنجالهای حزبی در این عرصه فعالیت کنیم.