کد خبر: 2913217
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۵
انوش معظمی:

«غبار» توصیف افرادی است که با کج‌فهمی به دنبال نفاق در جهان اسلام هستند

گروه هنر: فجایع تاریخ اسلام را کج‌فهمی انسان‌هایی رقم زد که با تطمیع، به دنبال ایجاد نفاق میان امت اسلام و جامعه اسلامی بودند؛ «غبار» به مرور برخی از این وقایع با محوریت ماجرای شهادت حضرت فاطمه(س) می‌پردازد.

انوش معظمی، نویسنده و بازیگر نمایش آئینی «غبار» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: نوروز سال جاری به اتفاق گروه نمایشی و کارگردانی محمدرضا مداحیان، اجرایی از نمایش «شعله در زمهریر» را در جزیره کیش داشتیم و همانجا پس از پایان نمایش، این نکته توجه ما را به خود جلب کرد که همچنان در حوزه هنرهای نمایشی که به موضوع حضرت فاطمه زهرا(س) بپردازد کارهای اندکی تولید شده است و باید به این موضوع بیشتر پرداخت.
وی ادامه داد: جرقه‌هایی در مورد ساختار این اثر نمایشی از همان ابتدا در ذهن من شکل گرفت و من درگیر ماجرای مربوط به جریان شهادت حضرت فاطمه(س) از زوایه‌ای جدید شدم با این فرض که افرادی در طول تاریخ بوده و هستند که در غبار کج‌فهمی‌های خود هنگامی که تطمیع می‌شوند، به دنبال ایجاد نفاق میان امت اسلام و جامعه اسلامی هستند.
معظمی تصریح کرد: این ذهنیت همچنان با من بود تا اینکه از طریق محمدرضا مداحیان باخبر شدم که حامی مالی برای تولید و اجرای یک نمایش با موضوع فاطمی فراهم شده است و من بلافاصله به پیاده کردن ایده نمایشی‌ام روی کاغذ مشغول شدم که در فضای شهری خیالی داستان آن به وقوع می‌پیوندد.
بازیگر نقش «حرمله» در مجموعه تلویزیونی «مختارنامه» در ادامه گفت: ماجرای این نمایش در کشوری به نام غدیران می‌گذرد؛ سرزمینی شیعه‌نشین که مورد تجاوز عوامل تکفیری قرار گرفته است و وقتی که این گروه هجوم مسلحانه را برای به زانو درآوردن مقاومت این سرزمین کافی نمی‌دانند، سعی می‌کنند از راه دیگری وارد شوند و به این واسطه با لطایف‌الحیلی، میرزا سلطانعلی غدیرانی، شخص بانفوذ و متدین غدیران که دیگران را ترغیب و تحریک به مقاومت در برابر هجوم تکفیری‌ها می‌کرد، دچار کج‌فهمی کرده و منزوی می‌سازند به شکلی که او پیر و مرید خود که شخصی به نام پیرباباست را تنها می‌گذارد.
معظمی افزود: با این وجود از آنجا که در نهاد و قلب میرزا، ایمان قلبی وجود دارد، وی در کابوس خود را هم‌ردیف با آدم‌هایی می‌بیند که در طول تاریخ اسلام رو در رو با ولایت امری خود قرار گرفتند. ماجرای سقیفه بنی‌ساعده، ماجرای به شهادت رسیدن حضرت فاطمه(س) که این نمایش 50 دقیقه به این موضوع می‌پردازد تا واقعه عاشورا و وسوسه عمر سعد که به بهانه ملک ری راضی می‌شود امام سوم شیعیان را به شهادت برساند از جمله این موارد است.
این بازیگر تئاتر و تلویزیون تأکید کرد: در نهایت نیز با روایت شهادت تازه مسلمانی به نام وهب نصرانی که در عاشورا، خود را فدای مکتب سرخ حسینی می‌کند، کابوس‌های میرزا به پایان می‌رسد و زمانی به زندگی عادی باز می‌گردد که متوجه می‌شود پسرش به شهادت رسیده است و حال خود باید برای مبارزه در برابر هجوم تکفیری‌ها وارد میدان شود.
وی در پایان گفت: مصادیق این کج‌فهمی را به کرّات می‌توان در جامعه پیرامون‌مان دید. هر چند که در این سال‌ها کاری که بتواند نقش بیدارگرانه‌ای در تبیین این موضوعات داشته باشد را در حوزه فرهنگ و هنر کمتر شاهد بودیم که امیدواریم این نمایش فتح بابی باشد تا مسئولان فرهنگی و هنرمندان متوجه داشته‌های خود شده و با تولید چنین آثاری بر باورهای دینی و قلبی خود بیش از پیش تأکید کنند.
یادآور می‌شود، نمایش آئینی «غبار» تا 26 اسفند هر روز ساعت 18:15 در تالار وحدت روی صحنه می‌رود.

captcha