به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اجلاس خادمان بهشت صبح امروز، دهم اسفندماه با حضور بیش از دو هزار خادم مساجد تهران و سخنرانی حجتالاسلام و المسلمین حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبری با بیان اینکه جایگاه مسجد در قرآن جایگاه والایی است، گفت: با یک نگاه کوتاه به قرآن جایگاه و عظمت مسجد را میتوان دریافت و به این نکته رسید که مساجد نسبت ویژهای با پروردگار دارند. این قطعه زمین، ظرفیت والایی از نظر باطن، ملکوت و معنویت دارد که با هیچ زمین دیگری قابل مقایسه نیست. در جایی که مسجد بنا میشود گویا قطرات خون شهدا در آن جا ریخته شده است.
وی با اشاره به حدیثی قدسی در باب مساجد ادامه داد: در حدیثی قدسی که مشابهات زیادی نیز برای آن آورده شده، مساجد چنین تصویر شدهاند که همه آگاه باشند که مساجد خانههای من در روی زمین هستند و خوشا به سعادت کسی که از خانه خود آماده میشود تا به خانه من و برای دیدار من بیاید، همه شما با خبر باشید اگر کسی به مهمانی من بیاید پذیرایی از او با من است.
نمیشود شهری شهر اسلامی باشد و بر مدار مساجد نباشد
حجتالاسلام حاج علیاکبری افزود: مساجد نور خدا در زمیناند، مساجد خانههای یقین هستند و مجالس و دفاتر اصلی انبیاء الهی در مساجد قرار دارد. مسجدی که پیامبر اکرم (ص) به عنوان طراز اسلامی معرفی کرده است مسجد به معنای نقطه امید و مرکز انوار الهی و مرکز تربیت انسان صالح است و همه امور مردم در آن اداره میشود. مطلوب این است که همه شهرها بر مدار مساجد بنا شوند و نمیشود شهری شهر اسلامی باشد و بر مدار مساجد نباشد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خاطر نشان کرد: هر کسی با هر مقامی که به مسجد خدمت کند و به هر شکلی که به مسجد پیوند بخورد صاحب شأن و مقامی ممتاز میشود؛ از کسی که زمین مسجد را میخرد تا کسی که بنایی انجام میدهد حتی مؤمنی که در مسجد رفت و آمد میکند به نحوی شایسته پاداشی فوقالعاده میگیرد اما با همه این احوال، هیچ مقامی بالاتر از کسی که به خادمی مسجد میپردازد نیست و صاحب اصلی مسجد به شکل ویژهای هوادار کسی است که خادمی مسجد را میکند.
وی تاکید کرد: خداوند در قرآن وقتی میخواهد از شأن و منزلت خادمین مسجد بگوید این شغل را به حضرت ابراهیم و فرزندش اسماعیل و پیامبر اسلام (ص) ربط میدهد. همه میدانیم که اولین وظیفه خادمان طهارت و پاک نگه داشتن مساجد است. در احادیث قدسی و قرآن کریم شخصی همچون حضرت مریم (س) نذر خادمی مسجد میشود.
وی بیان کرد: وقتی افتخار خادمی مسجد نصیب شخصی میشود باید او قدر این نعمت بزرگ را بداند و شکر گزار این نعمت باشد. برای شکرگزاری بر این نعمت بزرگ میبایست از خدا خواست که این خادمی را قبول کند زیرا هرچه که انسان خود را به ابراهیم و اسماعیل نزدیک کند باز باید چشم به این داشته باشد تا تلاشش مقبول خدا شود.
خادمی خانه خدا یعنی به ارمغان تجلی الهی به جای صاحب خانه از مهمانان پذیرایی میکنید
حجتالاسلام حاج علی اکبری خطاب به خادمین مساجد گفت: خادمی خانه خدا یک راز دارد و آن اینکه در اینجا شما به ارمغان تجلی الهی به جای صاحب خانه از مهمانان پذیرایی میکنید و این خیلی بزرگ است. ویژگی آبادگران مساجد و خادمان مطلوب خداوند ایمان به خدا، نماز، زکات و ایمان به آخرت است. چنین کسی که این صفتها را داشته باشد خدمتگزاری خانه خدا لایق او میشود. این خادمی جایگاه والایی است زیرا انبیایی چون ابراهیم خلیلالله و اسماعیل و اولیایی چون مریم در این جایگاه بودهاند.
وی با بیان این که خادمی خانه خدا و مساجد از مصادیق عمران مسجد است به حدیث معراج اشاره کرد و گفت: در حدیث معراج آمده که پیامبر (ص) فرمودند: من بر در ششم بهشت دیدم که این گونه نوشته شده بود اگر کسی بخواهد قبر او وسیع و فرح افزا باشد مسجد بنا کند و اگر کسی میخواهد پیکرش پس از مرگ از دسترس موجودات در امان بماند در مسجد ساکن شود و اگر کسی دوست دارد بدنش به سلامت بماند مسجد را جارو کند. اگر کسی دوست دارد جایگاه خود را در بهشت ببیند مسجد را فرش کند و احادیث بسیار زیادی هم در مورد چراغ مسجد را روشن کردن و خاکروبههای آن را به بیرون بردن، داریم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه خدمت رسمی مسجد کار فوقالعاده ممتازی است که با دیگر کارها قابل مقایسه نیست، خطاب به خادمین مساجد گفت: شما هم وظیفه رسمی خدمت خودتان را آنجام میدهید و هم قیامت، قبر و برزخ خودتان را آباد میکنید و از لحظات زندگیتان استفاده میکنید که این نیاز به شکرگزاری به درگاه خدا دارد زیرا این کار هم اخلاص میخواهد و هم عمل کیفی و خدمت شایسته است.
حق خادمی مسجد در فرهنگ عمومی ما هنوز ادا نشده است
حجتالاسلام حاج علی اکبری گفت: کار خادمی مسجد به همان اندازه که منزلتش بالا است مسئولیتش هم سنگین و خطیر است. حق این کار بزرگ هنوز در فرهنگ عمومی ما ادا نشده است و مردم ما عظمت، بزرگی، ظرفیت و زیبایی کار خادمی را آنگونه که هست نمیشناسند که نیاز به فرهنگسازی در این زمینه داریم به نحوی که همه مردم آرزو کنند مسجد را شستوشو و جارو کنند و به حال خادمان مسجد غبطه بخورند البته کسانی که اهل مسجد هستند به حال خادمان مسجد غبطه میخورند.
از مشکلات خادمین مساجد باخبر هستیم/ خادمی مسجد جزو مشاغل سخت است
وی با اشاره به اینکه ما از مشکلات خادمین مساجد باخبر هستیم، اظهار کرد: کار خادمی مسجد، جز مشاغل سخت است و کار معمولی نیست و با کار دیگر ادارات قابل مقایسه نیست. کار خادمی مسجد باید به عنوان مشاغل سخت محسوب شود البته کار خادمی مسجد به لحاظ منزلت معنوی کار بزرگی است اما به لحاظ مشاغل اگر این گونه محاسبه شود جز کارهای سخت است.
وی تصریح کرد: با خبریم که آنچه در شأن، منزلت و حق شما است ادا نمیشود و در اکثر مواقع مساجد ما ظرفیت، امکانات و منابع لازم برای خادمین مساجد را ندارند و برخی از منازلی که برای ساکن شدن خادمین مساجد در نظر گرفته میشود در شأن آنها نیست. مرکز رسیدگی به امور مساجد هم به لحاظ قانونی، ظرفیت و منابع لازم برای انجام وظیفه برای شما را ندارد. اما هر مقدار که ممکن باشد و از دست ما بر میآید بر عرض ارادت به شما دریغ نمیکنیم.
وی گفت: ما وظیفه خودمان میدانیم که به عنوان خادم خادمان مساجد در ارتقای منزلت خادمان مسجد در عرصه اجتماعی و فرهنگسازی اقدامات تازهای را انجام دهیم و از طریق آموزش، جایگاه خادمان مساجد ارتقا دهیم و نسبت به فرزندان شما توجه داشته باشیم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به اینکه طرف حساب اصلی خادمین، هیئت امنای مساجد و ائمه جماعات هستند، اظهار کرد: نوع نگاه مردم، کارگزارن مسجد و امور مساجد نباید موجب شود که کارتان را دست کم بگیرید، خدا و اولیا خدا کار شما را بزرگ میداند نباید به خاطر اینکه برخی نمیتوانند از کار شما قدرشناسی کنند کار خودتان را دست کم بگیرد که این خطر است. زیرا که امیرالمومنین( علیه السلام) میفرمایند: که مبادا به خاطر آنکه دیگران از ما نمیتوانند قدرشناسی کنند کار خودتان را دست کم بگیرید. البته این یادآوری است و شما کارتان را عاشقانه، مجاهدانه و هنرمندانه به خوبی انجام میدهید.
امیدواریم روزی خادمی مسجد دارای یک رتبه علمی و دانشی باشد
وی اظهار امیدواری کرد روزی برسد که خادمی مسجد دارای یک رتبه علمی و دانشی باشد و افزود: خادم مسجد باید روانشناسی کودک و نوجوانان و بزرگسال بداند و به تجهیزاتی که در مسجد است آشنا باشد و آن حرفه و فن لازم را کسب کند از طرفی کسب تمامی اینها نیازمند یک آموزش است که این وظیفه ماست و باید به این مسائل آموزشی اهمیت بدهیم.