به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رضا ملکی، رایزن فرهنگی ایران در مسکو با حضور در محل انستیتو حقوق تطبیقی روسیه با تالیا خابریوا، آکادمیسین، رئیس این انستیتو و معاون آکادمی علوم روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
در ابتدای این دیدار، رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به ظرفیت فراوان ایران و روسیه در حوزه حقوق و قانونگذاری، گفت: ظرفیتهایی که ایران و روسیه در حوزه حقوق و قانونگذاری دارند، از زمینههای گسترش روابط دو کشور است.
لزوم گسترش شناخت نهادهای علمی و آکادمیک روسیه
وی به تجربه 36 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران در دینیکردن نظام حقوقی و قانونی کشور اشاره و اظهار کرد: رایزنی فرهنگی ایران، آمادگی لازم را برای مساعدت در عملیاتیکردن توافقات صورتگرفته بین نهادها و مراکز ایرانی با انستیتو حقوق تطبیقی روسیه دارد.
ملکی افزود: تأسیس کرسی «فقه و حقوق اسلامی» در یکی از دانشگاهها و مراکز آموزش عالی روسیه از اقدامات مهم، اثربخش و تأثیرگذار در گسترش شناخت نهادهای علمی و آکادمیک روسیه از نظام حقوقی و قضایی ایران خواهد بود.
وی با اشاره به همکاریهای رایزنی فرهنگی ایران با نهادهای تابعه آکادمی علوم روسیه، گفت: رایزن فرهنگی ایران در روسیه با نهادهایی اعم از «انستیتو شرقشناسی»، «انستیتو فلسفه»، «انستیتو زبانشناسی» و «انستیتو نسخ خطی سن پترزبورگ» تعاملات فرهنگی و علمی برقرار کرده، بنابراین امید است تا با حُسن نظر و مساعدت رئیس انستیتو حقوق تطبیقی روسیه، این همکاریها گسترش یافته و تقویت شود.
تعامل رایزنی فرهنگی ایران با نهادهای تابعه آکادمی علوم روسیه
رئیس انستیتو حقوق تطبیقی روسیه با تأکید بر ضرورت تحقق گسترش همکاریهای رایزنی فرهنگی ایران با نهادهای تابعه آکادمی علوم روسیه، گفت: کمبود منابع، متون منقح و نیروی انسانی زبده و متخصص از موانع اصلی عملیاتیکردن این مهم است.
خابریوا پیشنهاد داد: در راستای ایجاد فضای همکاریهای رایزنی فرهنگی ایران با نهادهای تابعه آکادمی علوم روسیه، میتوان برنامهای سه ساله که با شرایط مشخص و مشارکت طرفین قابل اجرا است، تنظیم کرد تا زمینه تأسیس این کرسی با تشکیل مرکز، لابراتوار یا بخشی با عنوان «فقه و حقوق اسلامی» فراهم شود.
وی افزود: در این مرکز با همکاری نهادهای ایرانی و تعریف برنامههای پژوهشی، ترجمه و برنامههای آموزشی میتوان نسبت به رفع نواقص موجود در زمینه کتب و منابع به ویژه در حوزه نیروی انسانی اقدام کرد.
وی در پایان تأکید کرد: طی روزهای سوم و چهارم ماه ژوئن، دهمین دور از همایش تخصصی «مکتب حقوقدانان جوان انستیتو حقوق تطبیقی» برگزار میشود؛ براین اساس مایل هستیم تا بخش «حقوق اسلامی» از این برنامه را با نظارت و برنامهریزی رایزنی فرهنگی ایران در اختیار قرار دهیم.
در بخشی از این دیدار مقرر شد تا زمینه سفر رئیس انستیتو حقوق تطبیقی روسیه به ایران فراهم و همچنین، پیشنهادات و طرح سه ساله انستیتو در رابطه با فراهمآوردن زمینههای تأسیس کرسی «فقه و حقوق اسلامی» تا اواسط ماه مارس بررسی شود.
از دیگر مواردی که در بخش پایانی این دیدار، مورد تأکید قرار گرفت، در اختیارگذاشتن منابع و آثار ترجمهشده به روسی درباره حقوق و قضای اسلامی رایزنی فرهنگی کشورمان در اختیار انستیتو، تجدید چاپ کتاب «حقوق قضایی در جهان معاصر» همراه با گنجاندن مباحث و نکات حقوق اسلامی با رویکرد شیعی به همت رایزنی فرهنگی ایران، ایجاد زمینه حضور هیئتی بلندپایه از ایران برای شرکت در همایش «حقوق تطبیقی» در ماه دسامبر بود.