محمدحسین محمودی، رئیس اتحادیه ناشران قرآنی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره پیشنهاد معاون وزیر ارشاد مبنی بر دو سالانه شدن نمایشگاه قرآن کریم گفت: در کار فرهنگی و قرآنی مهمترین اصل استمرار آن است. برخی از برنامههای هنری و ادبی هستند که به صورت دو سالانه برگزار میشود؛ چرا که مخاطبان آنها خاص بوده و باید فرصت کافی برای تولید اثر داشته باشند، اما مخاطبان برنامههای قرآنی عام است.
وی افزود: به نظر میرسد این اقدام چندان بر مبانی موضوعات کارشناسی نیست و جذابیت نمایشگاه قرآن همانند نمایشگاه بینالمللی کتاب، در برگزاری هر ساله آن است.
محمودی با اشاره به تأثیرگذاری این نمایشگاه گفت: یکی از بحثهایی که در رابطه با نشر وجود دارد این است که به تعداد ناشران موجود در کشور، کتابفروش وجود ندارد؛ از این رو ناشران عرضه مستقیم کالاهای خود را در چنین نمایشگاههایی جستوجو میکنند.
حضور کمرنگ ناشران در نمایشگاه قرآن امسال
وی اظهار کرد: از سوی دیگر بازخورد چاپ کتابهای خود را در رفتار مشتریان میبینند و از این طریق میتوانند به ذائقه و سلیقه مشتریان خود پی ببرند؛ چرا که برخی از مخاطبان نقاط ضعف و قوت کتابها را به ناشر گوشزد میکنند و ناشر در چاپ آثار بعدی این نظرها و پیشنهادها را اعمال میکند.
محمودی افزود: نشر ما ضعیف است و اگر نمایشگاه قرآن هم بخواهد به صورت دو سالانه برگزار شود، ضعیفتر خواهند شد؛ چرا که نگاه 90 درصد ناشران به همین نمایشگاه است تا بتوانند کتابهای خود را به فروش رسانده و بخشی از مشکلات مالی نشر خود را رفع کنند و میتوان گفت رویکرد اقتصادی نشر در این نمایشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است.
برگزار نشدن نمایشگاه قرآن در صورت نداشتن محصولات قرآنی قابل توجه طی سال
وی در پایان در پاسخ به اینکه جای چه موضوعی را در نمایشگاه قرآن خالی میبینید، بیان کرد: حضور ناشران و ارائه آثار قرآنی در نمایشگاه قرآن طی سالهای گذشته پررنگتر بود، اما در حال حاضر به صورت یک بازار درآمده است که ناشران جزء کوچکی از آن را تشکیل میدهند؛ در حالی که در سالهای گذشته حدود 700 ناشر قرآنی در نمایشگاه قرآن حضور مییافتند، ولی امسال این گونه نبود؛ از این رو حضور پررنگتر و جدیتر ناشران میتواند به غنای این نمایشگاه کمک کند.
گفتنی است، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد چندی پیش گفته بود که سعی داریم نمایشگاه فاخری از دستاوردهای جدید قرآنی برگزار کنیم. بر همین اساس اگر محصولات قابل توجهی در عرصه قرآن طی سال نداشته باشیم، نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در سال آینده برگزار نخواهد شد.