کد خبر: 2920201
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۷

کتاب «نیم‌قرن خدمت؛ خاطرات سیدرضا نیری» رونمایی شد

گروه ادب: کتاب «نیم‌قرن خدمت؛ خاطرات سیدرضا نیری» به همت مؤسسه فرهنگی و هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی رونمایی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کتاب «نیم قرن خدمت؛ خاطرات سیدرضا نیری» شب گذشته، 11 اسفندماه در فرهنگسرای امام خمینی(ره) رونمایی شد.

در این برنامه شخصیت‌هایی همچون آیت‌الله موحدی کرمانی، عضو مجلس خبرگان رهبری، حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی، علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، مجتبی رحماندوست، نماینده مجلس، محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، سردار حزنی، فرمانده قرارگاه سازندگی کوثر، محسن رفیق‌دوست، جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران و سیدرضا نیری، مؤلف کتاب حضور داشتند.

روح‌الله حسینیان به عنوان نخستین سخنران برنامه درباره فلسفه وجودی تجلیل از بزرگان به ایراد سخن پرداخت و با اشاره به اینکه تجلیل می‌تواند مفهومی در راستای ایجاد اسوه و الگو برای آیندگان، بسیار کارساز و عاملی مهم در جهت تداوم اسلام و انقلاب اسلامی باشد، به جایگاه و کارکرد این مفهوم در ادبیات دینی و اسلامی پرداختند.

وی افزود: تجلیل در کلام خداوند در قرآن جایگاه ویژه‌ای دارد، می‌بینیم که بسیاری از انبیاء و پیامبران تجلیل شده‌اند، برای نمونه می‌توان به تجلیل‌های قرآن از ابراهیم(ع) یاد کرد که با چه کلام عمیقی از این پیامبر یاد می‌کند. قرآن نه تنها از انبیاء، بلکه از مؤمنانی که در راه و در جهت نهضت انبیاء تلاش و فداکاری کرده‌اند، حتی اگر وابسته به افراد و خاندان بد باشند تجلیل می‌کند.

حجت‌الاسلام حسینیان در ادامه با اشاره به تداوم تجلیل در سنت علوی بیان کرد: در میان امامان(ع) می‌بینیم که تجلیل تسری دارد و به عنوان الگو و سنت عملی برای ما شیعیان به ارث گذاشته‌ شده است. برای نمونه می‌توان به ابوذر اشاره کرد که چگونه با قیام علیه سرمایه‌داران و اشراف، تک و تنها تبعید شد و در این زمان امام علی(ع)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به بدرقه او رفتند و از او تجلیل کردند.

وی ادامه داد: ابوالاسحاق صائبی که یک عالم و ادیب فرزانه، اما در مذهب صائبین بود و مسلمان نبود، از دوستان سیدرضی بود و زمانی که ابوصائبی فوت کرد سیدرضی برای شخصیت وی یک قصیده معروف را می‌سراید و از این شخص تجلیل می‌کند و هنگامی که به سیدرضی می‌گفتند چرا این شخص غیرمسلمان را تجلیل می‌کنی، سید می‌فرمود که من به خاطر علم این شخص او را تجلیل می‌کنم، نه تنی که در خاک فرو رفته است.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره تجلیل در زمان حال گفت: با اینکه سنت تجلیل در میان انبیاء، امامان و علمای ما سنتی دیرین بوده است، اما متأسفانه ما امروز به این امر کم‌توجه هستیم. افسوس که ما قدر انسان‌ها را زمانی می‌دانیم که از میان ما رفته‌اند. شما به این قبیله الهی و شخصیت‌های آن نگاه کنید؛ مانند مرحوم لاجوردی، مرحوم امانی، اسلامی‌قدیریان و بسیاری از این بزرگان که دیگر در میان ما نیستند و ما حسرت نگاه به چهره‌های مقدس آنها را در دل داریم و نبود آنها را احساس می‌کنیم.

همچنین وی در ادامه درباره شخصیت نیّری، مؤلف کتاب «نیم‌قرن خدمت» یادآور شد: شخصیت نیری از این دسته افرادی بود که گفته شد افرادی از جنسی دیگر. و امیدواریم خداوند عمر با عزت به ایشان عطا کنند و از این نیّر پرنور استفاده کنیم. شخصیتی که پنجاه سال تمام در خدمت محرومان بود، قبل از انقلاب در خدمت خانواده‌های مجاهدی بود که به خاطر اسلام به زندان می‌رفتند و وی به مشکلات و کمبودهای آنها رسیدگی می‌کرد و بعد از انقلاب هم تمام هم و غم خود را در راه خدمت مستضعفان و محرومان قرار داد. نه تنها در ایران، بلکه در دیگر نقاط محروم جهان هم وی حضور داشت.

آیت الله موحدی کرمانی با بیان اینکه حکومت در بین مردم و جامعه وظایفی دارد عنوان کرد: وظیفه حکومت و دولت هدایت مردم است و نه تنها باید از ورود آنها به جهنم جلوگیری کند، بلکه باید مردم را به بهشت هدایت کند و به همین دلیل امر به معروف و نهی از منکر باید امری واجب در جامعه شمرده شود.

وی در ادامه با تاکید بر خدمات نیّری در جهت احقاق حق و عدالت مردم محروم در جامعه مسئولان را دعوت به الگوپذیری از وی کرد و گفت: در یک جامعه اسلامی و دینی مردم و مسئولان نباید به دنبال ثروت جمع کردن و مال‌افزایی باشند، بلکه باید با حسن نیت کامل در راستای عدالت و کاهش محرومیت و فقر گام بردارند.

از دیگر سخنرانان این مراسم محسن رفیق‌دوست بود که به دوستی 55 ساله خود با نیّری اشاره کرد و افزود: من در این 55 سال آنچه را که در شخصیت وی دیدم ایمان والا، تقوای الهی و مردم‌دوستی بوده است. وی برای خدمت به مردم هیچ گاه احساس خستگی نمی‌کرد و همیشه برای این کار آمادگی کامل داشت.

وی همچنین با اشاره به شخصیت مؤلف کتاب گفت: به نظر من هنرمند واقعی کسی است که در 80 سالگی با ضعف بدنی برای خدمت به مردم خسته نمی‌شود.

captcha