ملیحهسادات موسوی، مسئول موسسه بانوان قرآنپژوه، معتقد است تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنپژوه و ایجاد مرجعی برای تألیف و تحقیق قرآنی در کشور از دستاوردهای برگزاری همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه بوده است؛ وی با ارسال یادداشتی به خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به این موضوع اشاره داشته است.
متن یادداشت به شرح ذیل است:
«سپاس خداوندی را که به ما توفیق آن داد تا خدمتگزار این معدن نور باشیم و کلام و رفتارمان را آستانبوس حریم قرآن و برنامههای انسانسازش سازیم، از اینکه بانوان قرآنپژوه به جامعه قرآنی شناسانده میشوند خرسندیم و امید آن داریم تا این بانوان روز به روز گامهای بهتر و استوارتری را در راه نشر معارف الهی بردارند.
فعالیتهای قرآنی بانوان در دو دهه اول بعد از انقلاب اسلامی تنها محدود به محافل قرآنی خودجوش و تعلیم و تعلم روخوانی، روانخوانی و حفظ قرآن بود و برخی از بانوان نیز در رشتههای قرآنی تحصیل میکردند اما کمکم و بعد از گذشت دو دهه از انقلاب اسلامی فعالیت قرآنی بانوان توسعه پیدا کرده و بانوان در رشتههای قرآنی و دینی به صورت تخصصی ورود پیدا کردند.
هماکنون بانوان در فعالیتهای قرآنی و دینی و انجام پژوهشهای قرآنی از جایگاه ممتازی برخوردارند و به عنوان مثال؛ در فضای هنری، بانوان قرآنی با خلق آثار هنری متعدد و ممتاز توانستهاند سهم بسزایی در ارتقای باورهای دینی به وسیله زبان فراگیر هنر داشته باشند.
هرچند که دستگاهها و نهادهای دولتی باید از فعالیتهای قرآنی بانوان حمایت کنند اما حمایتهای خود را بیشتر متوجه موسسات و تشکلهای قرآنی میکنند در حالی که در میان بانوان چه بسیار افرادی که به صورت حقیقی سالهاست مشغول به فعالیت بوده و نوعاً افراد موفقی هم هستند اما سیستم حمایتی شامل حال آنها نمیشود و البته اشخاص حقیقی قرآنی هم باید در روند مساعدت دستگاههای دولتی قرار بگیرند.
فعالیتهای بانوان قرآنی به برکت جمهوری اسلامی ایران از کمیت و کیفیت بالایی برخوردار است اما به نظر میرسد برای توسعه این فعالیتها در دانشگاهها باید امتیازات خاصی برای جذب هیئت علمی به بانوان قرآنی داده شود و علاوه بر این، مقالاتی که بانوان قرآنی تألیف میکنند در کمیتهای از سوی وزارت علوم تأیید شود و برای این مقالات رتبه علمی و پژوهشی در نظر گرفته شود؛ در زمینه هنر نیز باید آثار قرآنی بانوان از سوی دستگاههای مربوطه برای نگهداری در موزهها و یا استفاده آن در فضای شهری خریداری شود.
همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه را میتوان نقطه عطفی در روند فعالیتهای قرآنی بانوان دانست چرا که این همایش با شناسایی بانوان قرآنی کشور و جهان اسلام، موجب معرفی آنان به محافل قرآنی، حوزهها، دانشگاهها و مراکز پژوهشی میشود و این مراکز میتوانند در طول سال از ظرفیتهای بانوان قرآنی در حوزههای مختلف استفاده کنند.
همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه دستاوردهای گوناگونی را در زمینههای مختلف داشته است چرا که به طور طبیعی جمع شدن بانوان قرآنی کشور در یک محفل، تقابل آراء آنها و ارائه پیشنهادات بانوان برای یکدیگر بسیار مفید خواهد بود؛ همچنین، تشکیل بانک اطلاعاتی بانوان قرآنی کشور و تشکیل مراکز گنجینه نور با بیش از 20 هزار عنوان پایاننامه و پژوهشهای قرآنی بانوان از طریق این همایش موجب شده است تا مرجعی برای تألیف و تحقیق قرآنی در کشور ایجاد شود.
با این حال هنوز تعداد مراکزی که به صورت تخصصی در حوزه بانوان قرآنی فعالیت دارند کم است و باید پژوهشکدهها و موسسات دولتی وغیردولتی برای فعالیت در این حوزه تشکیل شوند؛ راهاندازی رشته دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد با عنوان «مطالعات قرآنی زنان» از دیگر اتفاقات خوبی است که میتواند برای توسعه فعالیت قرآنی بانوان در کشور رخ دهد.
به طور کلی فعالیت قرآنی بانوان در تمامی عرصهها باید تداوم داشته باشد اما حیطه کاری فعالیت قرآنی بانوان باید گسترش پیدا کند تا بانوان به انجام فعالیتهای قرآنی در حوزههای مختلف ترغیب شوند
فعالیت قرآنی بانوان در عرصه پژوهشی و در عرصه هنر باید تداوم داشته باشد اما باید حیطه کاری را گسترش داد تا بانوان به انجام فعالیتهای قرآنی در حوزههای مختلف تشویق شوند؛ به عنوان مثال میتوان هنر را محدود به خلق آثار هنری دانست. باید بانوان قرآنی در ساخت فیلم کوتاه، سریال، وبلاگهای قرآنی، طراحی و تولید اپلیکیشن قرآنی هم ورود پیدا کنند؛ چرا که امروز عرصه ارتباطات است و فعالیتهای قرآنی باید همگام با فناورهای علمی روز دنیا باشد تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد».