به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری کمیسیون اینترنت سازمان نصر تهران، پیش از ظهر امروز با حضور ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نصر تهران، محمدرضا کریمی، رئیس کمیسیون اینترنت و انتقال داده نصر تهران و علی توسلی، نایب رئیس کمیسیون اینترنت و انتقال داده نصر تهران، در سازمان نصر تهران برگزار شد.
ناصرعلی سعادت، رئیس سازمان نصر تهران با اشاره به فعالیتهای سازمان اظهار کرد: پس از گذشت بیش از 10 سال از صدور پروانه و مجوز فعالیت رسمی توسط سازمان تنظیم مقررات برای بخش خصوصی، فعالیت ارائه خدمات را در قالب مجوزها انجام میدهیم و همیشه مشکلاتی بر سر راه کسانی که مجوز پروانه را اخذ میکنند، وجود دارد و یکی از اقدامات دولت یازدهم در بخش وزارت ICT بررسی و به روزکردن کلیه پروانهها بوده است.
وی ادامه داد: سازمان نصر تهران از ابتدای سال پیگیریهای لازم را انجام داده است تا سازمان در جلسات سازمان تنظیم مقررات حق رأی را داشته باشد و خوشبختانه هماکنون حق صاحبنظری را داریم که امیدواریم در آیندهای نزدیک بتوانیم کرسی حق رأی را از آن خود کنیم و نمایندهای از سازمان نصر در جلسات حضور داشته باشد.
رئیس سازمان نصر تهران تصریح کرد: برای تهیه پروانههای جدید از نظرات همه سازمانهای استانی بهرهمند شدیم و در نهایت پس از جمعبندی نظرات، خلاصهای از آن به همراه خود نظرات را برای سازمان تنظیم مقررات ارسال کردیم تا آنها به صورت مستند در جریان نظرات سازمانهای استانیمان برای صدور مجوز پروانههای جدید باشند.
وی بیان کرد: تعامل در سطح کشور در سازمانهای استانی و همسو شدن دولت در بخش تنظیم در امتداد کار بخش خصوصی دو اقدام مهمی است که در سال جاری شاهد آن بودهایم.
سعادت اظهار کرد: ما در جلسات سازمان تنظیم مقررات، روی بند بند پروانهها به عنوان سازمان نصر تهران حضور داشتیم و نظرخواهی کردیم تا جایی که در برخی از بندها غیرمنطقی بود که با نظرخواهیمان آن بندها حذف شد.
وی افزود: موضوع تعرفههای خدمات از دیگر موضوعاتی بود که روی آن بررسیهایی داشتهایم. در 10 سال گذشته قیمت اینترنت رشد صعودی داشته اما نرخ استفاده از اینترنت نزولی بوده است. این امر نیازمند بازنگریهایی است که امیدواریم با نگاه دولت تدبیر و امید، اصلاحاتی روی آن انجام شود و شاهد نتایجی باشیم که هم به نفع مصرفکننده و هم به نفع شرکتهای خصوصی باشد.
آزادسازی، حوزه اینترنت کشور را به پیشرفت میرساند
سعادت اظهار کرد: یکی از پیشرفتهای دنیا این است که در بحث آزادسازی اقدامات خوبی کرده است. منظور از آزادسازی این است که همه آنچیزی که در انحصار دولت است، آزاد شود که مطمئنا این اتفاقا به مرور خواهد افتاد و ما تمام تلاشمان را خواهیم کرد.
وی بیان کرد: در موضوع اینترنت، موضوعی که شاهد انحصار آن هستیم در قانون دروازههای بینالمللی و توزیع پهنای باند در کشور است. تأمین خرید پهنای باند انحصاری نیست و هماکنون زیرساختهای آن در حال انجام است.
آزادی پهنای باند در سال 94
در ادامه محمدرضا کریمی، رئیس کمیسیون اینترنت و انتقال داده نصر تهران اظهار کرد: خوشبختانه با توجه به تعامل بخش خصوصی بسیاری از نظرات سازمان مورد استفاده قرار گرفت و سال پرکاری را در پیش رو داشتیم.
وی ادامه داد: ما باید از پروانههای تکنولوژی محور به سمت پروانههای سرویس محور حرکت کنیم که البته همه دنیا به این سمت میروند و سازمان تنظیم مقررات از این روش استفاده میکند.
رئیس کمیسیون اینترنت و انتقال داده نصر تهران تصریح کرد: سازمان نصر تهران با ایجاد رقابت در لایههای مختلف سعی کرده است تا فضای رقابت را تقویت کند و در نهایت نتایج آن به نفع کاربران باشد.
وی بیان کرد: آقای وزیر گفتهاند که آزادی پهنای باند به زودی رخ نمیدهد اما این جمله به آن معناست که تا پایان سال این اتفاق را شاهد نخواهیم بود اما امیدواریم در سال 94 چنین اتفاقی رخ دهد و از انحصار خارج شویم.
بهای اینترنت باید افزایش یابد
در ادامه علی توسلی، نایب رئیس کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نصر تهران تصریح کرد: دولت تأکید کرده است که قیمت اینترنت افزایش یابد که معتقدم اگر این اتفاق رخ ندهد قطعا هزینه شرکتهای اینترنتی بیشتر خواهد بود و باید راهی برای این شرکتها اتخاذ کنیم و مشکلات را در رویه معقول حل کنیم.
ضرورت رفع انحصاری رگلاتوریها
در ادامه محمودرضا خادمی، عضو کمیسیون اینترنت و انتقادل داده سازمان نصر تهران اظهار کرد: امروز در صدور و تصویب کلیات پروانه جایگاه خوبی داشتهایم که مهمترین آن روابط بین اپراتوری و روابط بین پروانهای و تغییر نظام تعرفهای است. امیدواریم بتوانیم به توسعه بازار دست یابیم.
وی افزود: امیدواریم در جهت رفع ا نحصاری رگولارتوها برنامهای باشد که البته برنامههایی اعلام شده است اما ما هنوز نشانهای از آن نمیبینیم.