حسین فتاحی، دبیر هنری هفتمین جشنواره «داستان انقلاب» در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: انقلاب دارای سه مرحله و برهه تاریخی است؛ مرحله پیش از انقلاب که با مبارزات آشکار و مخفی مردم علیه رژیم ستمشاهی همراه بود و مبارزات چریکی، زندانهای سیاسی، ساواک و شکنجه شاخصه آن است.
وی ادامه داد: مرحله دوم انقلاب که مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی است و بروز جریاناتی که از ناحیه برخی نیروهای خودی که دچار انحرافاتی شده بودند سعی در صدمه رساندن به این انقلاب نوپا داشتند که البته توطئههای پشت پردهای با برخی متحدان بینالمللی نیز سامان داده میشد.
فتاحی تصریح کرد: مرحله سوم آن نیز فعالیت برخی گروهکهای معاند انقلاب، حذف فیزیکی و ترور برخی شخصیتهای طراز اول انقلاب، کشف و خنثیسازی بسیاری از توطئهها و این اواخر جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس که یک توطئه بینالمللی برای به زانو درآوردن انقلاب بود که خوشبختانه مردم سرافزار ایران، سربلند از آن بیرون آمدند و موجب شد که در عرصه بینالمللی بسیاری از کشورهای خارجی آزادیخواه به تأسی از این مقاومت و باور راسخ و دینی مردم ایران دست به تحرکات مشابهی بزنند.
این نویسنده و کارشناس ادبی در ادامه گفت: تا به این لحظه هر آنچه در مورد انقلاب و رویدادهای آن داستان و رمان نوشته شده و یا حتی فیلم ساخته شده است، اغلب چیزی فراتر از مرحله نخست انقلاب نرفته که شاخصه همه آنها فعالیت نیروهای انقلابی بوده که در یک سمت آن نیروهای انقلابی حضور داشتند و در سوی دیگر عمال رژیم شاهنشاهی که به دستگیری و سرکوب فعالان انقلاب میپرداختند و کمتر به موضوعاتی مقارن با وقوع انقلاب اسلامی و حتی مرحله سوم یعنی رویدادهای آن پرداخته شده است.
فتاحی گفت: این در حالی است که به ویژه برای نسل جدید انقلاب اسلامی که انقلاب را از مجموعه محصولات فرهنگی و هنری که در دسترس دارند شناختهاند، بسیاری از زوایای انقلاب پنهان مانده و یکی از کارکردهای داستان آن است که داستاننویس با پژوهش در باطن رویدادهای انقلاب، موضوعات جدید و غیرکلیشهای را پیش روی خوانندگان خود قرار دهد.
دبیر هفتمین جشنواره «داستان انقلاب» تأکید کرد: رویکرد جشنواره هفتم داستان انقلاب بازنمایی لایههای پنهان و مغفول مانده رویدادهای انقلاب در قالب داستانگویی است و یکی از ملاکهای مهم ارزیابی آثار این دوره همان گونه که در فراخوان نیز به آن اشاره شده، پرداختن به موضوعاتی است که مسبوق به سابقه نباشند.
وی در پایان گفت: براین اساس حتی در صورت مشابهت داستانهای شرکت داده شده در جشنواره از نظر تکنیکی و سبک نوشتاری، اولویت انتخاب با آثاری است که به سوژههای بکری در حوزه رویدادهای انقلاب توجه نشان داده باشند.
یادآور میشود، اختتامیه هفتمین جشنواره «داستان انقلاب» 17 اسفند، ساعت 16 در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار خواهد شد.