حجتالاسلام محمدمهدی حاتمی، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، گفت: در نشست علنی امروز 13 اسفندماه، مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز و نوسازی مساجد و نمازخانههای کشور با ماده سه این طرح با 119 رأی موافق، 17 رأی مخالف و هفت رأی ممتنع از مجموع 205 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براساس این ماده؛ به منظور اجرای وظایف محوله معاونتی به نام معاونت امور مساجد کشور در سازمان اوقاف و امور خیریه تأسیس میشود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این طرح، نام سازمان اوقاف و امور خیریه به سازمان «اوقاف، مساجد و امور خیریه» تغییر پیدا میکند، اظهار کرد: هرچند مساجد موقوفه هستند و در نام قبلی این سازمان نیز عنوان مساجد مستتر بود اما به لحاظ تسهیل موضوع برای مردم و رفع ابهامات برای رجوع آنان عنوان مسجد به نام سازمان اوقاف افزوده شد.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از ضعفهای موجود را نبود مدیریت منسجم و یکپارچه در حوزه مساجد دانست و گفت: نیاز به ساماندهی و برنامه ریزی دقیق و منسجم برای مساجد در کشور داریم.
وی با اشاره به اینکه هنوز به طور دقیق تعداد مساجد مورد نیاز کشور و مناطقی که بیشتر نیاز به مسجد دارند مشخص نیست اظهار کرد: این طرح نیز در راستای حل این معضل و مدیریت مساجد کشور مدنظر قرار گرفت که نهایتا پس از بررسیهای متعدد، این وظیفه به عهده سازمان اوقاف به عنوان نهادی که میتواند هماهنگ کننده این امر باشد و به وظایف ساختاریاش نیز نزدیک تر باشد سپرده شد.
حجتالاسلام حاتمی با اشاره به اینکه تا کنون پنج ماده از طرح حمایت از مدیریت، احداث، تجهیز و نوسازی مساجد و نمازخانههای کشور به تصویب رسیده است گفت: سازمان اوقاف نسبت به اصل این موارد هیچ گونه مخالفتی ندارد و وظیفهای که به وی سپرده شده را میپذیرد و با قدرت دنبال میکند تا در زمینه مساجد کشور به وضعیت ساماندهی برسیم اما برخی الزامات وجود دارد که در این بندها دیده نشده است.
مجلس الزامات طرح را دریابد
وی به الزاماتی که باید مورد توجه مجلس شورای اسلامی قرار گیرد اشاره و عنوان کرد: در حال حاضر وظیفه جدیدی بر عهده سازمانی قرار میگیرد که با وظایف موجود نیز نیروی انسانی کافی نداشت. برای واگذاری این وظیفه جامع و ایجاد تغییرات سازنده عملی باید الزامات آن همچون نیروی انسانی نیز در نظر گرفته شود، در صورتی که در یکی از بندها آمده است که سازمان اوقاف با نیروی انسانی و امکانات موجود باید این کار را انجام دهد.
حجتالاسلام حاتمی از دیگر نگرانیهای موجود را مخالفت نماینده دولت دانست و گفت: اگر سازمان اوقاف این وظیفه مهم را بپذیرد و در راستای آن گام بردارد نیاز به همراهی دولت و دستگاههای دولتی دارد.
حوزههای مورد توجه معاونت تازه تأسیس
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مهم ترین اموری که در حوزه مساجد مورد توجه معاونت تازه تأسیس قرار خواهد گرفت اشاره و تصریح کرد: به عنوان مثال موضوع نمازخانههای نهادها و دستگاههای مختلف باید به طور جدی دنبال شود و به استاندارهای موجود برسد چرا که در ایران این استاندارها بسیار کمتر از سایر کشورها رعایت میشود.
حجتالاسلام حاتمی بر ضرورت توجه به فعالیتهای پژوهشی در حوزه مساجد تأکید و بیان کرد: کمبود مسجد در مناطق مختلف به صورت آمایشی باید در دستور کار قرار گیرد. همچنین تغییر کاربری برخی زمینها و تبدیل به مسجد، توجه به مساجد فرسوده، توجه به معماری مساجد، هیئت امنا و کارهای بزرگ بر زمین مانده زیادی وجود دارد که باید توسط این معاونت ساماندهی شود.