کد خبر: 2930966
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۹
اهم اخبار تیر ۹۳؛

انتشار برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت اقتصاد

گروه اقتصاد: چهار دیدگاه مراجع تقلید درباره وجه التزام در نظام بانکی، انتشار برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت اقتصاد و حدود شرعی و قانونی فعالیت بانک‌ها در امور خیریه، از مهم‌ترین اخبار حوزه اقتصاد در تیرماه سال ۹۳ هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی تیرماه 93 در ادامه می‌آید:

برنامه‌های اجرایی اقتصاد مقاومتی تصویب شد

در جلسه شورای اقتصاد به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور کلیات مربوط به برنامه‌های وزارت امورخارجه و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای عملیاتی کردن سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به تصویب رسید.

تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی در هاله‌ای از ابهام

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: با توجه به مخالفت‌های مجلس، احتمال تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار ضعیف است.

چهار دیدگاه مراجع تقلید درباره وجه التزام در نظام بانکی

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی، چهار دیدگاه مراجع محترم تقلید درباره وجه التزام را تشریح کرد و گفت: بحث وجه التزام یک بحث اختلافی مبنایی است اما بانک‌ها هم موظفند براساس نظر شورای نگهبان عمل کنند.

انتشار صکوک برای توسعه خطوط ریلی کشور

در نشستی با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، راهکارهای تأمین مالی خطوط ریلی کشور از طریق انتشار صکوک در بازار سرمایه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دستور جهانگیری برای جلوگیری از فساد در حوزه پولی

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر تدوین سیاست‌های پولی و اعتباری متناسب با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: گزارش نهایی بانک مرکزی در مورد الزامات تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی به منظور طرح در کمیسیون اقتصادی دولت در آینده نزدیک ارائه خواهد شد.

حدود شرعی و قانونی فعالیت بانک‌ها در امور خیریه

رئیس شورای فقهی بانک مرکزی به تشریح حدود شرعی و قانونی فعالیت بانک‌ها در امور خیریه پرداخت و اظهار کرد: اشکالی ندارد که یک بانک، فعالیت خیرخواهانه انجام دهد اما این کار باید فقط از محل سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و قرض‌الحسنه جاری صورت گیرد.

ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه از اهداف بانک مرکزی است

وزیر اقتصاد، ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه و تجدید نظر در مشوق‌های ازدواج را جزء برنامه‌های بانک مرکزی دانست و گفت: بانک مرکزی، بانک‌های خصوصی را مکلف کرده که حداقل ۵۰ درصد از منابع سپرده قرض‌الحسنه خود را صرف اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج کنند.

فاصله گرفتن از بانکداری اسلامی عامل اصلی رکود اقتصادی است

حجت‌الاسلام بیگی، عامل اصلی تورم و رکود اقتصادی در کشور را فاصله گرفتن از بانکداری اسلامی دانست و اظهار کرد: متأسفانه بانک‌ها در بسیاری از موارد قوانین را به درستی اجراء نکرده و براساس اراده خودشان عمل می‌کنند.

سیستم بانکی اصلاح می‌شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی از طراحی برنامه‌ای برای اصلاح وضعیت سیستم بانکی کشور خبرداد.

اسناد خزانه اسلامی الکترونیکی منتشر می‌شود

هیئت‌وزیران با انتشار اسناد خزانه اسلامی به صورت الکترونیکی از طریق بانک عامل و سامانه‌های مجاز و با رعایت قوانین و مقررات مربوط موافقت کرد.

برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت اقتصاد منتشر شد

وزارت امور اقتصادی و دارایی به منظور حرکت در مسیر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال جاری اصول تحقق این سیاست‌ها را تدوین و منتشر کرد.

جایگاه شورای فقهی بانک مرکزی قانونی می‌شود

رئیس شورای فقهی بانک‌ مرکزی اظهار کرد: کارگروهی برای تجدیدنظر در قانون عملیات بانکی بدون ربا تشکیل شده است که یکی از اهدافی که دنبال می‌کند قانونی کردن مصوبات شورای فقهی بانک مرکزی است.

روند تدوین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دستگاه‌های اجرایی پایان یافت

در جلسه شورای اقتصاد، به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور، بخش نخست از تدوین برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی برای تحقق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری به اتمام رسید.

captcha