کد خبر: 2934025
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۵
امیرعلی جوادیان:

دفاع مقدس برای عکاس جنگ، موضوعی تمام‌نشدنی است

گروه هنر: دفاع مقدس در وجه دفاع از خاک و کیان اسلامی تمام شده است، اما مظاهر آن همچنان باقی است و دشمن سعی دارد از راه رخنه فرهنگی، به مردم کشورمان ضربه بزند؛ هنرمند عکاس باید با هوشیاری و تشخیص به موقع این شرایط، به ثبت لحظاتی از جریان مقاومت در جبهه فرهنگی بپردازد.

امیرعلی جوادیان، هنرمند عکاس در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: با وجود آنکه سوژه‌های عکاسی در مورد دفاع مقدس و ثبت لحظات تصویری از رشادت‌های رزمندگان در هشت سال جنگ تحمیلی مدت‌ زمان زیادی است که به پایان رسیده، اما برای هنرمند عکاس مظاهر دفاع مقدس به عنوان سوژه عکاسی تمام شدنی نیست.
وی اظهار کرد: دفاع مقدس در برهه‌ای از زمان دفاع نظامی و حاضر نشدن به تسلیم وجبی از خاک ایران و کیان اسلامی به دشمن بود که انصافاً غیورمردی جوانان ایرانی منجر به ثبت لحظه‌هایی از سلحشوری و ایثار شد که سوژه‌های بکری را به دست من و هنرمندان عکاس دیگر می‌داد، اما اینکه دفاع به شکل و شیوه دیگری در جریان است و عکاس هوشمند باید به دنبال مصادیق آن در موضوع و مقولات دیگری باشد، امری اجتناب‌ناپذیر است.
عکاس منتخب هفتمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر گفت: امروز دفاع مقدس شکل و شمایل دیگری به خود گرفته است و بیشتر این حرکت ارزشی را در عرصه‌های فرهنگی و حفظ و حراست از فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی می‌بینیم؛ فرهنگی غنی و چند هزار ساله که با باور اعتقادی و دینی اسلام عجین شده است و دشمن خسته از تلاشی مذبوحانه برای  سلطه بر میهن اسلامی، در شرایط کنونی به دنبال سلطه فرهنگی است. هر هنری به ویژه عکاسی می‌تواند تلاش جوانان فعال در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری برای مقاومت و مقابله با این هجمه فرهنگی را به تصویر بکشد.

فرهنگ و هنر ایرانی پیام انسانی و ارزشی را در باطن و جوهره خود دارد

این عکاس که تصاویر دوران دفاع مقدس خود را در کتابی تحت عنوان «قاب‌های ماندگار» گرد آورده است، تصریح کرد: فرهنگ و هنر ایرانی پیام انسانی و ارزشی را در باطن و جوهره خود دارد و همانند هنری که در سایر کشورها به ویژه کشورهای اروپایی می‌توان آن را سراغ گرفت، برای تفنن و سرگرمی نیست. شما اگر به معماری، به ادبیات و سایر گونه‌های فرهنگی و هنری ایرانی نظر بیندازید، خواهید دید که در تمام آنها فلسفه و حکمتی اشراقی و دینی نهفته است که در حال حاضر و در جبهه فرهنگی باید بیش از پیش به آن پرداخته شود.
جوادیان در ادامه گفت: وقتی من به عنوان یک عکاس وقت خود را در برهه‌ای از عمر هنری خود صرف به تصویر کشیدن آداب و رسوم اقوام ایرانی می‌کنم و به نوعی تصویرگر زندگی آنها که سرشار از معنویت، یکدلی و اتحاد و ایمان است هستم، وقتی تصویرگر تلاش یک زن ایرانی با همه حجب و حیا و متانت ایمانی هستم که در صحنه‌های گوناگون منشأ حرکت است و مواردی از این دست، همه خدمتی است که عکاسی می‌تواند در راه ترویج فرهنگ مقاومت و خنثی ساختن توطئه دشمنان برای نابود کردن باورهای ارزشی انجام دهد.

جشنواره‌ها منشأ بسیاری از فعالیت‌های مؤثر فرهنگی و هنری هستند

این هنرمند عکاس ادامه داد: در هر عرصه‎ای که مظاهر مقاومت و ایستادگی در برابر هجمه دشمنان که ممکن است هجوم نظامی باشد و یا هجوم فرهنگی، هنرمند عکاس می‌تواند حضور داشته باشد و با ثبت لحظه‌هایی از کوشش و عزم و اراده ایرانیان، تصاویری را به ثبت برساند که دشمن با دیدن آن ناامیدتر از قبل در برابر این همه شکوه و عظمت سر تسلیم فرود آورد.
وی در ادامه در مورد برگزاری هفتمین جشنواره تجسمی فجر گفت: جشنواره‌ها منشأ بسیاری از فعالیت‌های مؤثر فرهنگی و هنری هستند و نباید با نقد غیرمنصفانه، خللی در آنها ایجاد کرد و یا آنها را به تعطیلی کشاند؛ به هر حال جشنواره تجسمی فجر نیز با هر بار برگزاری شاهد حضور هنرمندان ساعی رشته‌های مختلف تجسمی است که به آزمون و خطای خود در جشنواره می‌پردازند.
جوادیان در پایان گفت: اینکه غیررقابتی بودن جشنواره را دلیل بر ضعف و ناکارآمدی آن بدانیم درست نیست. به هر حال این نیز نوعی از شیوه برگزاری است  که مسئولان تصمیم بر تجربه آن گرفته‎اند، به هر حال چیزی که مهم است، اینکه جشنواره هر سال برگزار می‌شود به این معنی که این عرصه همچنان پویایی خود را حفظ کرده است و باید سعی کرد که هر سال پویاتر و باطراوت‌تر از قبل باشد.

captcha