به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، نشست بصیرتی با موضوع «انقلاب اسلامی و چالشهای پیشرو در جهان امروز» با حضور تنی چند از استادان بسیجی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجد سلیمان برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: انقلاب اسلامی ایران در دورهای متولد شد که توسط دو ابر قدرت شرق و غرب، همه چیز جهان به دو قسمت تقسیم شده بود و در کل آمریکا و شوروی، خود را مالک دنیا میدانستند.
شفیعی گفت: آمریکا و شوروی سعی کرده بودند با دقت فراوان و در همه حوزهها این تقسیمبندی را انجام دهند و هر گاه یکی سهم جدیدی بهدست میآورد دیگری هم اقدام به افزایش نفوذ و کنترل خود در بخش دیگری از کره خاکی میکرد، اما نقطه مشترکی در این تقسیمبندی بین دو ابر قدرت وجود داشت و آن هم این بود که برای دین و نقش دین در جوامع هیچ جایگاهی درنظر نگرفته بودند.
وی در ادامه گفت: در چنین شرایطی که دو ابر قدرت شرق و غرب بدون توجه به دین، ادعای کدخدایی در جهان را داشتند، ندایی جدید از امام خمینی(ره) به عنوان یک رهبر دینی در جهان طنینانداز شد و به ملت ما و همه آزادیخواهان یاد داد که هیچ کداخدایی را به رسمیت نباید شناخت، چون کدخدا یک منصب بشری است و در دنیایی که خدا وجود دارد نیازی به کدخدا نیست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: عمدهترین هدف امام(ره) از سال 42 تا 57 این بود که نگرش کلی را در باره کارکرد دین در جامعه که در آن زمان تنها مربوط به برخی مسایل جزیی بود را تغییر دهد. در این سالها گاهی بین احزاب و گروههای دینی فعال در کشور دعواهایی صورت میگرفت که امام(ره) معتقد بود این موضوع جنگ زرگری است که توسط دولت پهلوی با هدف ایجاد نفاق بین گروههای اسلامی برنامهریزی شده است.
شفیعی بیان کرد: در فضای داخلی کشور اکثر سیاسیون هرگز پیروزی انقلاب اسلامی را پیشبینی نمیکردند و برای همین، گروهها و شخصیتهای مختلف سیاسی به گفتگو با امام(ره) میپرداختند و این موضوع هم تا حدی بود که در آخرین ارتباط با حضرت امام خمینی(ره)، رجال سیاسی که بعضاً به آمریکا تمایل داشتند و میترسیدند با رفتن شاه، ایران به دست شوروی بیفتد، از ایشان درخواست کردند که توافق کند تا شاه در ایران بماند اما در امور مملکت دخالت نکند، اما امام(ره) با قاطعیت تمام تأکید میکرد که شاه باید از ایران بیرون برود.
وی گفت: در سال 57 وقتی حرکات انقلابی در ایران شروع شد، آمریکا به دنبال این بود در ابتدا با عقبنشینی از حمایت خود از حکومت پهلوی، در فرصت مناسب با رخنه در تشکیلات، نسبت به براندازی حکومت نوپا جمهوری اسلامی ایران اقدام کند و طبق اسناد به دست آمده در آن زمان با دولت موقت، مکاتباتی انجام داده اما هرگز موفق نشد به هدف خود برسد، این درحالی است که آمریکا چنین حرکتی هم سالها بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در زمان انقلاب مردم مصر انجام داد که نتیجهای متفاوت از اقدام علیه ایران بدست آورد.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز در بخشی دیگر از صحبت خود گفت: انقلاب اسلامی ایران امروزه به جهان معرفی شده است و امروزه هیچ دغدغهای در انعکاس اندیشه انقلاب اسلامی و امام(ره) به جهانیان نداریم و بنا به اعتراف برخی از سران ابرقدرت، انقلاب ایران در حال نفوذ و به کشورهای مختلف است.
وی در ادامه گفت: امام(ره) مرتباً بر این موضوع تأکید کرده که آنچه در برابر زور کارساز است تنها مقاومت است، براساس این تئوری، مبارزان فلسطینی در برابر اسرائیل ایستادگی کردند و همین موضوع امروزه باعث شکستن ابهت این رژیم جعلی شده است به طوری که شکست اسرائیل با صراحت مورد تأیید بسیاری از نظریهپردازان غربی است و حتی بنا به اعتراف برخی از سران اسرائیل، فروریزی ابهت شکستناپذیری اسرائیل در نبرد غزه، مهمتر از شکست از مبارزان فلسطینی است.
شفیعی گفت: امام(ره) همیشه بر این موضوع اشاره داشت که ما حاضر هستیم تجربه انقلابمان را بیدریغ در اختیار هر ملتی که میخواهد در برابر ظلم قیام کنند بگذاریم. لذا امروزه شاهد این موضوع هستیم، براساس همین چشمانداز، ازمرحله صدور نظری انقلاب به جهان عبور کردهایم اما لازم است در کنار مباحث نظری یک مبنای عملی هم داشته باشیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: امروز پیام انقلاب اسلامی ایران که نباید انسانها زیر بار زور بروند به جهان صادر شده است اما سؤال این جاست که آیا توانستهایم نسخهای عملی از یک مدیریت اسلامی به جهان ارائه کنیم؟ اگر نتوانیم این کار را انجام دهیم چالشی که میتواند پیشرو ما قرار بگیرد این است که در اثبات مدیریت دینی کم بیاوریم و در نمایش کارآمدی نسخه دینی دچار مشکل شویم.
وی افزود: باید برای برونرفت از این چالش اقدامی صورت گیرد و بهتر است بین مسئولان انقلاب اسلامی ایران با مسئولان سایر کشورها در رفتار، کردار و عملکرد فرقی باشد و در نسخه نظام جمهوری اسلامی بین دولتهای اول تا یازدهم هیچ فرقی وجود ندارد و در صورت انتشار یک مورد خلاف قانون از سوی رسانهها، مردم این مسئله را به حکومت نسبت میدهند. امام(ره) بارها به مسئولان دولت تأکید کرده که این بازیهای سیاسی را به میان مردم نبرید.
شفیعی در پایان اظهار کرد: هر کدام از ما در جایگاهی که قرار گرفتهایم شبیهی در نظامهای غیردینی داریم و برای صدور نسخه عملی حکومت دینی بهتر است در هر جایگاهی که هستیم بهترین باشیم تا الگوی مناسبی به جهان ارایه کنیم و برای رسیدن به این هدف نباید اجازه دهیم کمکاری برخی از افراد به همه مسئولان تسری پیدا کند و نظام اسلامی و مسئولان را با مشکل مواجه کند و مهمتر از همه این است در شرایط کنونی جهان باید برای شکستن اسلام هراسی، مبانی عملی صحیح اسلام را به جهانیان ارایه کنیم.
در پایان این جلسه مسعود شهبازی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان در سخنانی ضمن تشکر از حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز و همچنین استادان و کارکنان حاضر در جلسه، تأکید کرد: کشور ما دارای یک فرهنگ اسلامی و ایرانی کهن و ماندگار است و مهمترین پیام انقلاب اسلامی ایران این است که اسلام را به جهان معرفی کرد. لذا لازم است هر فرد مسلمان با بهرهمندی از دستورات دین اسلام، چهره واقعی این دین مقدس را به جهانیان نمایش دهد.
یادآور میشود، شرکتکنندگان در این نشست پس از اتمام جلسه با حضور در حسینیه علی بن ابی طالب(ع) واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در کنار سایر اقشار دانشگاهی به اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن شفیعی پرداختند.